Search
Close this search box.

Κωδικός «Εξοντώστε τον Οδυσσέα» (Μιχαηλίδη)


Του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης philenews

Κωδικός «Εξοντώστε τον Οδυσσέα» –
Από το 2018 σχεδιάστηκε ο αποκεφαλισμός

Η στήλη σήμερα έρχεται από το παρελθόν. Ανασκαλίζοντας το αρχείο της, βρήκε ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε από τον γράφοντα στις 2 Ιουνίου του 2018. Με τίτλο Κωδικός «Εξοντώστε τον Οδυσσέα». Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε. Έξι χρόνια πριν, η στήλη προειδοποιούσε για το ύπουλο σενάριο το οποίο είχαν αρχίσει να στήνουν μερικοί τιποτένιοι πολιτικοί. Δεν αναδημοσιεύεται με σκοπό την επιβεβαίωση της στήλης. Αλλά για να καταδειχθεί ότι ο αποκεφαλισμός του Οδυσσέα ήταν προμελετημένος. Ακολουθήθηκε κατά γράμμα από το 2020 όταν αφυπηρέτησε ο Κώστας Κληρίδης. Το μόνο που άλλαξε είναι το άτομο το οποίο διορίστηκε στη Νομική Υπηρεσία.

«Το 2020 ενδέχεται να αποδειχθεί «σωτήριον» έτος. Όχι για την Κύπρο ή τον λαό της. Για το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο αυτού του τόπου. Δεν πρόκειται για μια αόριστη προφητική τοποθέτηση της στήλης. Αλλά για ένα σενάριο το οποίο εξυφαίνεται εδώ και πολύ καιρό σε ανώτατα δώματα, έχοντας στο στόχαστρο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Και απειλεί να εξελιχθεί στη χαριστική βολή στις προσδοκίες του υγιούς μέρους της κοινωνίας για αλλαγή νοοτροπίας σε κρατικό και δημόσιο τομέα. Για απαλλαγή από την ασυδοσία, που κυριάρχησε και μετατράπηκε σε κατεστημένο.

Το 2020 είναι το έτος αφυπηρέτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη……………… Το σενάριο από μόνο του φαντάζει και είναι τρομακτικό. Πίσω, όμως, από αυτό το τρομακτικό σενάριο διαδοχής, κρύβεται μια ακόμη τρομακτικότερη προοπτική. Αφορά την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον άνθρωπο, που είναι γνωστό τοις πάσι, ότι αποτελεί τη φωτεινότερη αχτίδα ελπίδας για αλλαγή νοοτροπιών. Σ’ αυτό τον τόπο, που απεδείχθη ότι το βάρος από τα σκάνδαλα, τις ατασθαλίες, τις παρανομίες, την ασυνειδησία, την ασυδοσία και την λαφυραγωγία στην οποία διαχρονικά αποδίδονταν τα διάφορα λαμόγια, ήταν δυσβάσταχτο. Γι’ αυτό και λύγισε. Και άρχισε μια διαρκής κατρακύλα, που συνεχίζεται, αναζητώντας τα τάρταρα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εμφανίστηκε απροσδόκητα και άρχισε να παλεύει για να μπει φρένο σ’ αυτή την καταστροφική κατηφόρα. Αλλάζοντας δια μιας το τοπίο. Ξεψαχνίζοντας τα πάντα. Φρενάροντας κάθε ασυδοσία, κάθε παρατυπία, κάθε διαπλοκή, κάθε αμέλεια του όποιου χαραμοφάη, που οδηγεί στην απώλεια έστω κι ενός σεντ από τα «ιερά» δημόσια ταμεία.

Δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα τα πάντα. Για να γνωρίζει η κοινή γνώμη. Σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει την κοινωνία από τη χειμερία νάρκη στην οποία διαχρονικά φρόντισαν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου να την ρίξουν. Αναζήτησε την συνειδητή αντίδραση της κοινωνίας. Μαζί μ’ αυτήν, όμως, αφύπνισε και το φρικτό τέρας του κατεστημένου. Το οποίο αντιλήφθηκε το τραγικό λάθος να διορίσει σ’ ένα τόσο καίριο αξίωμα, κάποιον άριστο των αρίστων αντί των «άριστων των αρίστων», που διαφήμιζε και διόριζε.

Συνειδητοποιώντας το «λάθος» του, το κατεστημένο κήρυξε τον πόλεμο στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Με μαζικές αντιδράσεις στελεχών του. Με μαζικές αμφισβητήσεις των διαφόρων εκθέσεών του. Προσπάθησε έτσι να μειώσει την αξιοπιστία του. Να τον μειώσει στα μάτια της κοινής γνώμης. Όταν συνειδητοποίησε ότι η προσπάθεια αυτή ήταν αναποτελεσματική, πέρασε στο plan B. Ο πόλεμος έγινε άγριος και επιθετικότερος. Πέρασαν στην πρώτη γραμμή πρωτοκλασάτα στελέχη. Φωνακλάδες, που σε στυλ πιστολέρο, έθεσαν μόνιμα στο στόχαστρο τον Γενικό Ελεγκτή. Ανέθεσαν, ταυτόχρονα, σε φιλοκυβερνητικά έντυπα μια οργανωμένη εκστρατεία αποδόμησης του ανδρός.

Φευ. Και αυτό απέφερε μια τρύπα στο νερό. Βλέπετε, ο αφιλότιμος γνωρίζει τους νόμους στην κάθε λεπτομέρειά τους. Κάθε έκθεση για κάθε θέμα είναι τεκμηριωμένη. Σε όσες περιπτώσεις προσπάθησαν να τον εγκλωβίσουν με αποφάσεις και ενέργειές τους, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατέφευγε στον μεγάλο του σύμμαχο. Τον Γενικό Εισαγγελέα. Σύμμαχο όχι στη βάση ανίερων συμφωνιών. Αλλά στη βάση της έντιμης και ξεκάθαρης αφοσίωσης στο δημόσιο συμφέρον και την πιστή εφαρμογή των νόμων. Ένα νομικό με κύρος, αξιοπιστία και βαρύτητα. Τολμηρό, παράλληλα, αφού θα μείνει στην ιστορία εκείνο το περίφημο «Ντροπή» το οποίο πέταξε κατάμουτρα στο Προεδρικό.

Η στήλη αποκαλύπτει σήμερα στην κοινωνία ποια είναι η θλιβερή συνέχεια του θρίλερ με κωδικό «Εξοντώστε τον Οδυσσέα». Αφού το πολιτικό κατεστημένο συνειδητοποίησε ότι η εξουδετέρωση του Γ.Ε. με τα συνήθη μέσα ναυάγησε, σχεδίασε την επόμενη επίθεση. Χωρίς να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες αμφισβήτησης και αποδόμησής του (αντιθέτως, θα ενταθούν στο σύντομο μέλλον μόλις θεωρήσουν ότι τους προσφέρεται η ευκαιρία), θα προχωρήσουν στη μεγάλη επίθεση σε δύο χρόνια. Το 2020 όταν θα αφυπηρετήσει ο Κώστας Κληρίδης. Με έναν Γενικό Εισαγγελέα υποχείριο του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ο Οδυσσέας θα βρεθεί χωρίς τον βασικό του σύμμαχο.

Αυτόν που δίνει ξεκάθαρες γνωματεύσεις σε κάθε περίπτωση, που προσπάθησαν να προσπεράσουν τους φραγμούς τους οποίους τους έθετε ο Γ.Ε.. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Συνεργατισμού, όταν προσπάθησαν να αποκλείσουν τον Ελεγκτή από τη διενέργεια ελέγχων. Με έναν Εισαγγελέα υποχείριο του κατεστημένου, οι αρνήσεις του Οδυσσέα θα καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Έτσι θεωρούν ότι θα τον εξωθήσουν σε παραίτηση. Ή θα τον καταστήσουν ελάχιστα ενοχλητικό.

Το 2020, αγαπητοί φίλοι, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα δεχθεί τη «μητέρα των επιθέσεων». Και θα είναι μόνος. Κρατήστε την ημερομηνία. Διότι τότε ο καθένας θα κληθεί σε επιστράτευση στον πόλεμο που θα ξεσπάσει. Αν πετύχουν την εξόντωση ή έστω το ξεδόντιασμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε το «χρυσοπράσινο φύλλο» θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι!».

Το άρθρο εδώ 👇

https://www.philenews.com/apopsis/arthra-apo-f/article/1516010/kodikos-exontoste-ton-odissea-apo-to-2018-schediastike-o-apokefalismos

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!