Search
Close this search box.

Ιωάννου σε Περιφερειάρχες: Διορίστε δικούς σας, αν προτιμάτε

Δίνει διέξοδο ο υπουργός Εσωτερικών στους προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) να ορίσουν πρόσωπα της επιλογής τους στις θέσεις των προϊσταμένων και του διευθυντή αδειοδότησης για την άσκηση του πολεοδομικού ελέγχου.

Το κάλεσμα του Υπουργού δεν είναι άσχετο με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά και τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών, όσο και σε άλλες τοποθετήσεις των προέδρων των ΕΟΑ, που υποστηρίζουν ότι η εξουσία έκδοσης αδειών έχει ανατεθεί σε δημόσιους λειτουργούς που είναι αποσπασμένοι στους Οργανισμούς από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως (ΤΠΟ), στους οποίους σύμφωνα με την αντίληψή των προέδρων των Οργανισμών ενδεχομένως να μην ασκείται διοικητικός ή ιεραρχικός έλεγχος.

Συγκεκριμένα, επειδή ενδεχομένως να υπάρχει αμφιβολία και για να μην αφήνεται καμία σκιά για την ανεξαρτησία τους στη λήψη αποφάσεων ένεκα του γεγονότος ότι είναι δημόσιοι λειτουργοί, ζητήθηκε από τους προέδρους των ΕΟΑ να ενημερώσουν τον υπουργό Εσωτερικών κατά πόσον επιθυμούν να ορίσουν άλλα πρόσωπα της επιλογής τους στις θέσεις των προϊστάμενων και του διευθυντή αδειοδότησης και να τα υποδείξουν σχετικά, ώστε να τερματιστεί η απόσπαση των υφιστάμενων προσώπων και να επιστρέψουν στο ΤΠΟ, για να τους ανατεθούν άλλα καθήκοντα.

Μέχρι στιγμής, οι τρεις από τους προέδρους των ΕΟΑ εξέφρασαν σε απαντητική τους επιστολή προς τον Υπουργό την απόλυτη ικανοποίησή τους από το προσωπικό που αποσπάστηκε στον τομέα της αδειοδότησης, σημειώνοντας πως η παρουσία τους στον Οργανισμό είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του. Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία των διευθυντικών θέσεων των ΕΟΑ (μεταξύ αυτών και του Διευθυντή Αδειοδότησης) και οι Οργανισμοί μπορούν να προχωρήσουν με τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων όποτε το κρίνουν σκόπιμο.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!