Search
Close this search box.

ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ οκ με την παύση του Γενικού Ελεγκτή κοιτάζουν “την επόμενη μέρα” (εμείς αυτό φοβόμαστε)

SkalaTimes Team

ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ είναι οκ με την παύση του Γενικού Ελεγκτή και κοιτάζουν “την επόμενη μέρα”! Εμείς αυτό φοβόμαστε, ότι αυτή η απόφαση θα είναι η αρχή καταπολέμησης κάθε προσπάθειας κατά της διαφθοράς και η ΦΙΜΩΣΗ σε όποιον τα βάζει με το σύστημα.
Να υπενθυμίσουμε ότι ΑΚΕΛ (εδώ) και ΔΗΚΟ (εδώ) έχουν βγάλει ανακοινώσεις κατά της απόφασης.

ΔΗΣΥ Οκ με την παύση
Ο ΔΗΣΥ φαίνεται πως είναι οκ με την παύση του Γενικού Ελεγκτή κι αυτό φάνηκε και από τη θέση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Γεωργιάδη στην σημερινή εκπομπή του κ. Μιχάλαρου στο ΣΙΓΜΑ όπου φιλοξενήθηκε μαζί με την βουλεύτρια ΑΚΕΛ κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου.


ΔΗΣΥ: “Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι σεβαστή”
Ανακοίνωση ΔΗΣΥ:
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι σεβαστή. Δεν κρίνουμε την υπόθεση ή το σκεπτικό της απόφασης, δεν είναι αυτή η θεσμική μας ιδιότητα. Μακριά από εντάσεις και διαξιφισμούς έχουμε όλοι ρόλο στη θωράκιση και ενίσχυση των θεσμών.
Εκφράζουμε τη λύπη μας που τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο. Μια σύγκρουση θεσμών η οποία οδηγήθηκε μέχρι το ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης.
Τονίζουμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Είναι ένας θεσμός που στηρίζει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια. Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελεγκτική Υπηρεσία και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιζητούμε τον έλεγχο και είναι αναγκαίος για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου. Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από εμάς και οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτές.



ΕΛΑΜ: Επικέντρωση στην επόμενη μέρα 
Ανακοίνωση ΕΛΑΜ:
Σεβόμαστε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων όποιες και αν είναι αυτές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Θα μελετήσουμε το περιεχόμενο της απόφασης, από εκεί και πέρα, όμως, η απόφαση ελήφθη.
Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα. Προφανώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν στην Ελεγκτική Υπηρεσία ενώ εκκρεμεί και η πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση για τη δημιουργία Ελεγκτικού Συμβουλίου.
Σημασία έχει να είναι ομαλή η μετάβαση στην επόμενη μέρα και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του τόπου μας και το συμφέρον του Κύπριου πολίτη.


ΕΔΕΚ : “Η ΕΔΕΚ διαχρονικά αποφεύγει να σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίων”
Ανακοίνωση ΕΔΕΚ:
Η ΕΔΕΚ διαχρονικά αποφεύγει να σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίων, όπως και στην προκειμένη περίπτωση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, που έκανε δεχτή την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή.
Μετά από τη θλιβερή περίοδο της σύγκρουσης δύο – κορυφαίας σημασίας – θεσμών,
αυτό που επιβάλλεται να γίνει τώρα είναι να καταβληθεί προσπάθεια για
εξομάλυνση της κατάστασης.
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ομολογουμένως επιτέλεσε ένα εξαιρετικό έργο ως Γενικός
Ελεγκτής, υπηρέτησε με σθένος την αποστολή του και έδωσε άλλη διάσταση στον
ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Με αυτή την ευκαιρία και στη βάση της εξαγγελίας της κυβέρνησης για πρόθεση
σύστασης Ελεγκτικού Συμβουλίου, η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις
για τη διασφάλιση της συνέχισης του σοβαρού ρόλου, που οφείλει να υπηρετεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, ώστε το θετικό έργο το οποίο επιτέλεσε ο σημερινός Γενικός Ελεγκτής να μην υποβαθμιστεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!