Search
Close this search box.

Η παράσταση “The Sacred Fountain of Wishes”, της Σχολής Ρωσικού Μπαλέτου Εύης Σουρή Ευθυμίου, μας συγκίνησε!

Της Γιώτας Δημητρίου

Η Σχολή Ρωσικού Μπαλέτου της Εύης Σουρή Ευθυμίου παρουσίασε σήμερα 8/6/24 την μουσικοχορευτική παράσταση “The Sacred Fountain of Wishes” στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Ήταν μια μοναδική παράσταση, όχι μόνο για τις χορογραφίες, τη μουσική και το ταλέντο των νεαρών μαθητών και μαθητριών της σχολής, αλλά πρωτίστως επειδή η Εύη επέλεξε για 9η συνεχόμενη χρονιά το σενάριο της παράστασης να είναι δημιούργημα της σχολής, κάτι το διαφορετικό.

Αυτό το “διαφορετικό” το πήρε σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα φέτος, αφού επέλεξε να ασχοληθεί με την ιστορία του Ινδού πατέρα της, του κύριου Salam Suri, αλλά και με το διάσημο γενεολογικό του δέντρο, που συνδέεται με την βασιλική οικογένεια, αφού είναι απόγονος του Sher Shah Suri, ο οποίος ήταν πρώην σουλτάνος της αυτοκρατορίας Σουρ.



Η Εύη, από το βήμα, ντυμένη με την παραδοσιακή ινδική φορεσιά, αφού μίλησε για τη σχολή και για το έργο της παράσταση, αφιέρωσε το “The Sacred Fountain of Wishes” στον πατέρα της, για όλα όσα έχει προσφέρει σε αυτή και τα αδέλφια της. Ο πατέρας της, Salam Suri, ντυμένος επίσης με παραδοσιακή ινδική στολή καθόταν στην πρώτη σειρά και βαθύτατα συγκινημένος καμάρωνε την κόρη του, ενώ στο τέλος της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή.


Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πατέρας της γνώρισε τη Κύπρια μητέρα της όταν αυτή σπούδαζε στην Αγγλία. Ερωτεύτηκαν και για την αγάπη του ο κ. Salam μετακόμισε στην Κύπρο όπου και έφτιαξε την οικογένεια του.



Με αφορμή τους βασιλιάδες με τους οποίους ασχολείται το έργο, η Εύη τόνισε πως στη δική της ζωή οι δικοί της βασιλιάδες είναι ο πατέρας της και ο σύζυγος της Δημήτρης.

Η έκπληξη της παράστασης ήταν ο χορός που παρουσίασε η Εύη μαζί με την αδελφή της, την βραβευμένη Interior Designer Σοφία Σουρή, χορό τον οποίο αφιέρωσαν στον πατέρα τους και με τον οποίο άνοιξαν την παράσταση.

Παρούσα στην παράσταση ήταν φυσικά και η μητέρα της Εύης, η γνωστή ποιήτρια Ανδριανή Σουρή, την οποία γνωρίζω προσωπικά. Σε κάποια στιγμή η κ. Ανδριανή μου είπε: ”Δες πόση ομορφιά! Οι όμορφοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν πολέμους”.

Θα κλείσω με αυτό. Μακάρι να έρθει μια μέρα που η ανθρωπότητα θα είναι γεμάτη όμορφους ανθρώπους, τέχνες και πολιτισμό, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να κάνει πολέμους.

Ευχαριστούμε την Εύη Σουρή για την τόσο γεμάτη ομορφιά χορευτική παράσταση που μας παρουσίασε σήμερα και που μας υπενθύμισε πως μέσα σε αυτή την πόλη υπάρχουν υπερ-ταλαντούχοι και όμορφοι άνθρωποι.

Συγχαρητήρια Εύη μας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!