Search
Close this search box.

Δύσκολοι καιροί να μείνει κάποιος όρθιος στο ρεύμα….Ναι!

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Ναι, δύσκολοι καιροί να μείνει κάποιος όρθιος στο ρεύμα, αλλά το ποιος μένει όρθιος στο ρεύμα και ποιος όχι, φαίνεται κάθε φορά που βάζουμε το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό μας συμφέρον.
Φαίνεται κάθε φορά που διαφωνούμε ακόμη και με το κόμμα στο οποίο ανήκουμε, όταν η λογική και η καρδιά μας λέει πως το δίκαιο δεν συνάδει με αυτό που λέει το κόμμα, ο γκόμενος, ο πατέρας, ο φίλος, η φίλη, η οικογένεια κτλ και πράττουμε ανάλογα με αυτό που εμείς θεωρούμε δίκαιο και σωστό.

Ναι, δύσκολοι καιροί να μείνει κάποιος όρθιος στο ρεύμα, αλλά το ποιος μένει όρθιος στο ρεύμα των καιρών δεν φαίνεται μέσα από αναρτήσεις, ούτε μέσα από άρθρα, ούτε μέσα από τσιτάτα σε τηλεοπτικά πάνελ, γενικώς δεν φαίνεται στα λόγια. Το ποιος μένει όρθιος στο ρεύμα των καιρών φαίνεται στις πράξεις, στο τίμημα που πληρώνουμε, για να μένουμε όρθιοι στο ρεύμα.

Ναι, δύσκολοι καιροί να μείνει κάποιος όρθιος στο ρεύμα! Αλλά κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ποιο είναι το ρεύμα. Σαφως και είναι η φτήνια της εποχής, (ενώ όλα γύρω ακριβαίνουν), είναι ο ρατσισμός, η ιδιοτέλεια, το show off, ο φασισμός, αλλά είναι και τα κλειστά μυαλά που δεν μπορούν να διανοηθούν πως ίσως, ίσως, κάπου να κάνουν λάθος, πως τελικά το Politically Correct όταν γίνεται στον υπερθετικό βαθμό καταντά λάθος.

Ναι, δύσκολοι καιροί να μείνει κάποιος όρθιος στο ρεύμα, καμία αμφιβολία ως προς τούτο. Κάποιοι το ξέρουν πολύ καλά, γιατί στέκονται καθημερινά όρθιοι στο ρεύμα και πληρώνουν με μεγάλο τίμημα την απόφαση τους, την ιδέα των ιδανικών τους, για ένα καλύτερο κόσμο.

Ναι, δύσκολοι καιροί να μείνει κάποιος όρθιος στο ρεύμα, αλλά την επόμενη φορά που θα παραδώσεις μαθήματα με ατάκα σε κάποιον ότι δεν στάθηκε όρθιος στο ρεύμα, ρίξε μια ματιά στη δράση και έργα του και τι κατάφερε χωρίς να το διατυμπανίζει, αλλά πίσω από κάμερες και αναρτήσεις και δημοσιεύσεις. Μάθε την ιστορία πριν λαβώσεις κάποιο με ατάκες.
Γιατί ναι, είναι δύσκολοι καιροί για να παραμένει κανείς όρθιος στο ρεύμα και τόσο εύκολοι για να παρασύρεται σε ατάκες, με στόμφο!


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ
3/9/24

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!