Search
Close this search box.

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, ανακοινώνει την έναρξη των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά, τα οποία διεξάγονται στο Κρατικό Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και καλύπτουν την περίοδο Σεπτεμβρίου 2024-Αυγούστου 2026.

Τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων της Μονάδας ΕΠΑΑ για την ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) με προγράμματα διαγενεακής επικοινωνίας (γονείς και παιδιά), με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών του τόπου μας και την ανάπτυξη του αισθήματος προσωπικής και συλλογικής ευθύνης για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τα θέματα των προγραμμάτων σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας. Το κόστος διεξαγωγής των προγραμμάτων καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΥΠΑΝ (Μονάδα ΕΠΑΑ). Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν για τους/τις συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες.

Τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προσφέρονται στα ΚΠΕ του Κρατικού Δικτύου (Αθαλάσσα, Κάβο Γκρέκο, Κοινότητα Ακρωτηρίου, Παναγιά) και απευθύνονται σε γονείς/κηδεμόνες και παιδιά προσχολικής και δημοτικής ηλικίας.

Τα προγράμματα είναι βιωματικά και διεξάγονται στο πεδίο, σε διάφορα μαθησιακά περιβάλλοντα. Έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να παρέχουν μοναδικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης των παιδιών με τους γονείς/κηδεμόνες τους στο περιβάλλον μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, την προσωπική εμπειρία και τη διερευνητική διαδικασία.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι περίπου 3,5 ώρες (μεταξύ 9:00-12:30, ανάλογα με το πρόγραμμα).

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών ανά πρόγραμμα είναι είκοσι έξι (26) άτομα, ενώ ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται, για να πραγματοποιηθεί είναι δεκαέξι (16).

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα, ώστε να λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά πεδία ανάλογα με το θέμα που εξετάζουν (μονοπάτι της φύσης, μουσείο, δάσος, λίμνη, κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κάθε πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/ ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν στην ιστοσελίδα της Μονάδας ΕΠΑΑ στα εκπαιδευτικά προγράμματα του κάθε Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπως επίσης και στον σύνδεσμο «Δράσεις» της Μονάδας.

Τα προγράμματα και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα ανακοινώνονται σε μηνιαία βάση στην ιστοσελίδα του προγράμματος Γονείς και Παιδιά, από όπου θα γίνονται και οι κρατήσεις θέσεων για κάθε πρόγραμμα.

Όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή μόνο μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος Γονείς και Παιδιά. Δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων μέσω τηλεφώνου ή email. 

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Πέμπτη, πριν από το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του κάθε προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες θα λαμβάνουν αυτόματο επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email) αμέσως μετά την επιτυχή συμπλήρωση της φόρμας κρατήσεων μαζί με σχετικές πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν. Δεν θα γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες/δεκτές συμμετέχουσες που δεν θα έχουν συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής και δεν θα έχουν λάβει επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email), διότι απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία από τους/τις εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες με βάση τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν.

Για ακύρωση μια κράτησης οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες καλούνται να ακολουθήσουν τις πληροφορίες που αναφέρονται στο email επιβεβαίωσης. 

Για διευκρινίσεις και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό της Μονάδας ΕΠΑΑ, τηλεφωνικώς στο 22402375 ή στο 22402331 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο perivallontika@cyeran.pi.ac.cy, ή με την Προϊστάμενη της Μονάδας ΕΠΑΑ δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, στο τηλέφωνο 22402352 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο aravella@cytanet.com.cy.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!