Search
Close this search box.

Δημοτικό Σχολείο Καλογερά, εικόνες ντροπής!

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να υποβαθμίσουν την δημόσια παιδεία, αυτή είναι η πρώτη σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος, αν περάσει από τα δημόσια σχολεία της Λάρνακας.

Ακατάλληλα κτήρια, εικόνες ντροπής, σε χώρους που θα έπρεπε αισθητικά να είναι όμορφοι και να χαροποιούν τα παιδιά μας που ξοδεύουν τόσες ώρες της παιδικής ζωής τους μέσα σε αυτά.
Αντί αυτού, οι εικόνες μας θλίβουν, δυστυχώς!



Στο ιστορικό σχολείο της Λάρνακας, στο κέντρο της πόλης, στο Δημοτικό Σχολείο Καλογερά, ο Α κύκλος είναι ένα στολίδι ομορφιάς για τα παιδάκια.
Από την άλλη, ο Β κύκλος αποτελεί ντροπή για τη δημόσια παιδεία! “Αναρωτιέμαι αν ο λόγος που έχουν αφήσει το σχολείο σε αυτή την κατάσταση είναι επειδή στο εν λόγω σχολειο φοιτούν ξένα παιδάκια” δήλωσε στο SkalaTimes μητέρα, η οποία μας ενημέρωσε για την κατάσταση.
Δυστυχώς όμως, αυτές τις εικόνες ντροπής δεν τις συναντάμε μόνο στο εν λόγω σχολείο, που φοιτούν και “ξένα” παιδάκια. Εικόνες ντροπής και κτήρια που μόνο χαμόγελα δεν μπορούν να φέρουν σε παιδικά προσωπάκια, συναντάμε σε πολλά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Λάρνακας.



Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, ας μιλήσουν οι σημερινές φωτογραφίες του SkalaTimes.

Υγιεινή; Ασφάλεια; Και επίσης να σημειώσουμε ότι πέρα από τις εικόνες αυτές, βρωμάει ο χώρος όλος! Πόσο σωστό για τα παιδάκια μας να πηγαίνουν κάθε μέρα σε αυτό το δημοτικό σχολείο; Συνθήκες ντροπής!


Το SkalaTimes κάνει δημόσια έκκληση σε βουλευτές Λάρνακας και Σχολική Εφορεία να θέσουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις των δημόσιων σχολείων της πόλης μας μέσα στις προτεραιότητες τους.

ΑΝ τα παιδιά μας και η ευημερία τους δεν είναι προτεραιότητα του κράτους, τότε τι άλλο αξίζει να είναι προτεραιότητα;


Η εσωτερική και η εξωτερική αρχιτεκτονική των σχολείων έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία και απόδοση των παιδιών. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερο άρθρο του SkalaTimes εδώ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!