Search
Close this search box.

Ο όμιλος ΠΟΝΑΘΑ διοργάνωσε ένα υπέροχο εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό ταξίδι στην Ελλάδα για μέλη και φίλους του Ομίλου

SKALATIMES


Ο ΠΟΝΑΘΑ διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό ταξίδι από 18-25 Μαίου με 6 σκάφη.
Τα σκάφη είχαν ενοικιαστεί από τον Άλιμο, στην Αθήνα.

Γύρω στα 43 άτομα, μέλη και φίλοι του ΠΟΝΑΘΑ, μαθητές και εκπαιδευτές, βρέθηκαν στη Πόρο, Κέα (Τζια), Ερμούπολη της Σύρου, Πάρο (Νάουσα), Σέρυφο, Αίγινα και μετά επέστρεψαν στον Άλιμο.



Στο εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό αυτό ταξίδι έλαβαν μέρος φίλοι και μέλη του ΠΟΝΑΘΑ, αλλά και νέοι μαθητές που είχαν παρακολουθήσει τα μαθήματα ιστιοπλοϊας το 2023, αλλά και πιο παλιοί μαθητές για να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα μίλια έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν το δίπλωμα τους.



«Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, βρήκαμε καλό καιρό και θάλασσα, μπουνάτσες δηλαδή χωρίς άνεμο, αλλά βρήκαμε και άνεμο και μπορέσαμε να απολαύσουμε την ιστιοπλοΐα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, τόσο για τα νέα μέλη και τους καπετάνιους, όσο και για τα παλαιότερα μέλη. Σε μία από τις μέρες είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυνατούς ανέμους φτάνοντας τα 7 μποφόρ, και για λόγους ασφάλειας αποφασίσαμε να παραμείνουμε δύο μέρες στη Σέριφο. Την επόμενη μέρα, αναχωρήσαμε από τη Σέριφο στις 4:00 το πρωί, πραγματοποιώντας και νυχτερινή πλεύση, προκειμένου να φτάσουμε εγκαίρως στην Αίγινα.
Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανατολή και τη Δύση του ήλιου στο Αιγαίο, υπέροχο θέαμα. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που άφησε όλους ενθουσιασμένους» δήλωσε στο SkalaTimes ο Γιάννος Γρηγορίου, Γραμματέας του Ομίλου ΠΟΝΑΘΑ.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΑΘΑ

Ο Παγκύπριος Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΝΑΘΑ) ιδρύθηκε το 1980 και ιδρύθηκε νόμιμα (Αρ. Καν. 2012) ως σύλλογος σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία το 2000. Ο όμιλος εδρεύει στη μαρίνα της Λάρνακας αλλά τα μέλη του βρίσκονται σε όλη την Κύπρο.

Ο ΠΟΝΑΘΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναυτικούς ομίλους στην Κύπρο και ένας από τους πρώτους ιστιοπλοϊκούς ομίλους ανοικτής θαλάσσης. Διαχειρίζεται μια επιτυχημένη ακαδημία ιστιοπλοΐας στην Πλοήγηση και Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης για περισσότερα από 35 χρόνια. Παραδίδονται ολοκληρωμένα μαθήματα ναυσιπλοΐας, ναυτιλίας, βασικής ασφάλειας και ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Τα μαθήματα αποτελούνται από θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις και είναι σχεδιασμένα να είναι εντατικά. Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σειρά από πρακτικές ασκήσεις σε ιστιοπλοϊκά γιοτ. Κατά καιρούς ο ΠΟΝΑΘΑ διοργανώνει εκδρομές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, όπως στα ελληνικά νησιά.

Ο όμιλος στηρίζει επίσης ενεργά τον ανταγωνισμό μεταξύ των μελών του συλλόγου. Οι εκδηλώσεις Ιστιοπλοϊκού Αγώνα διοργανώνονται τακτικά και οι απόφοιτοι της ακαδημίας ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε μια ομάδα αγώνων ιστιοπλοΐας γιοτ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!