Search
Close this search box.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου και Βουλευτή κ. Ονούφριου Κουλλά για καύσωνα

Η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα. Κάτι που επιβαρύνει επιπλέον, εν μέσω κρίσης, κάθε νοικοκυριό και δυσανάλογα τις ευάλωτες ομάδες.

Προτείνουμε στην κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς να προχωρήσουν σε πρακτικά, άμεσα μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας:

Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους σε όσους το έχουν ανάγκη.

Το Υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργείο Πρόνοιας να προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους σε ανοικτά εργοτάξια καθώς και σε κλειστές δομές ενηλίκων για έλεγχο και διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης.

Η ΑΗΚ να προσφέρει στους πολίτες ειδικές διευκολύνσεις αποπληρωμής των λογαριασμών τους για οικιακή χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται διακοπή του ρεύματος σε συμπολίτη μας.

Η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει το συντομότερο ένα ειδικό πρόγραμμα προστασίας των ευάλωτων κατηγοριών του πληθυσμού από το ενεργειακό κόστος που να περιλαμβάνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τη θερμομόνωση παλαιών κατοικιών, καθώς και την αντικατάσταση ενεργοβόρων κλιματιστικών.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!