Search
Close this search box.

Μαριλένα Ευαγγέλου: «Κανένας δήμος, καμία κοινότητα αποδέχεται τα ασυνόδευτα»- Τη βοήθεια της Βουλής ζήτησε η υφυπουργός / Δεν είναι όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι παιδιά με παραβατική συμπεριφορά

Ξεπερνούν τους 1.000 οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, που τελούν υπό την κηδεμονία του κράτους και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ). Οι αριθμοί, όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, η υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, αυξομειώνονται συνεχώς, με την ίδια να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, παιδιά με παραβατική συμπεριφορά. Η κ. Ευαγγέλου στην τοποθέτηση της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες με την εξεύρεση χώρων για φιλοξενία των ασυνόδευτων ανήλικων.

«Σε κάθε περιοχή, είτε εκεί που υπάρχουν ήδη δομές είτε σε περιοχές που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε δομές, ή όπως τις αποκαλώ εγώ μικρές οικογένειες, προκειμένου να αποσυμφορηθούν κάποιες άλλες δομές, αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Έχω απευθυνθεί σε δήμους και κοινότητες σε όλη την Κύπρο και κανένας δεν αποδέχεται αυτά τα παιδιά και όλοι έχουν λόγους. Περίμενα να περάσουν οι εκλογές, για να ανοίξω ξανά τη συζήτηση. Ενέπλεξα και τους ΕΟΑ για να γνωρίζουν. Άνοιξα το χάρτη της Κύπρου και έδειξα πού υπάρχουν δομές για ασυνόδευτους ανήλικους, πού υπάρχει δυνατότητα για διασπορά. Έχει ξεκινήσει σε πνεύμα συνεργασίας η συζήτηση και συνεννόησης» ανέφερε μεταξύ άλλων η υφυπουργός, η οποία ζήτησε τόσο την βοήθεια των αρμόδιων κοινοτικών αρχών όσο και της Βουλής.

Λύση ανάγκης

Για τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας στην Λάρνακα η κ. Ευαγγέλου δήλωσε «το θέμα της Λάρνακας, ήταν περίπτωση ανάγκης. Γύρω στους 100 ανήλικους που ήταν σε άλλη δομή και προκλήθηκε πρόβλημα, για τους 20 δεν είχε βρεθεί λύση και πάρθηκε λύση ανάγκης για μεταφορά στη Λάρνακα. Ήταν προσωρινή λύση. Έχω ζητήσει εξηγήσεις γιατί δεν έγινε νωρίτερα η μετακίνηση των ανηλίκων. Θα είμαι δίκαιη ότι είχε αρχίσει η μετακίνηση των ανηλίκων από πριν τη δημοσιοποίηση. Θα μετακινούνταν όλα τα παιδιά από πριν».

Ακόμη η υφυπουργός, αισθάνθηκε όπως είπε και η ίδια να αναφέρει δημόσια ότι δεν είναι όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι παιδιά με παραβατική συμπεριφορά, και ότι υπάρχει και σε άλλη περιοχή δομή στην οποία φιλοξενούνται ανήλικοι και ηλικιωμένοι, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην συμβίωση τους, ενώ υπάρχουν παιδιά που φοιτούν κανονικά στο σχολείο και έχουν άριστες επιδόσεις.

Πηγή: Πολίτης

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!