Search
Close this search box.

Η Ακανθού γιόρτασε ακόμη μια χρονιά τη Γιορτή του Χρυσοσώτηρος στην προσφυγιά στο εκκλησάκι στα Λιβάδια Λάρνακας

SkalaTimes

Για ακόμη μια χρονιά οι Ακανθιώτες γιόρτασαν την μεγάλη γιορτή του Χρυσοσώτηρος μακριά από το αγαπημένο τους χωριό, αλλά κοντά στην εκκλησία που έχουν χτίσει στα Λιβάδια.
Οπως κάθε χρόνο γιόρτασαν με κάθε τιμή την Γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.



Ο Μέγα Αρχιερατικός εσπερινός έγινε χθες το απόγευμα προϊσταμένου του μητροπολίτου Κιτίου κ.κ. Νεκταριου και με επίσημους παρευρισκομένους, όπως η ΠτΒ Αννίτα Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης, ο Αντιδήμαρχος Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής, η Δήμαρχος Ακανθού Ελένη Μυλωνά Χατζημιχαήλ και άλλοι.


Για την Γιορτή μεταφέρθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου το θαυματουργό αντίγραφο της εικόνας του Χρυσοσώτηρα.

Να υπενθυμίσουμε πως ιερέας της εκκλησίας είναι ο αγαπητός, γνωστός και φωτεινός Πάτερ Πέτρος.


Σήμερα, Τρίτη, το πρωί, είχαμε τον όρθο και τη Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Καρπασίας κ.κ. Χριστοφορου και πλήθος κόσμου μέσα και έξω από την εκκλησία.

Σήμερα απόγευμα Τρίτης στις 6:30 θα τελεστεί ο εσπερινό Αγίου Μικαλλου και παράκληση στον Χρυσοσώτηρα.

Παλαιότερα σχετικά αφιερώματα στο SkalaTimes:

https://www.skalatimes.com/2023/10/15/afierwma-ekklisia-xrusosotiras-livadia/

https://www.skalatimes.com/2020/08/06/h-akanthou-giortase-stin-prosfigia-20/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!