Search
Close this search box.

Ακόμα ένα υπέροχο αρχοντικό της Λάρνακας γίνεται θρύψαλα για την….ανάπτυξη

Ο Δήμος Λάρνακας και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κύριος Βύρας τον οποίο ο κόσμος εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά, να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις αν είναι θετικοί στην “ανάπτυξη” των 23 ορόφων ή αν θα ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίας του κόσμου, αφού είναι γνωστό πως οι Λαρνακείς δεν επιθυμούν “πύργους” μέσα στην καρδιά της πόλης και ιδιαίτερα σε χώρους που κάποτε απολαμβάναμε παλιά αρχοντικά!


Της Γιώτας Δημητρίου
Δημοσιογράφος/ Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Το πανέμορφο αρχοντικό στην Φανερωμένη, ένα κομμάτι κτηρίου που θύμιζε μια Λάρνακα του χθες, κομμάτι της ιστορίας της πόλης, κατεδαφίζεται για χάριν…… της ανάπτυξης!

Πέρα από τα καραγκιοζιλίκια κάποιων συνδημοτών μας που οι ίδιοι κατεδάφισαν δικό τους παλιό αρχοντικό παράνομα σε μια νύχτα (Κυριακή), χωρίς την άδεια του Δήμου Λάρνακας και σήμερα με στόμφο το παίζουν υπερασπιστές παλιών αρχοντικών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ο κόσμος τους χειροκροτά, πέρα από αυτούς, υπάρχει και κόσμος ο οποίος με πραγματική έγνοια, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τη πόλη μας, θλίβεται που βλέπει να χάνουμε σιγά σιγά κτήρια που ήταν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας τον Ιανουάριο του 2024 ενημέρωνε το κοινό:
Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα, σε σχέση με τη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την Προκαταρκτική Αίτηση, με αρ. ΠΡ71/23.
Η ανάπτυξη αφορά ανέγερση πολυώροφης οικοδομής (ψηλό κτίριο), η οποία με βάση τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο Μελετητής, αφορά 26 ορόφους, συνολικού ύψους 115μ. για μικτή χρήση (καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στους ορόφους).
Με βάση τη διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος Λάρνακας και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Πλαισίου του Υπουργείου Εσωτερικών για ψηλά κτίρια, έχει τοποθετηθεί πινακίδα γνωστοποίησης στο υπό μελέτη τεμάχιο για την πρόθεση της ανάπτυξης, σε σχέση με αιτούμενες χαλαρώσεις όσον αφορά τον αριθμό ορόφων και το ύψος.
Ο Δήμος Λάρνακας, με βάση τη νενομισμένη διαδικασία, αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα της αιτούμενης ανάπτυξης, θα παραπέμψει τις εισηγήσεις του στον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, ο οποίος είναι ο κατά νόμο αρμόδιος να εγκρίνει τον τελικό αριθμό ορόφων της ανάπτυξης (εξασφάλιση σύμφωνου γνώμης).
Αναφορικά με την υφιστάμενη οικοδομή εντός του υπό ανάπτυξη τεμαχίου, η οποία αφορά κτίσμα του 1954, θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης της αίτησης και θα γίνουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις με τον Κλάδο Διατήρησης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κατά πόσο παρουσιάζει χαρακτηριστικά για τα οποία τίθεται θέμα κήρυξης της ως Διατηρητέα.

Και ενώ ο Δήμος, σύμφωνα με το City of Larnaca δεν επιβεβαιώνει την κατεδάφιση, (παρόλα αυτά, pictures speak louder than words, στην προκειμένη περίπτωση), εντούτοις “στα ΜΚΔ έχει κυκλοφορήσει από τους συνεργάτες του νέου ιδιοκτήτη του τεμαχίου, σχετικό βίντεο που παρουσιάζει το νέο έργο που έρχεται στην περιοχή αυτή της Φανερωμένης”.
Σύμφωνα με τους επενδυτές πρόκειται για δύο κτήρια 23 ορόφων με πολλαπλές χρήσεις, με την ονομασία Ambassador Towers.

Ο Δήμος Λάρνακας και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κύριος Βύρας τον οποίο ο κόσμος εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά, να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις αν είναι θετικοί στην “ανάπτυξη” των 23 ορόφων ή αν θα ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίας του κόσμου, αφού είναι γνωστό πως οι Λαρνακείς δεν επιθυμούν “πύργους” μέσα στην καρδιά της πόλης και ιδιαίτερα σε χώρους που κάποτε απολαμβάναμε παλιά αρχοντικά!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!