Search
Close this search box.

Νέα πυρά της Kition κατά της Κυβέρνησης για λιμάνι και μαρίνα – Επιφυλάσσει τα νομικά δικαιώματά της

Δύο σχεδόν μήνες μετά τον τερματισμό της συμφωνίας για την επένδυση μαμούθ σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, η Kition Ocean Holdings εξαπολύει νέα πυρά στην Κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη φορά τη διαδικασία για τη μεταφορά των περιουσιακών σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας. Η εταιρεία κάνει λόγω για δυσφήμισή της και αναφέρει πως επιφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση πως η Κυβέρνηση στις 27 Μαΐου 2024 «απέστειλε την ούτω καλούμενη ειδοποίηση τερματισμού της Σύμβασης Παραχώρησης (η νομιμότητα της ειδοποίησης τερματισμού τυγχάνει αμφισβήτησης),  σε σχέση με τη Μαρίνα και το Λιμάνι της Λάρνακας και διέταξε την Kition Ocean Holdings να εκκενώσει αμέσως τις εγκαταστάσεις τόσο στη Μαρίνα, όσο και στο Λιμάνι της Λάρνακας, ώστε η Κυβέρνηση να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα επί του Έργου». Η ίδια η Κυβέρνηση, προσθέτει, «ήταν αυτή που επέλεξε να μην υπάρξει περίοδος παράδοσης, που θα επέτρεπε την ομαλή μεταβίβαση των εργασιών και των όποιων περιουσιακών στοιχείων. Αντ’ αυτού εμφανίστηκε με συνοδεία της Αστυνομίας, χωρίς όμως πραγματικό σχέδιο ή κατεύθυνση, για το πώς να προχωρήσει και πως το Λιμάνι και η Μαρίνα της Λάρνακας να μην επηρεαστούν αρνητικά,  παρά το γεγονός ότι η Σύμβαση Παραχώρησης προέβλεπε ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε να καθορίσει περίοδο ειδοποίησης προτού τυχόν τερματισμός τεθεί σε ισχύ, ούτως ώστε κατά την εν λόγω μεταβατική περίοδο η Kition Ocean Holdings να βοηθήσει στην ομαλή μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων πίσω στην Κυβέρνηση».

Η τέως ανάδοχος εταιρεία υποστηρίζει πως η «πλήρης ανεπάρκεια» της Κυβέρνησης στη διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αποτελεί την αιτία κάθε προβλήματος στη λειτουργία του Λιμανιού και της Μαρίνας, επηρεάζοντας ακόμη και τη μεταφορά των υπαλλήλων, των εργασιών και των περιουσιακών στοιχείων.

Η Kition Ocean Holdings, σημειώνει η εταιρεία, «έχει δείξει εξαιρετική αυτοσυγκράτηση αντιμετωπίζοντας επί καθημερινής βάσης την αναφερόμενη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης πλην όμως έχει προσπαθήσει και συνεχίζει να προσπαθεί μέχρι και σήμερα, ώστε η μεταφορά να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα». Ωστόσο, η Κυβέρνηση, σημειώνει «έχοντας δεχθεί δημόσια κριτική για τα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία του Λιμανιού από διάφορα επηρεαζόμενα μέρη (επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, υπαλλήλους, Συντεχνίες κλπ.) έχει επιδείξει πρωτοφανή κακή πίστη, προσπαθώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες της στην Kition Ocean Holdings. Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένα παραπλανήσει τα Μέσα Ενημέρωσης και κατ’ επέκταση την κοινή γνώμη ότι οι καθυστερήσεις, ελλείψεις και προβλήματα στη λειτουργία του Λιμανιού και της Μαρίνας από τη στιγμή που ανέλαβε, οφείλονται στη δήθεν απροθυμία της Kition Ocean Holdings να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση για τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της συναδέλφου Νατάσας Χριστοφόρου στον “Φ”, εδώ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!