Search
Close this search box.

ΑΚΕΛ Αμμοχώστου: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια μοίρα οι ήρωες της πατρίδας μας μαζί με όσους συμμετείχαν στην προδοσία»

Η επικείμενη εκδήλωση εγκαινίων του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων της κατεχόμενης Άσσιας στιγματίζεται με τη συμπερίληψη στους τιμώμενους ενός καταδρομέα ο οποίος συμμετείχε στο πραξικόπημα και σκοτώθηκε επιτιθέμενος κατά του Προεδρικού Μεγάρου. Πρόκειται για μια βάναυση πρόκληση σε βάρος του συνόλου του κυπριακού λαού που αιματοκυλίστηκε από το δίδυμο έγκλημα του 1974 αλλά και προσβολή προς τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Αντίστασης που έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Συνιστά επίσης αλάτι στις πληγές της κοινότητας της Άσσιας η οποία πλήρωσε βαρύ τίμημα από την προδοσία. 

Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου ενώνει τη φωνή του με τους συγγενείς των αγνοουμένων και πεσόντων της κατεχόμενης Άσσιας οι οποίοι αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη και ζητούν επιτακτικά εξηγήσεις από τον απερχόμενο Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τις δυνάμεις που στάθηκαν απέναντι στο πραξικόπημα, να πάρουν θέση έναντι αυτή της εξέλιξης που προσβάλλει τη Δημοκρατία και την Ιστορία της Κύπρου.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια μοίρα οι ήρωες και οι πεσόντες της πατρίδας μας στους οποίους η Πολιτεία οφείλει αιώνιο φόρο τιμής μαζί με όσους συμμετείχαν, υπό οποιοδήποτε ρόλο, στην προδοσία.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Αλεξία Καραϊσκάκη, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Alzheimer και Συναφών Ανοιών «ΜΗ-ΜΕ-ΛΗΣΜΟΝΕΙ» στο SkalaTimes: «Δώσε αγάπη για να πάρεις αγάπη. Αυτό ζητούν οι πάσχοντες: αγάπη, αγκαλιά και υπομονή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Η άνοια αποτελεί μια ανίατη μάστιγα η οποία απειλεί όλο και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων Δήμου Αραδίππου: Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο ηρώων και μαρτύρων 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, η εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος και οι συγγενείς των πεσόντων Τρούλλων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία

Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι!

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης. Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι! «ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ» Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024,

error: Content is protected !!