Search
Close this search box.

Σήμερα το καλοκαίρι ρίχνει αυλαία… μόνο αν το θες εσύ!

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Για πολλούς ανθρώπους (που τους το επιτρέπει η υγεία τους καθώς και η επαγγελματική τους κατάσταση), οι καλοκαιρινοί μήνες προσφέρουν μια ανάσα ξεκούρασης απο τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Για κάποιους ‘καλοκαίρι’ σημαίνει τρείς ολόκληροι μήνες ανάπαυσης, για άλλους λίγες εβδομάδες μακριά απο οτιδήποτε θυμίζει την υπόλοιπη χρόνια, ενώ για μερικούς, ένα Σαββατοκύριακο απόδρασης απο τη ρουτίνα.
Παρ’ όλα αυτά, ανεξάρτητα απο το πως βιώνει ο καθένας το δικό του ετήσιο «διάλειμμα», η πλειοψηφία των ανθρώπων μοιράζεται κοινές σκέψεις και παρόμοια θετικά συναισθήματα στις καλοκαιρινές διακοπές.
Βγαίνοντας για λίγο εχτός από το πεδίο μάχης στο οποίο παλεύει ο καθένας από εμάς καθημερινά, η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρει απλόχερα στιγμές ξεγνοιασιάς – ιδανικές για να χαλαρώσει κανείς και να αποφορτιστεί απ’ οποιαδήποτε αρνητική εικόνα. Παράλληλα, η δροσερή αυτή τριμηνία ενθαρρύνει ανάλαφρες συζητήσεις πλάι στο κύμα -το οποίο διαβρώνει τα άγχη και τις σκοτούρες – και εν τέλη, δημιουργεί ένα κολλάζ αναμνήσεων που αφοπλίζει τον καθένα ξεχωριστά με δύναμη για να αντιμετωπίσει όλα όσα ενδέχεται να έρθουν με τα πρωτοβρόχια.

Διότι αν το καλοσκεφτείς, το καλοκαίρι δεν είναι μόνο οι βουτιές που έχεις κάνει, τα ταξίδια που έχεις πάει ή οι φωτογραφίες που ανέβασες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Αντ’ αυτού, το καλοκαίρι είναι οι άνθρωποι που συνάντησες – άλλοι καινούριοι και άλλοι τόσο μα τόσο γνώριμοί σου.
Αυτοί που συμπάθησες, που αγάπησες, που ερωτεύτηκες.
Αυτοί που σ’ έκαναν να χαμογελάσεις με την ψυχή σου, να ξεχάσεις τον τόπο και τον χρόνο και να αφεθείς στο «εδώ» και στο «τώρα».
Αυτοί με τους οποίος μοιράστηκες έναν καφέ στην πλατεία, ενα ηλιοβασίλεμα στην παραλία και ενα φαγητό στη βεράντα του σπιτιού σου.
Αυτοί είναι η δύναμη σου.
Αυτοί είναι το καλοκαίρι σου.
Και τώρα που αυτό φεύγει σιγά σιγά, φρόντισε να τους κρατήσεις κοντά σου, για να φέρεις έστω και για λίγο την δροσιά του καλοκαιριού στο μουντό σκηνικό που θα στηθεί απο αύριο.
Έτσι, ότι καιρό και να κάνει έξω απ’ το παράθυρο, μέσα (σου) θα είναι πάντα καλοκαίρι!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!