Search
Close this search box.

Η Λάρνακα αποχαιρετά τον Κυριάκο Σεραφείμ

Η Λάρνακα αποχαιρετά ένα γνωστό κι αγαπητό δημότη της, τον Κυριάκο Σεραφείμ.
Από ψες το βράδυ το διαδίκτυο γέμισε συγκινητικές αναρτήσεις, μέσα από τις οποίες γνωστοί Λαρνακείς αποχαιρετούν τον Κυριάκο Σεραφείμ, ο οποίος “έφυγε” σε ηλικία 72 ετών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Καλό ταξίδι παπά ❤️
Χαίρομαι που είμαι γιος σου και θα είμαι πάντα περήφανος για την ζωή που έζησες.
Καλή αντάμωση με τη μάμα.
Θα σας θυμόμαστε και θα σας αγαπάμε πάντα…


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Εκτός όλων των άλλων ήσουν και η ρουτίνα μου.
Τώρα με ποιο τρόπο θα αναλύουμε τα πάντα Κυριάκο μου;
Μαύρισε η ψυχή μου, αλλά από αναμνήσεις η πληρότητα στο full.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Με μεγάλη οδύνη έμαθα μόλις τώρα για τον θάνατο του παιδικού μου φίλου Κυριάκου Σεραφείμ. Το δημοσιοποίησε η αδέλφη του Maria Seraphim Pitsillis.

Επαναδημοσιεύω ένα παλιό αφιερώμά μου για τον Κυριακό που τόσο αγαπήσαμε όσοι τον ξέραμε και τον ζήσαμε.

Ο Κυριάκος Σεραφείμ γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1952. Γονείς του ο Γεώργιος Σεραφείμ και Κυπρούλα, το γένος Καλησπέρα.

Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αγ. Γεωργίου μέχρι την 3η τάξη, όπου και μεταπήδησε στην Αμερικανική Ακαδημία. Απεφοίτησε το 1971. Ο Κυριάκος διέπρεψε στον κλασσικό αθλητισμό. Ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία με προπονητή τον αείμνηστο Χαρ. Σολωμού. Το 1966, πριν ακόμα συμπληρώσει τα 14 του χρόνια κέρδισε τους Παγκύπριους και Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες με νέο ρεκόρ στον δρόμο των 80μ. Παμπαίδων. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος ως αθλητής του ΓΣΖ για πρώτη φορά στους Παγκυπρίους Αγώνες που έγιναν στη Κερύνεια.

Στην Αμερικανική Ακαδημία είχε την τύχη να έχει προπονητή τον Παναγιώτη Πιερή (ίσως τον πιο πολυσύνθετο Κύπριο αθλητή). Με την καθοδήγησή του ο Κυριάκος κατάφερε να επιτύχει τις πιο αξιόλογες του επιδόσεις στα 100μ. 200μ. 400μ. και 110μ. μετ’ εμποδίων, ενώ βοήθησε την Αμερικανική Ακαδημία σε εντυπωσιακές νίκες στους αγώνες με το English School. Αγώνες που την εποχή εκείνη είχαν την δική τους ιδιαίτερη σημασία στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου.

Η μετέπειτα αθλητική του καριέρα υπήρξε άκρως εντυπωσιακή κάτω από την καθοδήγηση του Παν. Πιερη με πάμπολλες νίκες και ρεκόρ τόσο στην Κύπρο όσο και με την Εθνική Ελλάδος σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Κάτοχος του Παγκυπρίου ρεκόρ Ανδρών και Εφήβων στα 110μ. μετ’ εμποδίων και του Πανελληνίου ρεκόρ Εφήβων στο ίδιο αγώνισμα. Επίσης κάτοχος του Παγκύπριου ρεκόρ στα 400μ. Παμπαίδων (ρεκόρ που κράτησε για 21 χρόνια).

Ως μέλος τόσο της Κυπριακής Ομάδας Στίβου όσο και της Εθνικής Ελλάδας είχε σημαντικές νίκες και διακρίσεις σε Βαλκανικούς και Διεθνείς αγώνες.

Ο Κυριάκος σταμάτησε πολύ νωρίς την αθλητική του καριέρα όταν το 1973 μετέβη στην Αγγλία για σπουδές. Κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το αθλητικό του ταβάνι εάν συνέχιζε στον αθλητισμό. Πάντως πολλοί εγνωσμένοι αθλητικοί παράγοντες μιλούσαν για έναν αθλητή Ολυμπιακών προδιαγραφών.

Εκτός από αθλητής στίβου ο Κυριάκος υπήρξε και καλαθοσφαιριστής του ΠΟΛ την περίοδο 1968-1971 κατά την οποία η λαρνακιώτικη ομάδα κατέκτησε τρία κύπελλα.

Ήταν νυμφευμένος με την Αυγή Μαυρομιχάλη η οποία έφυγε το 2017. Απέκτησαν 3 παιδιά, τον Γιώργο, τον Μιχάλη και την Αγγέλικα και 6 εγγόνια.

Παιδικέ μου φίλε Κυριάκο. Αιωνία σου η μνήμη… Άσβεστη θα παραμείνει η μνήμη σου.


ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (1952-2024)
Μας άφησε άλλος ένας σημαντικός φίλος από τη Λάρνακα. Ο Κυριάκος Σεραφείμ, γυιός του Κόκου και της Κυπρούλας, είναι γνωστός για τις πολλές επιδόσεις του στον Αθλητισμό. Αγαπητός φίλος, έδειξε με τη ζωή του τον άνθρωπο που αγωνίζεται, προσφέρει, αγαπά. Οι Λαρνακείς τον έχουν ψηλά στην εκτίμησή τους.

Δρομέας των 100, 200 και 400 μέτρων. Διέπρεψε στο αγώνισμα δρόμου 110μ μετ’ εμποδίων και πέτυχε επίδοση 14.7 σε εφηβική ηλικία το 1970. Παγκυπριονίκης. Έλαβε μέρος σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς Αγώνες. Ήταν στην ομάδα γτου Πεζοπορικού καλαθόσφαιρας.


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!