Search
Close this search box.

Σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό άνθρωπο του πολιτισμού και της Λάρνακας

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Ναι, η Λάρνακα είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, όταν πρόκειται για πράξεις ανήθικες τις οποίες καταδικάζουμε και για τις οποίες αγωνιζόμαστε να εξαφανίσουμε εδώ και χρόνια, θα ήταν υποκρισία εκ μέρους μας να γνωρίζουμε καταστάσεις και να μην τις δημοσιοποιούμε.
Η δημοσιοποίηση γίνεται με σκοπό να ξαναστείλουμε το ΜΗΝΥΜΑ πως η κοινωνία ΔΕΝ ανέχεται πλέον τέτοιες άθλιες συμπεριφορές!

Η είδηση που έφτασε σήμερα στο SkalaTimes μας θλίβει. Γνωστός “κύριος” του πολιτισμού και των τεχνών, συνδημότης μας, παρενόχλησε σεξουαλικά κοπέλα στο χώρο εργασίας της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ίδιος στην αρχή το αρνήθηκε, αλλά όταν οι κάμερες ασφαλείας το επιβεβαίωσαν, τότε αναγκάστηκε να το παραδεχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Μιλήσαμε με άτομα που γνωρίζουν για το περιστατικό, αφού έγινε στο δικό τους χώρο εργασίας, ωστόσο δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με την κοπέλα που δέχθηκε την σεξουαλική παρενόχληση. Κατανοούμε απόλυτα πως ένα άτομο μετά από μια τόσο τραυματική εμπειρία το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί είναι να μιλήσει γι αυτό.
Στέλνουμε τη συμπαράσταση μας στο θύμα.
Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση κατά των γυναικών είναι έγκλημα για το οποιο δεν πρέπει να σωπαίνει καμία και κανείς! Είναι ένα έγκλημα για το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει να δείχνει καμία ανοχή!

Είναι δε ιδιαίτερα λυπηρό όταν οι εφιαλτικές αυτές πράξεις προέρχονται από γνωστά πρόσωπα που υπηρετούν εδώ και χρόνια τον πολιτισμό!
Λυπούμαστε, αλλά ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ σε τέτοιους είδους οικτρές και ελεεινές πράξεις! ΚΑΜΙΑ!

“Σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη λεκτική, μη λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα που αποσκοπεί ή έχει ως αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός προσώπου ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος”.

Ο περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και περί Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2021 (115(I)/2021)

Σεξουαλική παρενόχληση

7. Πρόσωπο, το οποίο προβαίνει σε ανεπιθύμητη από τη γυναίκα συμπεριφορά σεξουαλικής φύσεως η οποία εκφράζεται με λόγια ή με πράξεις και έχει ως σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας της γυναίκας, ιδιαίτερα όταν μέσω αυτής της συμπεριφοράς, το εν λόγω πρόσωπο δημιουργεί εκφοβιστικό, εχθρικό, υποβαθμιστικό, ταπεινωτικό ή προσβλητικό κλίμα προς τη γυναίκα αυτή, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Αλεξία Καραϊσκάκη, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Alzheimer και Συναφών Ανοιών «ΜΗ-ΜΕ-ΛΗΣΜΟΝΕΙ» στο SkalaTimes: «Δώσε αγάπη για να πάρεις αγάπη. Αυτό ζητούν οι πάσχοντες: αγάπη, αγκαλιά και υπομονή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Η άνοια αποτελεί μια ανίατη μάστιγα η οποία απειλεί όλο και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων Δήμου Αραδίππου: Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο ηρώων και μαρτύρων 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, η εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος και οι συγγενείς των πεσόντων Τρούλλων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία

error: Content is protected !!