Search
Close this search box.

ΔΗΣΥ: “Οι οικογένειες με παιδιά και φοιτητές πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στις πολιτικές μας”

Δήλωση Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου και Βουλεύτριας ΔΗΣΥ κ. Φωτεινής Τσιρίδου για επίδομα τέκνου και φοιτητική χορηγία

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας το νομοσχέδιο που αφορά στην αύξηση του επιδόματος τέκνου κατά 5%, κάτι που εξαγγέλθηκε εδώ και καιρό, ως μέτρο για την ακρίβεια.

Θέση μας εδώ και μήνες ήταν πως η αύξηση δεν έπρεπε να ήταν το ίδιο ποσοστό για όλους αλλά να αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό τέκνων. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την προσέγγισή μας.

Καθότι η Βουλή δεν έχει την εξουσία να κάνει την όποια τροπολογία προς αυτή την κατεύθυνση, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ως έχει κατατεθεί.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός τονίσαμε πως οι οικογένειες με παιδιά και φοιτητές πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στις πολιτικές μας. Στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων, απαιτείται σοβαρή αναθεώρηση τόσο στην στήριξη των οικογενειών όσο και στην αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Υποστηρίζουμε συνεπώς μια μεγάλη και σημαντική μεταρρύθμιση τόσο στο επίδομα τέκνου όσο και στη φοιτητική χορηγία, που να στηρίζει πραγματικά τις οικογένειες αλλά και να μην αφήνει πίσω τη μεσαία τάξη.

25.6.2024

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Αλεξία Καραϊσκάκη, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Alzheimer και Συναφών Ανοιών «ΜΗ-ΜΕ-ΛΗΣΜΟΝΕΙ» στο SkalaTimes: «Δώσε αγάπη για να πάρεις αγάπη. Αυτό ζητούν οι πάσχοντες: αγάπη, αγκαλιά και υπομονή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Η άνοια αποτελεί μια ανίατη μάστιγα η οποία απειλεί όλο και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων Δήμου Αραδίππου: Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο ηρώων και μαρτύρων 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, η εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος και οι συγγενείς των πεσόντων Τρούλλων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία

Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι!

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης. Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι! «ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ» Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024,

error: Content is protected !!