Search
Close this search box.

Στυλιάνα Μούσιτς: «Τα παιδιά μέσα από το χορό Hip Hop, αλλά και τον χορό γενικότερα κερδίζουν ευλυγισία, μουσικότητα, δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση και φυσικά βοηθά στη ψυχολογία τους»

SkalaTimes Team

Η Στυλιάνα Μούσιτς, χορογράφος και χορεύτρια διδάσκει Hip Hop στη Σχολή Χορού “On Your Feet” στη Λάρνακα και μιλά στο SkalaTimes για το είδος αυτού του χορού, αλλά και για τα οφέλη του σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες.

Στυλιάνα εσύ που σπούδασες και τι;

 Έχω σπουδάσει στο London Studio Centre στο Λονδίνο (τριετής φοίτηση) και κατέχω πτυχίο BA Hons in Theatre Dance (Jazz).

Γιατί ακολούθησες αυτές τις σπουδές;

Από μικρή μου άρεσε πάρα πολύ ο χορός και η κίνηση και ήξερα σίγουρα πως ήθελα να ακολουθήσω το όνειρο μου αυτό στο εξωτερικό, στην πόλη των Musicals και του Θεάτρου. 

Τι το ιδιαίτερο βρίσκουμε στη σχολή χορού ON YOUR FEET;

Στην οικογένεια του On Your Feet τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα είδη χορού και αλλά και θέατρο αναπτύσσοντας έτσι τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες. Επίσης δημιουργούν νέες φιλίες και κοινωνικοποιούνται ταυτόχρονα με την άσκηση τους.

Εσύ διδάσκεις Hip Hop στη Σχολή, μίλησε μας γι αυτό το είδος χορού

Το Hip Hop είναι ένα είδος χορού πολύ δυναμικό και ενεργητικό που επηρεάζετε από ένα ευρύ φάσμα στυλ και κινήσεων. Μερικά από αυτά είναι το House, Locking, Popping που πέφτουν στην κατηγορία του Street Dance.

Ποια παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το είδος χορού;

Παιδιά από ηλικίες 5 και άνω μπορούν να ακολουθήσουν το είδος αυτό εφόσον χρειάζεται αρκετή συγκέντρωση και ικανότητα να ακολουθούν και να μνημονεύουν συνδυασμούς κινήσεων και σχημάτων.

Τι κερδίζουν τα παιδιά μέσα από αυτό το χορό;

Τα παιδιά μέσα από το χορό Hip Hop, αλλά και τον χορό γενικότερα κερδίζουν ευλυγισία, μουσικότητα, δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση και φυσικά βοηθά στη ψυχολογία τους. Το Hip Hop είναι ένα είδος που έχει αρκετά διασκεδαστικό και upbeat ρυθμό κάτι που σίγουρα βοηθά και στην ενέργεια και διάθεση τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χορός hip hop έχει και άλλα σημαντικά οφέλη όπως είναι: Σωματική δραστηριότητα, Αυξημένη ευελιξία, Καλύτερη ισορροπία, Αυξημένος συντονισμός, Ανάπτυξη των μυών, Χτίζει αυτοπεποίθηση και φυσικά βοηθά στην Καλλιτεχνική έκφραση.

Σε τι ηλικίες διδάσκεις Hip Hop;

Διδάσκω Hip Hop σε διάφορες ηλικίες 5 ετών μέχρι και 18 και μερικές φορές ακόμη και σε ενήλικες.

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας; 

Ο χορός είναι τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Είναι για όλους και δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις κάτι που αγαπάς. Σου προσφέρει επίσης φίλιες που κρατούν χρόνια όπως η δική μου με την ιδιοκτήτρια της σχολής Φλωρεντία όπου είχαμε γνωριστεί πρώτη φορά στα μαθήματα του χορού μας όταν ήμασταν στο σχολείο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας αναφορικά με τα επεισόδια στις Φοινικούδες: H ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να δηλώσει

Νέος Πολιτιστικός Χάρτης για το νέο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού / Χριστόφορος Παντελή: Αλλάζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι, του νέου Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, αναβαθμίζεται

Φαίνεται πως ο νέος Δήμος Δρομολαξίας Μενεού που αποτελείται από Δρομολαξιά, Μενεού, Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου έχει μπει δυναμικά στη νέα εποχή της Μεταρρύθμισης και

Στυλιάνα Μούσιτς: «Τα παιδιά μέσα από το χορό Hip Hop, αλλά και τον χορό γενικότερα κερδίζουν ευλυγισία, μουσικότητα, δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση και φυσικά βοηθά στη ψυχολογία τους»

SkalaTimes Team Η Στυλιάνα Μούσιτς, χορογράφος και χορεύτρια διδάσκει Hip Hop στη Σχολή Χορού “On Your Feet” στη Λάρνακα και μιλά στο SkalaTimes για το

error: Content is protected !!