Search
Close this search box.

“Πρέπει επιτέλους στο στρατό να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινα όντα όχι μηχανές”

Σύμφωνα με ιατρούς με τους οποίους επικοινώνησε το SkalaTimes, επιβάλλονται κάποιες απλές δράσεις έτσι ώστε να προστατευτούν οι νέοι στο στρατό από τις συνθήκες καύσωνα.

“Όταν υπάρχει κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα είναι εγκληματικό να εκπαιδεύουν 17χρονους μέσα στο καύσωνα και πολλές φορές χωρίς ούτε ένα μπουκάλι νερό μαζί τους. Περιμένουμε θύμα ή θύματα για να κινητοποιηθούμε. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει επιτέλους στο στρατό να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινα όντα και όχι μηχανές” ανέφερε στο SkalaTimes Γενικός Ιατρός.

Ένας άλλος, επίσης γενικός ιατρός, ανέφερε ότι “τόσο εμένα όσο και συναδέλφους με τους οποίους συζητώ μας επισκέπτονται στρατιώτες που δεν αισθάνονται καλά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, παθαίνουν αφυδάτωση και λόγω της ζέστης στη συνέχεια παθαίνουν θερμοπληξία. Στο στρατό δεν έχουν καν παγωμένο νερό, πολλές φορές σε διαφόρα στρατόπεδα δεν υπάρχουν ούτε air-condition στους θαλάμους. Οφείλουν να πάρουν προφυλάξεις και να προστατεύσουν τα παιδιά του κόσμου.
Επιβάλλεται παγωμένο νερό, aircondition, να έχουν ένα βρεγμένο καπέλο την ώρα που κάνουν τις ασκήσεις τους, οι ασκήσεις να γίνονται πολύ πρωϊνές ώρες ή αργά το απόγευμα. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό: να προμηθεύει το Υπουργείο Άμυνας καθημερινά τους στρατιώτες ηλεκτρολύτες. Δεν γίνεται να κινδυνεύει σήμερα ένας νέος άνθρωπος, επειδή δεν καταφέραμε να κάνουμε τα πιο απλά”.

“Ηλεκτρολύτες, αναψυκτικό seven up και έστω ένας χώρος, ίσως το καψιμί, με κλιματιστικό έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι στρατιώτες να ξεκουράζονται μετά την άσκηση. Δυστυχώς, κατά την άποψη μου, κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα όσο και όπως θα έπρεπε” δήλωσε στο SkalaTimes Γενικός παθολόγος ιατρός.

Οι νεοσύλλεκτοι λένε “εκεί που σταματά η λογική ξεκινά ο στρατός”. Μέχρι πότε;

Από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΦ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!