Search
Close this search box.

Ζητήθηκε η συνδρομή της Κύπρου για τις πυρκαγιές στην Αττική

Ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική, ζητήθηκε από την Κύπρο με την συνδρομή ανθρωπίνου δυναμικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών και νοσηλευτές) βρίσκονται σε συντονισμό για τη σύσταση αποστολής σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητες μεταφοράς το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Έλληνα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια στις φωτιές στην Αττική επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα), ενώ τα δύο βασικά μέτωπα είναι σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό.

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Φωτιά στην Αττική: Σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης τα κύρια μέτωπα
Στην περιοχή για την μάχη κατάσβεσης της φωτιάς έχουν φτάσει πυροσβέστες και από την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.
Εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και το μοναστήρι της Πεντέλης λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες το μεσημέρι στην Αττική.
Η φωτιά τώρα καίει το Πεντελικό όρος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διανύσει από χθες το μεσημέρι 40.000 χλμ.

Δήμος Αθηναίων: Αναβάλει την άφιξη των παιδιών στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε αργά τη νύχτα να αναβάλει την άφιξη των παιδιών στις κατασκηνώσεις του δήμου στον Άγιο Ανδρέα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αξιολογώντας τα δεδομένα και την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους. Παράλληλα, απομακρύνει στελέχη από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, ενώ το εποχικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό ασφαλείας παραμένουν επί τόπου σε επιφυλακή. Για περισσότερες πληροφορίες και σχετική ενημέρωση, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22940 90446, 22940 90450, 22940 96694.

Λ.ΑΣ.: Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για εκκένωση

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην βορειοανατολική Αττική η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές και να ακολουθούν, για την δική τους ασφάλεια, τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών.
«Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται το έργο της Τροχαίας και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών και να μην επιχειρούν να επιστρέψουν σε περιοχές που έχουν ήδη καεί, για τη δική τους ασφάλεια και για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης. Η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων πυρόσβεσης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά, ενώ τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Ανεξέλεγκτη και άκρως επιθετική

«Η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί προβλήματα και στις επίγειες δυνάμεις και στα εναέρια μέσα»
Ο Νίκος Λαυράνος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, είπε στο MEGA, πως έχουν σπεύσει στο σημείο ώστε να βοηθήσουν δυνάμεις και από την  υπόλοιπη Ελλάδα.
«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και άκρως επιθετική. Αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί προβλήματα και στις επίγειες δυνάμεις και στα εναέρια μέσα» είπε.
Και πρόσθεσε: «Τα πιο επικίνδυνα μέτωπα είναι τρία: Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή και σκοπός είναι να οριοθετηθεί όσο το δυνατόν γίνεται η φωτιά.
Και στη συνέχεια να γίνει ένα καλύτερος έλεγχος της κατάστασης. Το βασικό είναι να μη κινδυνέψει άνθρωπος. Τα πυροσβεστικά έφτασαν ταχύτατα, αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες χθες που ακόμα και πέντε λεπτά να άργησαν, ήταν αργά για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Έχουν έρθει δυνάμεις(πυροσβέστες) από τα ξημερώματα από την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Είμαστε σε επιφυλακή».

Πηγές: Φιλελεύθερος / https://www.in.gr/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!