Search
Close this search box.

Αυτοί είναι οι δικηγόροι που θα εκπροσωπήσουν την οικογένεια Θανάση Νικολάου στο Ανώτατο

Έτοιμοι να εμφανιστούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δηλώνουν οι νέοι δικηγόροι της οικογένειας Νικολάου ούτως ώστε να προχωρήσουν σε καταχώρηση ένστασης στην έκδοση certiorari, αίτημα που υπέβαλε προ ημερών ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ζητώντας την ακύρωση του πορίσματος της 3ης θανατικής ανάκρισης και το ότι ο θάνατος του Θανάση οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια δια στραγγαλισμού.

Όπως έγκυρα πληροφορείται το philenews, οι νέοι δικηγόροι της οικογένειας Νικολάου, θα είναι νομικός Νίκος Κληρίδης από το δικηγορικό γραφείο, Λεύκου Κληρίδη και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε και οι δικηγόροι Χρίστος, Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Κληρίδης από το δικηγορικό γραφείο Φοίβος και Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. Μαζί με τους πιο πάνω θα είναι και οι δύο δικηγόροι της οικογένειας που χειρίστηκαν πρωτόδικα τη 3η θανατική ανάκριση, Λητώ Καριόλου και Αθηνά Δήμα.

Μιλώντας στον philenews ο τέως Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, ανέφερε πως στις 24 Ιουλίου αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου όπου θα γίνει προγραμματισμός και θα ζητήσουν χρόνου ούτως ώστε να ετοιμαστούν για να καταχωρήσουν ένσταση στην έκδοση certiorari που υπέβαλε ο Πανίκος Σταυριανός. Σημείωσε ωστόσο ότι λόγω των θερινών διακοπών, θα τους δοθεί νέα ημερομηνία για ακρόαση, εντός Σεπτεμβρίου.

Η ουσία της ακρόασης της αίτησης του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, ορίστηκε για τις 24 Ιουλίου, ενώ οι δικηγόροι του είχαν περιθώριο μέχρι τις 18 Ιουλίου να καταχωρήσουν την αίτησή τους, βασιζόμενοι στους τέσσερις λόγους τους οποίους το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε άδεια στον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό να ζητήσει ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας.

Ο Χρίστος Κληρίδης σημείωσε ότι την οικογένεια Νικολάου την είχε εκπροσωπήσει στο πρώτο certiorari το 2008 και τότε παραμονή Πρωτοχρονιάς πέτυχε την ακύρωση του πρώτου πορίματος της θανατικής ανακρίτριας, Μαρίνας Παπαδοπούλου. «Το πρώτο πόρισμα αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του Θανάση προσομοιάζει με αυτοκτονία. Τότε επιχειρηματολόγησα ότι δεν μπορεί να προσομοιάζει με αυτοκτονία. Είπα, είναι ή δεν είναι και πάνω σε αυτό ακυρώθηκε το πρώτο πόρισμα και ξεκίνησε όλος αυτός ο δικαστικός αγώνας που διήρκησε 16 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Κληρίδης.

Όπως έγραψε σε εκτενές ρεπορτάζ το philenews, ημερομηνίας 16 Δεκεμβρίου 2023 με τίτλος «Δικαστικοί αγώνες 18 χρόνων για το θάνατο του Θανάση – Όλα όσα έγιναν από το 2006», η πρώτη θανατική ανάκριση άρχισε στις 29/11/2006 και ολοκληρώθηκε στις 21/11/2007 με το πόρισμα της δικαστού, Μ. Παπαδοπούλου, να αναφέρει ότι «ο θάνατος προσομοιάζει με αυτοκτονία».

Συγκεκριμένα το πόρισμα καταλήγει: «Έχοντας κατά νου το σύνολο της ενώπιον μου μαρτυρίας, δεν έχω εντοπίσει μαρτυρία που να δημιουργεί ποινική ευθύνη τρίτου προσώπου για το θάνατο του Θανάση Νικολάου. Αιτία θανάτου του ήταν οι κακώσεις κατόπιν πτώσης εξ ύψους. Αποτελεί συναφώς πόρισμα μου, ότι ο θάνατος του επεσυνέβει κάτω από συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτοκτονία».

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας αμφισβητήθηκε από την οικογένεια η οποία προχώρησε σε καταχώρηση έκδοση διατάγματος certiorari στο Ανώτατο Δικαστήριο με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν προσκομιστεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας. Στις 31/12/2008 το Ανώτατο αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας αφού από τη μαρτυρία που προσκομίστηκε ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας, δεν αποδείχθηκε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Ακολούθως διατάχθηκε νέα θανατική ανάκριση από άλλο θανατικό ανακριτή.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!