Search
Close this search box.

Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια, υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι αυτό, είναι ηθικό καθήκον για όσους υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία στις 15 Ιουλίου 1974. Αυτό, πρόσθεσε πρέπει να το κάνουμε και πολιτική συνείδηση, γιατί η πατρίδα μας κινδυνεύει με διχοτόμηση.

Ο κος Στεφάνου έκαμε λόγο για ατιμωρησία των ενόχων. Σημείωσε ότι σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου που σέβεται τον εαυτό και τους ήρωες της τιμώνται εκείνοι που υπερασπίστηκαν το πραξικόπημα. Το ΑΚΕΛ, είπε, δεν αρνήθηκε ποτέ μνημόσυνο για αυτά τα άτομα, αλλά άλλο είναι να τιμάς εκείνους που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και άλλο εκείνους που την κατέλυσαν.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για άνοιγμα του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι μετά την παρέλευση των χρόνων χωρίς λύση, άρχισαν πλέον οι συζητήσεις για να βγουν οι Τ/Κ από την απομόνωση και για την απελευθέρωση του εμπορίου. Με τον τρόπο αυτό, είπε, μπορεί να υιοθετηθούν προσεγγίσεις που πρόκειται να παγιώσουν την διχοτόμηση. Υπογράμμισε ότι η παρούσα κατάσταση στην Κύπρο, που δήθεν εξασφαλίζει μια προσωρινότητα, αποτελεί μια πλάνη, ψευδαίσθηση και ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν, τόνισε, παγωμένες συγκρούσεις και η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι το ΑΚΕΛ διοργανώνει στις 8 το βράδυ συναυλία μνήμης και τιμής στην Πύλη Αμμοχώστου με κύριο ομιλητή τον ΓΓ του κόμματος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!