Search
Close this search box.

Υφυπουργός Πολιτισμού: Αυξημένη η χορηγία πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κοινότητες

Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα χορηγιών με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση έχει το Υφυπουργείο Πολιτισμού, δήλωσε η Υφυπουργός, Βασιλική Κασσιανίδου, σημειώνοντας ότι φέτος το ποσό χορηγίας για αυτές τις εκδηλώσεις αυξήθηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην επαρχία Πάφου η κ. Κασσιανίδου είπε ότι το πρόγραμμα του Υφυπουργείου, «χορηγεί πολιτιστικούς φορείς και κοινότητες να διοργανώσουν πολιτιστικά δρώμενα σε χώρους εκτός των αστικών κέντρων».

Πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις «περιλαμβάνουν συναυλίες, θέατρο, παραστάσεις και άλλα φεστιβάλ τα οποία διοργανώνονται σε χωριά της Κύπρου όλων των επαρχιών με είσοδο, τις περισσότερες φορές, ελεύθερη για το κοινό».

Η Υφυπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι «θεωρούμε πως ο πολιτισμός είναι για όλους έτσι βοηθούμε τις κοινότητες και τον κόσμο τους και δίνουμε και κίνητρα σε άλλους να συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα σε κοινότητες και εκτός των αστικών κέντρων».

Ανέφερε ότι «αυτή τη χρονιά προσπαθήσαμε πάρα πολύ και σε συνεργασία με τις κοινότητες κάναμε και μια καμπάνια ενημέρωσης για να γνωρίζει το κοινό αυτά τα προγράμματα».

Με ευαρέσκεια η Υφυπουργός είπε ότι «είχαμε πάρα πολλές αιτήσεις, αυξήσαμε αισθητά το ποσό χορηγίας διότι η ζήτηση ήταν τεράστια και ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσό για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη ζήτηση και να υπάρχουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις στα χωριά».

Αναφορικά με την επίσκεψή της στο Μοναστήρι Χρυσορογιάτισσας η κ. Κασσιανίδου δήλωσε ότι πραγματοποιείται διότι «ένα από τα μεγάλα προγράμματα συντήρησης που αρχίζει είναι αυτό της Μονής».

Πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας θα μεταβεί εκεί και θα μιλήσει με τον Ηγούμενο «για το πώς πάνε τα έργα γιατί ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να ολοκληρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο».

Καταλήγοντας η Υφυπουργός Πολιτισμού εξήγησε ότι «το Τμήμα Αρχαιοτήτων είναι υπεύθυνο για την πολιτιστική κληρονομία και την συντήρηση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και συνεργάζεται με τις κοινότητες και την Εκκλησία της Κύπρου στη συντήρηση πολλών θρησκευτικών μνημείων και εκκλησιών».

ΚΥΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!