Search
Close this search box.

Ανακοίνωση ΕΔΕΚ για μεταναστευτικό

Φωτογραφία αρχείου, μετανάστες

ΕΔΕΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η Ειρηνευτική Δύναμη κατέστη συνειδητά συνεργός της Τουρκίας στην παρανομία και στην εργαλειοποίηση μεταναστών

Με αφορμή το νέο απαράδεκτο περιστατικό συμπεριφοράς της UNFICYP σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες στη νεκρή ζώνη, καλούμε τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ να επαναφέρει την ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, στην τάξη και να της επιβάλει ότι πρέπει να λειτουργεί εντός των όρων εντολής της.
Η UNFICYP παρανομεί η ίδια και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν:
Αντί να επαναπροωθήσει τους παράνομους μετανάστες απευθείας στην Τουρκία, απ’ όπου αποδεδειγμένα, με μαρτυρίες των ιδίων, ήρθαν, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία είναι χαρακτηρισμένη ως ασφαλής χώρα και λαμβάνει πακτωλό ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό, προσπαθεί, με αδιάσειστα στοιχεία, να τους ωθήσει στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Είναι αδιανόητο, η Ειρηνευτική Δύναμη να καθίσταται συνειδητά συνεργός της Τουρκίας στην παρανομία και στην εργαλειοποίηση ανθρώπων, με στόχο τον τουρκικό υβριδικό πόλεμο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση και την καλούμε να παραμείνει σταθερή στη θέση της ότι η νεκρή ζώνη δεν πρέπει να γίνει ένας νέος διάδρομος διοχέτευσης παράνομων μεταναστών στα εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ
Λευκωσία, 3 Αυγούστου 2024

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!