Search
Close this search box.

Τι χειμώνα θα έχουμε φέτος – Η πρόβλεψη του διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας (ηχητικό)

Όσον αφορά τα φράγματα, ο κ. Τύμβιος σημείωσε πως «είναι δύσκολο να προβλεφθεί από τώρα», εάν θα γεμίσουν.
Θα συνεχιστεί το φθινοπωρινό τοπίο και οι βροχοπτώσεις, ενώ αναμένεται τον χειμώνα να σημειωθεί καλή βροχόπτωση, σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, Φίλιππο Τύμβιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107.6 & 97.6, ο κ. Φίλιππος Τύμβιος, ανέφερε πως ο Χειμώνας φαίνεται πως θα καταγράψει «καλή βροχόπτωση από τα εποχιακά μοντέλα. Η τάση, που παρατηρείται, δείχνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καλοί και κοντά στις μέσες τιμές».

Η σημερινή πρόβλεψη

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες είναι κάπως πιο εξασθενημένες σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Ο κ. Τύμβιος, συγκεκριμένα, είπε, πως, σήμερα, νέφη που θα αναπτυχθούν κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, θα δώσουν βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πιθανότατα πτώση χαλαζιού, όπως καταγράφει και η κίτρινη προειδοποίηση που εκδόθηκε με ισχύ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Βροχές: Θα γεμίσουν τα φράγματα ή είναι ευεργετικές για τη γη;

«Οι βροχοπτώσεις στην οροσειρά του Τροόδους είναι πάντα ευεργετικές», δήλωσε ο κ. Τύμβιος, επισημαίνοντας πως «στην περιοχή των Λευκάρων και Επταγωνίας, θα βοηθήσουν να ξεδιψάσει η γη, επομένως είναι ευεργετικές.»

Το επίκεντρο της χθεσινής κακοκαιρίας ήταν η Επταγώνια, η Καλαβασός, ο Μαθιάτης, τα Λεύκαρα, είπε, ενώ τόνισε πως «η ένταση του φαινομένου που παρατηρήθηκε χθες, ήταν αξιοσημείωτη».

Όσον αφορά τα φράγματα, ο κ. Τύμβιος σημείωσε πως «είναι δύσκολο να προβλεφθεί από τώρα», εάν θα γεμίσουν.

Ακούστε την παρέμβαση του Φίλιππου Τύμβιου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

Πηγή: politis.com.cy

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Κενές Θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

1.    Κενή Θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 957 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 6.9.2024 έχει

error: Content is protected !!