Search
Close this search box.

Ιταλία: Η Μελόνι μόλις πέρασε τον πιο σκληρό νόμο στη Δύση για την παρένθετη μητρότητα


Παρά το γεγονός ότι η εγχώρια παρένθετη μητρότητα ήταν ήδη απαγορευμένη στη χώρα, ο νέος νόμος την κατατάσσει ως «καθολικό έγκλημα» διεθνούς χαρακτήρα, όπως η τρομοκρατία ή η γενοκτονία

Η Ιταλία πέρασε πρόσφατα τον πιο αυστηρό νόμο στη Δύση κατά της διεθνούς παρένθετης μητρότητας, απειλώντας με ποινές φυλάκισης και βαριά πρόστιμα τους πολίτες που θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη μέθοδο στο εξωτερικό. 

Παρά το γεγονός ότι η εγχώρια παρένθετη μητρότητα ήταν ήδη απαγορευμένη στη χώρα, ο νέος νόμος την κατατάσσει ως «καθολικό έγκλημα» διεθνούς χαρακτήρα, όπως η τρομοκρατία ή η γενοκτονία, σύμφωνα με την Washington Post. 

Αυτή η κίνηση, που προωθήθηκε από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, ενισχύει τη συντηρητική κατεύθυνση της κοινωνικής πολιτικής της Ιταλίας, στοχεύοντας ιδιαίτερα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Ενώ οι ετεροφυλόφιλοι γονείς μπορούν συχνά να παρακάμψουν το νόμο όταν επιστρέφουν στην Ιταλία με ένα παιδί, τα ομόφυλα ζευγάρια, και ιδιαίτερα οι άνδρες, θα είναι πιο εμφανή και ευάλωτα στον έλεγχο.

Ο νόμος πέρασε μετά από έντονη συζήτηση στη Γερουσία, με 84 ψήφους υπέρ και 58 κατά. Παρά τις δυσκολίες στην εφαρμογή του, καθώς οι διεθνείς διαδικασίες παρένθετης μητρότητας δεν είναι παράνομες στις χώρες όπου διεξάγονται, ο νόμος εντείνει το νομικό πλαίσιο κατά της παρένθετης μητρότητας στην Ιταλία και δίνει το μήνυμα ότι η χώρα κλείνει την πόρτα σε νέα δικαιώματα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.


Ο νέος νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη και πρόστιμα μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ για όσους αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στο εξωτερικό. Επίσης, ποινικοποιεί το έργο Ιταλών γιατρών, νοσηλευτών σε ξένες κλινικές που διευκολύνουν την παρένθετη μητρότητα. Αυτή η πρόβλεψη του νόμου, όπως και άλλες μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, επισημαίνει η Washington Post.

Η απόφαση αυτή αντανακλά μια ευρύτερη τάση στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, απαγορεύουν την εγχώρια παρένθετη μητρότητα, ενώ άλλες, όπως η Τουρκία, έχουν περιορίσει τη διασυνοριακή πρακτική. Ωστόσο, η Ιταλία φαίνεται να υιοθετεί την πιο αυστηρή προσέγγιση μέχρι στιγμής, εντείνοντας τον διεθνή διάλογο γύρω από την παρένθετη μητρότητα.

Πηγή: Lifo με πληροφορίες από Washington Post

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Άγγελος Χατζηχαραλάμπους: Μονόδρομος η διοικητική και οικονομική αυτονομία των ΕΟΑ  

Δημοσιογραφική Διάσκεψη: 100 Ημέρες Λειτουργίας ΕΟΑ Λάρνακας Την επιτακτική ανάγκη για οικονομική και διοικητική αυτονομία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) μέσω της κρατικής οικονομικής στήριξης,

Η εξωφρενική δήλωση του ΥΠΟΙΚ για το στεγαστικό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση διαβιεί σε άλλο σύμπαν από αυτό που ζει η υπόλοιπη Κύπρος

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμα Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χθες με κάθε σοβαρότητα στην τοποθέτηση ότι «όχι μόνο δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στέγασης στην

error: Content is protected !!