Search
Close this search box.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης για φιλοξενία υπηκόων ξένων χωρών που φθάνουν από το Λίβανο στο Γυμνάσιο Κιτίου


Ανακοίνωση για την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης για φιλοξενία υπηκόων ξένων χωρών που φθάνουν από το Λίβανο στο Γυμνάσιο Κιτίου.

Το ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε (Κυριακή 6/10) για την απόφαση της κυβέρνησης να φιλοξενήσει υπηκόους ξένων χωρών σε σχολεία της επαρχίας, έδρασε άμεσα και ποικιλοτρόπως για την αναστολή της εν λόγω απόφασης. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1)    Δεν μπορεί μια σχολική μονάδα σε λειτουργία να αποτελεί επιλογή για τέτοιες χρήσεις κυρίως για λόγους ασφάλειας.

2)    Οι συνθήκες «φιλοξενίας» στην συγκεκριμένη αίθουσα είναι παντελώς ακατάλληλες για να φιλοξενηθούν άνθρωποι. Θα ήταν ο κόσμος έγκλειστος με την φρούρηση της αστυνομίας σε μια κλειστή αίθουσα χωρίς κλιματισμό και χωρίς ικανοποιητικούς χώρους υγιεινής.  

Για την αναστολή της απόφασης έγιναν τα πιο κάτω διαβήματα

1)    Άμεσα, την Δευτέρα το πρωί αντιπροσωπία του ΑΚΕΛ μετέβηκε στο σχολείο για να επιβεβαιώσει τα όσα μας μεταφέρθηκαν τα οποία σημειώθηκαν πιο πάνω.

2)    Πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης συνάντηση με την διεύθυνση του σχολείου και τον επιμελητή της σχολικής εφορείας. Έγινε επικοινωνία με τον συντονιστή του σχεδίου ΕΣΤΙΑ και εκφράστηκε η διαφωνία μας για την εν λόγω απόφαση και ζητήθηκε αναστολή της.

3)    Έγινε επικοινωνία με τις διευθύνσεις των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Παιδείας όπου πέρα της διαφωνίας μας προτάθηκαν συγκεκριμένοι κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας.

4)    Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι την Τρίτη θα απομακρύνονταν τα κρεβάτια για να παραδοθεί πίσω στο σχολείο η αίθουσα. Αντί τούτου τελικά δεν άδειασε η αίθουσα και για αυτό ενημερώσαμε το αρμόδιο υπουργείο εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την έντονη αντίδρασή μας. Μετά από λίγη ώρα ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Α. Πασιουρτίδης ότι τελικά τα κρεβάτια εκστρατείας θα μετακινηθούν.

Οι πιο κάτω ενέργειες έγιναν σε συντονισμό με τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμο, Σύνδεσμο Γονέων, σχολικούς έφορους ΑΚΕΛ κ.α. Η συνεργασία βοήθησε στο να ανασταλεί η απόφαση στο και πέντε, παρότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση. Εάν υπήρχε έγκαιρα η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων ίσως να αποφευγόταν η αναστάτωση που προκλήθηκε καθώς ,όπως αναφέρθηκε από την πολιτική άμυνα, ενημερώθηκε από το καλοκαίρι ο Πρόεδρος της σχολικής εφορείας ο οποίος δεν έκφρασε την εξ αρχής τη διαφωνία του και δεν ενημέρωσε την επιτροπή του. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!