Search
Close this search box.

Νέος Πολιτιστικός Χάρτης για το νέο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού / Χριστόφορος Παντελή: Αλλάζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι, του νέου Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, αναβαθμίζεται

Φαίνεται πως ο νέος Δήμος Δρομολαξίας Μενεού που αποτελείται από Δρομολαξιά, Μενεού, Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου έχει μπει δυναμικά στη νέα εποχή της Μεταρρύθμισης και αυτό φαίνεται και από την έμφαση που δίνεται πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα, δράσεις και προγραμματισμό, κάτι που έχει τονίσει και ο Δήμαρχος του νέου Δήμου, κ. Κύπρος Ανδρονίκου σε πρόσφατη συνέντευξη του στο SkalaTimes η οποία θα δημοσιευτεί εντός ημερών.

Το SkalaTimes συνάντησε σήμερα τον Υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τμήματος του νέου Δήμου κ. Χριστόφορο Παντελή ο οποίος επιβεβαίωσε μέσα από μια σύντομη συνέντευξη αυτό που ήδη διαφαίνεται: Ο Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού έχει μπει σε ένα νεο πολιτιστικό χάρτη και γίνεται παράδειγμα και για άλλους Δήμους να ακολουθήσουν.
Στη συνέντευξη με τον Χριστόφορο Παντελή φαίνεται πως από σήμερα μέχρι τέλος του χρόνου δεν θα ξέρουμε σε ποια από όλες τις εκδηλώσεις να πρωτοπάμε.

Αγαπητέ Χριστόφορε με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχεις μεταφερθεί από τη θέση του Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών στην Θέση Υπεύθυνου Πολιτιστικού Τμήματος του νέου Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Πώς βιώνεις αυτή την αλλαγή μέχρι στιγμής;
Για εμένα Γιώτα μου, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ο πολιτισμός ήταν πάντοτε ένα κομμάτι της ζωής μου, οπόταν αυτός ο νέος ρόλος με ενθουσιάζει. Άλλωστε και από τη θέση που είχα ως Γραμματεάς Περβολιών η ανάμειξη μου με τα πολιτιστικά ήταν έντονη.

Άλλωστε να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν πως προσωπικά ασχολείσαι με την στιχουργική, την ποίηση αλλά και τη ζωγραφική.
Ναι, είναι αλήθεια.

Άρα αυτή η μετακίνηση ήταν και αναμενόμενη για όσους σε γνωρίζουμε.
Πιστεύω πως ναι, διότι ήταν γνωστό και στον Δήμο και στους συναδέλφους η εμπειρία και η δράση μου στα πολιτιστικά ως Γραμματέας που ήμουν τόσα χρόνια.

Σήμερα λοιπόν βρίσκεσαι εδώ….
Ναι, στο Διαμέρισμα Κιτίου του Δήμου Δρομολαξιάς Μενεού, στα γραφεία του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου.

Και ποιο συγκεκριμένα ποιος είναι ο νέος σου ρόλος;
Έχω αναλάβει το Τμήμα Πολιτισμού και το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι υπάρχουν αρκετές πολιτιστικές δράσεις στο νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Να το σχολιάσουμε λίγο αυτό; Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια αυξημένη πολιτιστική κίνηση;
Ναι Γιώτα μου, σωστά έχεις παρατηρήσει, ιδιαίτερα στο τρίμηνο Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης, έχουμε αρκετές εκδηλώσεις, έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στην περιφέρεια μας. Μιλάμε για εκδηλώσεις που είχαν καθοριστεί από προηγουμένως, από τα Κοινοτικά Συμβούλια και τις έχει αγκαλιάσει ο νέος Δήμος. Έτσι προχωράμε στην υλοποίηση.
Επιπλέον υπάρχουν και μεγάλα σχέδια μπροστά μας, όπως είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα έχουμε για πρώτη φορά φέτος στην περιοχή μας, κάτι το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Θα γίνει εδώ στο Κίτι. Ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου και θα διαρκεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Εργάζονται αρκετοί εθελοντές σε αυτό το μεγάλο πρότζεκτ. Συντονιστής της όλης προσπάθειας είναι ο κ. Μάνος Μωϋσεως.

Ο οποίος να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι είναι γνωστός στο χώρο των ΜΜΕ και έχει καταγωγή από τα Περβόλια.
Ναι, έχει καταγωγή από τα Περβόλια και αγαπά την περιφέρεια του, το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Θα προσπαθήσουμε μαζί με τον κ. Μάνο Μωύσεως να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά αυτό το Χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο πρέπει να σας πω ότι ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου και είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να συμμετάσχουν, είτε με περίπτερα, είτε ως καλλιτέχνες, κτλ.

Όπως έχεις πει προηγουμένως αυτό το τρίμηνο αναμένεται ένας πολιτιστικός αναβρασμός στο νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Να πούμε μερικές από τις εκδηλώσεις που θα έχετε;
Ξεκινώντας από απόψε θα έχουμε μια μουσική βραδιά με την εξαιρετική Σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδου Η Σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και οι Rumba Attack (Σάββα Θωμά στο cajon και κρουστά και Κωνσταντίνο Λυρά, Μέμνων Αρέστη στις κιθάρες) παρουσιάζουν την συναυλία με τίτλο “Flamenco – Jazz – Latin”. Καλλιτεχνική οργάνωση Αντώνης Κοΐζας της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου. “Μία συναυλία που οι ερμηνευτές ενώνουν μουσικές τάσεις με ακούσματα από τους μεγαλύτερους συνθέτες κάθε γωνιάς του πλανήτη με την τεχνική αρτιότητα και την ερμηνευτική αμεσότητα που θα συνεπάρει το κοινό. Κλασικά αγαπημένα τραγούδια, καντσονέτες, αλλά και διάσημες τζαζ επιτυχίες ερμηνευμένα από τους εξωτικούς ήχους του Ensemble και την χροιά της λυρικής σοπράνο, σε ένα πάντρεμα κλασικής τζαζ, φλαμένκο και λάτιν μουσικής που αποδεικνύουν ότι η μουσική δεν έχει όρια και στεγανά”. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Όπως είπα είναι απόψε Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στους Κήπους του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου. Θα έχουμε και ισπανικό ποτό, κρασάκι και θα διαμορφώσουμε ανάλογα το περιβάλλον. Η ίδια μουσική παράσταση θα γίνει και στα Περβόλια στις 18 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών “Ανδρέα Πασιουρτίδη”.
Στις 12 Οκτωβρίου έχουμε μια αιμοδοσία για τον Αρτέμη Αρτεμίου που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου μας με την οικογένεια του. Ο αείμνηστος Αρτέμης ήταν παράγοντας της κοινότητας μας, του Δημοτικού Διαμερίσματος Περβολιών και η αιμοδοσία γίνεται εις μνήμη του.
Αύριο 26 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στο Τερσεφάνου, στη τοποθεσία Χαβούζα, ένα εξαιρετικό θεατρικό, κυπριακή κωμωδία. Πιο συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα «Φώσηθοι» παρουσιάζει την κυπριακή ηθογραφία της Χρυσταλλένης Παντελή «Η συμπεθερά μου η νεκατώστρα». Και στις δύο εκδηλώσεις που έχω αναφέρει η είσοδος είναι δωρεάν.
Στις 18 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Ουγγρική Πρεσβεία έχουμε μια εκδήλωση η οποία ξεκινά από τις 5 το απόγευμα στο Πάρκο Μπελογιάννη στα Περβόλια, με δεντροφύτευση ελιών στη παρουσία εκπροσώπων της Ουγγρικής Πρεσβείας, του Δημοτικού Διαμερίσματος Περβολιών και του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού. Στη συνέχεια στις 7:30 θα ακολουθήσει μια δεξίωση στο χώρο με Ουγγρικά εδέσματα και γύρω στις 8:15 θα ξεκινήσει μια παράσταση μουσικής Jazz στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών “Ανδρεάς Πασιουρτίδης” με το συγκρότημα Kodály Spicy Jazz. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό συγκρότημα της Ουγγαρίας το οποίο το είχαμε ξανά στα Περβόλια και είχε ενθουσιάσει το κοινό.
Στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών στις 21 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα έχουμε διάλεξη για το Διαβητή από εξαιρετικούς επιστήμονες ιατρούς. Μια εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο.
Στις 25 Οκτωβρίου συζητάμε για μια άλλη θεατρική παράσταση, αλλά θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες σύντομα.
Όσον αφορά το Νοέμβριο έχουμε μια βραδιά μπαρόκ μουσικής στις 9 του μήνα η ώρα 8 στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών “Ανδρεάς Πασιουρτίδης”, σε συνεργασία και πάλι με την Ουγγρική Πρεσβεία. Να αναφέρουμε Γιώτα μου για όσους δεν γνωρίζουν πως τα Περβόλια είναι αδελφοποιημένα με το χωριό Μπελογιάννη της Ουγγαρίας εξ ου και κάποιες όμορφες συνεργασίες.
Στις 17 Νοεμβρίου έχουμε μια παιδική θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών “Ανδρέας Πασιουρτίδης” την οποία διοργανώνουμε σε συνεργασία με το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030. Θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες αρχές Νοεμβρίου, την παράσταση έχει αναλάβει ο Στέλιος Τζίβας.
Την ίδια ημέρα 17 Νοεμβρίου, στο πανέμορφο πάρκο Κάμειρος στο Μενεού θα έχουμε θέατρο Σκιών σε συνεργασία του Δήμου με το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030.
Στις 14 Νοεμβρίου θα έχουμε μια παράσταση από το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ και γι αυτό θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες πιο μετά.
Στις 22 Νοεμβρίου ξεκινά το Χριστουγεννιάτικο μας χωριό εδώ στο Κίτι, είναι καθορισμένες οι ημερομηνίες από το Υφυπουργείο Τουρισμού αφού το πρότζεκτ αυτό γίνεται σε συνεργασία με το εν λόγω Υφυπουργείο.
Δεκέμβριο θα έχουμε το Χριστουγεννιάτικο χωριό, αλλά και τις φωταγωγήσεις μας.
Θα έχουμε φωταγωγήση στα Περβόλια στις 7 Δεκεμβρίου στη πλατεία.
Στις 11 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη φωταγώγηση στη Δρομολαξιά και στις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Δρομολαξιά.
Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε θεατρικές παραστάσεις από το Θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.
Επίσης συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περβολιών και συμμετέχουν αρκετές χορωδίες. Φέτος θα έχουμε και δύο χορωδίες από την Βουλγαρία, μια παιδική και μια ενηλίκων. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών “Ανδρεάς Πασιουρτίδης”.
Στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Τερσεφάνου.
Στις 27 Δεκεμβρίου θα έχουμε μια παιδική θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών “Ανδρέας Πασιουρτίδης”.

Άρα από σήμερα μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νέο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού και στις περισσότερες με δωρέαν είσοδο!
Ακριβώς!

Χωρίς υπερβολή μπορούμε να πούμε ότι ο νέος Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού έχει μπει σε ένα νέο πολιτιστικό χάρτη με την στήριξη βεβαίως και του Δημάρχου κ. Κύπρου Ανδρονίκου.
Βεβαίως, νομίζω είναι εμφανές αυτό και με τις εκδηλώσεις που έχουμε αναφέρει. Υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα, υπάρχει όρεξη και μπαίνοντας και στο ρυθμό του ΛΑΡΝΑΚΑ 2030 με τους οποίους είχαμε μια συνάντηση μαζί με κατοίκους της περιοχής και ανταλλάξαμε απόψεις και εισηγήσεις, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε όμορφες δράσεις πάντοτε με τη στήριξη του Δημάρχου μας και των μελών των συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων. Αλλάζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι, του νέου Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, αναβαθμίζεται.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Ανδρονίκου η οποία θα δημοσιευτεί εντός ημερών ένιωσα πως δίνει μεγάλη σημασία και στο κομμάτι του πολιτισμού….
Ναι, ο Δήμαρχος είναι δίπλα μας και στηρίζει όλες τις προσπάθειες μας, αντιλαμβάνεται εύκολα το το γίνεται και γνωρίζει τις αλλαγές που έφερε η μεταρρύθμιση, μας δίνει στήριξη να ανεβάζουμε ποιοτικές εκδηλώσεις και ό,τι καλύτερο για το κόσμο της περιφέρειας μας και όχι μόνο, αφού οι εκδηλώσεις μας είναι ανοικτές για όλο το κόσμο.
Πέρα από όλα όσα είπαμε, πέρα από όλα όσα συζητήσαμε με το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030, υπάρχουν και προτάσεις που θα ανεβάσουν κι άλλο το πολιτιστικό επίπεδο του νέου μας Δήμου, αυτές οι προτάσεις θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Ας μην τις αναφέρουμε τώρα.
Μιλάμε για προτάσεις που θα κινητοποιήσουν την κοινότητα και θα δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους του Δήμου μας να εμπλακούν σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Να αναφέρω πως ήδη ο Δήμαρχος προχώρησε στην αναβάθμιση της Κοινοτικής Χορωδίας Περβολιών σε Δημοτική Χορωδία και καλούμε όλους τους κατοίκους Τερσεφάνου, Κιτίου, Δρομολαξιάς Μενεού, Περβολιών, αν θέλουν να ενταχθούν στην νέα δημοτική χορωδία να επικοινωνήσουν με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου.



Χριστόφορε μου είναι πάντα χαρά να μιλάμε μαζί σου, ας κλείσουμε αυτή τη κουβέντα όπως εσύ θες.
Σε όλες τις περιφέρειες έτσι και στη δική μας ο πολιτισμός είναι σημαντικός. Οι κλάδοι του πολιτισμού και της δημιουργίας αποτελούν ζωτικό πλεονέκτημα για την περιφερειακή οικονομική ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα, ενώ η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί βασικό στοιχείο της εικόνας και της ταυτότητας της περιφέρειας και συχνά το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται ο τουρισμός της περιοχής.

Χριστόφορε μου σε ευχαριστώ.
Γιώτα μου να πω και δημόσια ότι κι εγώ σε ευχαριστώ για τη διαχρονική στήριξη σου μέσω του SkalaTimes, σε ευχαριστώ εκ μέρους του Δήμου ολόκληρου γιατί ξέρω πόσο κοντά μας είσαι και μας στηρίζεις.

Και εγώ να σε συγχαρώ για αυτή τη νέα θέση διότι γνωρίζω πόσο πολύ αγαπάς τις τέχνες και τον πολιτισμό και είμαι σίγουρη πως με εσένα σε αυτό το Τμήμα ο νέος Δήμος Δρομολαξιάς Μενεού θα ζήσει όμορφες ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότηρες. Κάθε επιτυχία εύχομαι στο, όχι εύκολο, έργο που αναλαμβάνεις.
Σε ευχαριστώ.







Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας αναφορικά με τα επεισόδια στις Φοινικούδες: H ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να δηλώσει

Νέος Πολιτιστικός Χάρτης για το νέο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού / Χριστόφορος Παντελή: Αλλάζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι, του νέου Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, αναβαθμίζεται

Φαίνεται πως ο νέος Δήμος Δρομολαξίας Μενεού που αποτελείται από Δρομολαξιά, Μενεού, Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου έχει μπει δυναμικά στη νέα εποχή της Μεταρρύθμισης και

Στυλιάνα Μούσιτς: «Τα παιδιά μέσα από το χορό Hip Hop, αλλά και τον χορό γενικότερα κερδίζουν ευλυγισία, μουσικότητα, δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση και φυσικά βοηθά στη ψυχολογία τους»

SkalaTimes Team Η Στυλιάνα Μούσιτς, χορογράφος και χορεύτρια διδάσκει Hip Hop στη Σχολή Χορού “On Your Feet” στη Λάρνακα και μιλά στο SkalaTimes για το

error: Content is protected !!