Search
Close this search box.

Δήλωση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από τη σημερινή συνάντηση με τις εργοδοτικές και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Έκκληση συναίνεσης για συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, μετά από τη σημερινή συνάντηση με τις εργοδοτικές και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, δήλωσε τα εξής: «Μέσα από την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με την ενεργό μεσολάβηση της Κυβέρνησης, έγιναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης συναντίληψης μεταξύ της εργοδοτικής και της συνδικαλιστικής πλευράς.

Ωστόσο, τα βήματα αυτά δεν είναι ακόμη αρκετά για να καταστεί εφικτή η υποβολή μεσολαβητικής πρότασης με ικανοποιητικές προοπτικές αμοιβαίας αποδοχής.

Παρέθεσα ενώπιον των κοινωνικών εταίρων τα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, και επεσήμανα την ανάγκη για ανταπόκριση στην ευθύνη που εκατέρωθεν αναλογεί.

Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου το εξωτερικό περιβάλλον είναι ρευστό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ανησυχητικές, η ανταπόκριση στην συλλογική ευθύνη για την διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στο εσωτερικό καθίσταται απαραίτητη.

Ειδικά όταν η εργατική ειρήνη μπορεί να εξασφαλιστεί για περίοδο μακράς πνοής, έτσι ώστε ο κλάδος να μπορέσει να αναπτυχθεί όσο του αναλογεί και τα ωφελήματα των εργαζομένων να ενισχυθούν, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η κήρυξη αδιεξόδου πρέπει να αποφευχθεί και η κλαδική σύμβαση πρέπει να ανανεωθεί. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο εντατικός διάλογος θα συνεχιστεί κατά τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε αυτός ο κοινός στόχος να επιτευχθεί.

Εξακολουθώ να αισιοδοξώ επειδή αναγνωρίζω την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κοινωνικούς εταίρους του κλάδου, προς τους οποίους απευθύνω έκκληση συναίνεσης για την σύντομη κατάληξη σε συμφωνία.»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συμμετείχε στην παραγωγή της συναυλίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ στο Ηρώδειο και τονίζει στο SkalaTimes : «Όταν λέμε  ότι είναι “η μεγάλη κυρία” του ελληνικού πενταγράμμου δεν είναι καθόλου υπερβολή κι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί της το ξέρουμε αυτό»

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συνεργάτης εδώ και χρόνια της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές για τις συναυλίες της Μαρινέλλας και έτυχε να συμμετάσχει

Δημήτρης Παπανικολάου: «Φίλοι μου, ο σκοπός του ανθρώπου στην γη δεν είναι να μην πεθάνει. Ο σκοπός του ανθρώπου στην γη, είναι να ζήσει πριν πεθάνει»

Την δική του τοποθέτηση έδωσε μέσα από μία ανάρτηση του ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, όσον αφορά στα σχόλια των ΜΚΔ για την «μεγάλη

error: Content is protected !!