Search
Close this search box.

Ζητείται ήθος στην πολιτική σκακιέρα του τόπου

Για κάποιους η ηθική και η πολιτική  είναι ασύμβατες μεταξύ τους
γι αυτό οδηγούν τον λαό στο γκρεμό


Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Το χειρότερο πράγμα είναι η άγνοια μας. Και η πραγματική ιδεολογική αγκύλωση που τυφλώνει. Και τα ψέματα που βγαίνουν με τόση ευκολία για να στηρίξουμε τις απόψεις μας. Και το θράσος που σερβίρεται με τόση άνεση γιατί μας το επιτρέπει η θέση εξουσίας που ο κόσμος με τη ψήφο του (ή ο ΠτΔ με το μέσο), μας τοποθέτησαν.Και η στενομυαλία που δεν με αφήνει να ακούσω την άλλη άποψη, που ενδεχωμένος να είναι η σωστή και τεκμηριωμένα να μου αποδείξει πως αυτό που ισχυρίζομαι είναι λάθος.

Μα ας μη γελιόμαστε, αν μιλάμε για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, το χειρότερο είναι η προδοσία. Το να προδίδεις την πατρίδα και τον λαό, γιατί έτσι σου είπαν κάποιοι (το κόμμα, ξένες δυνάμεις, “οι πιο πάνω”).
Σε αυτή τη κατάντια, της προδοσίας, η μόνη φράση που μου έρχεται στο νου είναι “τι ψυχή θα παραδώσετε”; Αλλά, πιθανολογώ πως αυτοί που πράττουν προδοσίες και αδικίες δεν έχουν καμία έγνοια για το τι ψυχή θα παραδώσουν, γιατί αν είχαν, τότε θα συμπεριφέρονταν αλλιώς.

Από την άλλη αν πράττουν προδοσίες και αδικίες εν αγνοία τους, (χωρίς να το αντιλαμβάνεται το μυαλό τους) τότε είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από όσο φαίνονται.

Ζητείται ήθος στην πολιτική σκακιέρα του τόπου!
Επειγόντως!

Το ποιήμα της ημέρας, από Κώστα Βάρναλη:

Πως μας θέλει η «αληθὴς δημοκρατία»

Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ.
Να μη νογάω και να ῾χω το στόμα βουλωτό.
Να μη με φαρμακών᾿ η μπόχα του καιρού μου.
Χωρὶς αυτιὰ και μάτια, μύτη και μυαλό,
μουγκὸς να πηαίνω, όποτε μου ῾ρθει, προς νερού μου,
κι άμα τσινάει ο Γάϊδαρος να μη γελώ.
Και σα με καρυδώνουνε μουνούχο σκλάβο
οι Αμερικάνοι, εγώ να βλαστημάω το Σλάβο.

Υ.Γ Φυσικά και δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο και βεβαίως υπάρχουν και κάποιες (ελάχιστες) εξαιρέσεις που αποτελούν ελπίδα….

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!