Search
Close this search box.

Φωτιές: Οι χώροι φιλοξενίας πυρόπληκτων – Πού συγκεντρώνονται είδη ανάγκης για πληγέντες και ζώα


Διάφοροι Δήμοι της Αττικής έχουν ήδη διαθέσει αίθουσες φιλοξενίας για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και τα ζώα που κινδυνεύουν από τις φλόγες. Την ίδια ώρα υπάρχει κινητοποίηση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων αλλά και των ζώων.

Από το απόγευμα της Κυριακής που ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην Αττική, έχουν ανοίξει οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική. Η αίτηση για φιλοξενία γίνεται μέσω ειδικής πλατφόρμας αλλά και τηλεφωνικής κλήσης. (Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί τηλεφωνικά στο 213 2047893). Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί εδώ:

https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f0145ca-8e6e-727849dcdba4

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν, επίσης, με το 213 2047893.

Χώροι φιλοξενίας πληγέντων

Χώρους φιλοξενίας πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται αυτή την ώρα στην Αττική έχουν ανακοινώσει και διάφοροι Δήμοι της Αττικής:

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, υποδέχεται κόσμο στους χώρους του ΚΑΠΗ Πικερμίου επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 8, στο κτίριο της Κοινότητας Πικερμίου στην Πλατεία Αγιου Χριστοφόρου και στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 21.

Ο Δήμος Βριλησσίων έχει διαθέσει το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όσο χρειαστεί , ενώ ανοιχτές είναι και δύο κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Βριλησσίων στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (στη συμβολή Π. Μπακογιάννη και Πλαταιών) αλλά και στην αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων επί της οδού Κισσάβου 11.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι από χθες, Κυριακή (11/8) έχει ανοίξει τη Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, αποφάσισε ότι από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα είναι ανοιχτό το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη), προκειμένου να συνδράμει στη φιλοξενία πυρόπληκτων.

Στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτουργούν επίσης χώροι υποδοχής.

Ανοιχτό είναι το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

Στη Νέα Μάκρη σε συνεργασία με το Δήμο, προετοιμάζονται οι οικίσκοι για τη φιλοξενία, είτε πυροσβεστών είτε κατοίκων της περιοχής εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η παιδική κατασκήνωση της Κερατέας βρίσκεται σε λειτουργία και φιλοξενεί αυτή την ώρα 240 παιδιά. Έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα να φιλοξενηθούν εκεί συμπολίτες μας, οι οποίοι ίσως χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Πρόληψη και φροντίδα για τα ζώα

Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033.

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ είναι ανοιχτός και όποιος περισυλλέγει κάποιο ζώο από τις περιοχές που πλήττονται μπορεί να το μεταφέρει εκεί.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως και το κλειστό της Άνοιξης, θα παραμείνουν ανοιχτά για να δεχθούν ζώα που κινδυνεύουν.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Μεγάλη είναι η ανάγκη αυτή την ώρα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους καθώς και τα ζώα που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

O Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως «συγκεντρώνει από σήμερα Δευτέρα 12/8, τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στις πληγείσες περιοχές και για όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης:

  • Εμφιαλωμένο Νερό
  • Φυσιολογικό Ορό
  • Φυσικά Δάκρυα – Pulvo
  • Κεραλοιφή για εγκαύματα
  • Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας
  • Μωρομάντηλα
  • Ανάγκη συγκέντρωσης ειδών για τα ζώα
  • Συσκευασμένη τροφή
  • Τροφή για κουτάβια
  • Cool mats
  • Πάνες
  • Σεντόνια
  • Λουριά οδηγούς

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσκομίσουν τα είδη πρώτης ανάγκης στην είσοδο του Δημαρχείου Ηλιούπολης τις καθημερινές από τις 07:00π.μ έως και τις 22:00μ.μ., το Σαββατοκύριακο και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από τις 07:00π.μ έως τις 14:00μ.μ.

Η εθελοντική ομάδα Humanity Greece απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Μυλλέρου 76 στο Μεταξουργείο από τις 10:00 – 22:00.


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!