Search
Close this search box.

Απόψε: Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, το Παρίσι υπόσχεται υπερθέαμα και εκπλήξεις

Το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» σηματοδοτεί η τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τα βλέμματα στραμμένα στο Stade de France και τον Τομ Κρουζ, που θα «ταξιδέψει» με μοτοσικλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, την επόμενη διοργανώτρια πόλη.

Στη σημερινή τελετή λήξης έχουν εμπλακεί  20.000 συντελεστές, οι οποίοι υπόσχονται να προσφέρουν ένα υπερθέαμα.

Μια παράσταση διάρκειας περίπου δώδεκα λεπτών, ενταγμένη στο πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, έχει προγραμματιστεί για σήμερα (11/8) το βράδυ στο Stade de France, προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στην αμερικάνικη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση του 1984. Την παράσταση έχει σχεδιάσει ο βραβευμένος με 13 βραβεία Emmy ο Βρετανός Μπεν Γουίνστον.

Αν και το όνομα του Τομ Κρουζ έχει ήδη διαρρεύσει, η τελετή θα φιλοξενήσει και άλλους καλλιτέχνες, όπως η H.E.R., που θα ερμηνεύσει τον αμερικανικό ύμνο.

Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην αποψινή τελετή θα είναι ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, και η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές θα ολοκληρώσουν την εικόνα», με μέρος της παράστασης να γίνεται στον αέρα.

«Θέλουμε να γιορτάσουμε, αλλά συνειδητά. Αυτή η στιγμή εορτασμού θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προβληματιστούμε για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοινωνία μας», είπε ο Thomas Jolly. «Έχω σχεδιάσει λοιπόν μια παράσταση στην οποία οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξαφανίζονται για άλλη μια φορά, και κάποιος έρχεται και τους βρίσκει. Είναι μια πολύ οπτική, πολύ χορογραφική, πολύ ακροβατική παράσταση, με μελοδραματική διάσταση ώστε να δώσει μια υπέροχη φρέσκια οπτική και να αποχαιρετήσει τους αθλητές από όλο τον κόσμο».

Η τελετή λήξης θα μεταδοθεί ζωντανά απόψε στις 22:00 από την ΕΡΤ και το ΡΙΚ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!