Search
Close this search box.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Καλή επιτυχία Κύπρος!


Με την τελετή έναρξης στην Πλατεία Κονκόρντ απόψε, 28 Αυγούστου, δίνεται επίσημα το έναυσμα για τους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», οι οποίοι ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε στον ποταμό Σηκουάνα, και η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων θα γίνει εκτός σταδίου και συγκεκριμένα στη φημισμένη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων με κατάληξη στην Πλατεία Κονκόρντ. Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού εκπροσωπούν η Αντιπρόεδρος Κάλλη Χατζηιωσήφ και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Παφίτη.

Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής είναι η τρις χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, με την Κύπρο να εκπροσωπείται στους Αγώνες σε τρία αθλήματα: στην κολύμβηση, την άρση βαρών σε πάγκο και τον στίβο.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα αγωνιστεί για έκτη διαδοχική φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, με την κολυμβήτριά μας να μετρά συνολικά έξι μετάλλια (3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα). Στο Παρίσι θα συμμετάσχει στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. πρόσθιο. Δεύτερη διαδοχική παρουσία στη διοργάνωση για την Μαρία Μάρκου, η οποία στο Τόκιο είχε καταλάβει την 7η θέση. Θα αγωνιστεί στην άρση βαρών σε πάγκο, στην κατηγορία των 61 κιλών. Για τον Βίκτωρα Πενταρά είναι η παρθενική παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αγωνίζεται στο άλμα εις μήκος (κατηγορία Τ37).

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά τους αθλητές και τις αθλήτριες του παραθλητισμού και θα βρεθεί στο πλευρό της κυπριακής αποστολής και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, εύχεται καλή επιτυχία στους τρεις εκπροσώπους μας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!