Search
Close this search box.

Δήμος Λάρνακας: Δράση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024 από το Δήμο Λάρνακας

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Λάρνακας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024, διοργάνωσε με επιτυχία εκπαιδευτική και ενημερωτική δράση για μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην Πλατεία Ζουχούρι, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από σχολεία της πόλης. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας, οδικής ασφάλειας και αειφορίας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των αυριανών ενεργών πολιτών.

Σημαντικοί συνεργάτες του Δήμου Λάρνακας στην εκδήλωση ήταν το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου μέσω του προγράμματος Youth Maker Space, καθώς και η Κοινοτική και Ποδηλατική Αστυνόμευση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, λειτούργησαν εκπαιδευτικοί σταθμοί, στους οποίους τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες περνούσαν κυκλικά, μαθαίνοντας μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες.

Οι στόχοι της δράσης επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες:

1. Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια, με έμφαση στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

2. Εκπαίδευση στις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και ενημέρωση για σχετικά έργα που υλοποιεί ο Δήμος Λάρνακας στον τομέα αυτό.

3. Δημιουργική απεικόνιση της πόλης του μέλλοντος, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες που στόχευαν στη φαντασία και στη δημιουργικότητα των παιδιών, πάντα στο πλαίσιο της βιώσιμης μετακίνησης.

Στην εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία συμμετείχαν τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Καλογερά (Κύκλοι Α’ και Β’) και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου Α’.

Το Caffé Nero στην Πλατεία Ζουχούρι ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης, προσφέροντας χυμούς σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και τα σχολεία για την ενεργό συμμετοχή τους, καθώς και τον χορηγό για τη σημαντική συνεισφορά του.

Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να ενισχύσουμε την κατανόηση των θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης από τις νεότερες γενιές.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Κενές Θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

1.    Κενή Θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 957 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 6.9.2024 έχει

error: Content is protected !!