Search
Close this search box.

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου με Δήμαρχο και Αντιδημάρχους Λάρνακας: Συζητήσεις για Ανάπτυξη Σχολικών και Πολιτιστικών Έργων στη Λάρνακα

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου με Δήμαρχο και Αντιδημάρχους Λάρνακας: Συζητήσεις για Ανάπτυξη Σχολικών και Πολιτιστικών Έργων στη Λάρνακα

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κας Αθηνάς Μιχαηλίδου, με το Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα, τους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιβαδιών και Βορόκληνης, κ. Μάριο Αρμένη και κ. Νεόφυτο Φακοντή αντίστοιχα, με στελέχη της Δημοτικής Υπηρεσίας καθώς και με Υπηρεσιακούς του Υπουργείου Παιδείας, για να συζητήσουν μια σειρά από σημαντικά έργα τα οποία προτίθεται να γίνουν στην περιοχή Λάρνακας, Λιβαδιών και Βορόκληνης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών υποδομών που θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες:

  1. Δημιουργία Σχολής Επιστημών, Τεχνολογίας της Θάλασσας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Δήμο Λάρνακας: Η Υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η έγκριση της μελέτης βιωσιμότητας και ότι θέση της Κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της Σχολής στη Λάρνακα το συντομότερο.
  2. Ανέγερση Β’ Δημοτικού Σχολείου Βορόκληνης: Συζητήθηκε η ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης. Η Υπουργός ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται Σημείωμα Έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε, να προχωρήσει το κτιριολογικό πρόγραμμα και ακολούθως η ζήτηση προσφορών από μελετητή. Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί το θέμα ως επείγον ενόψει της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για σχολικές υποδομές στην περιοχή.
  3. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών – Βορόκληνης: Η Υπουργός ενημέρωσε ότι για τη δημιουργία του περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών και Βορόκληνης, έχει εγκριθεί το Σημείωμα Έργου και θα προχωρήσουν με τη ζήτηση προσφορών από μελετητές εντός Νοεμβρίου.
  4. Γυμνάσιο Λιβαδιών: Το θέμα του Γυμνασίου Λιβαδιών συζητήθηκε εκτενώς, με την Υπουργό να επισημαίνει την ανάγκη για μείωση του αριθμού των μαθητών, παραπέμποντας τους και σε άλλα γυμνάσια της πόλης, προκειμένου να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες μάθησης σε πιο σύγχρονες υποδομές για όλους τους μαθητές της περιοχής.
  5. Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο:

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2025.

  1. Διανέλλειο Γυμνάσιο:

Η Υπουργός ενημέρωσε ότι ετοιμάστηκε το Σημείωμα Έργου. Το αμέσως επόμενο στάδιο θα γίνει ετοιμασία του κτιριολογικού προγράμματος από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης. Ακολούθως, θα γίνει προκήρυξη προσφοράς για μελετητές.

Σχόλια Υπουργού:

Η Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αθηνά Μιχαηλίδου, τόνισε τη σημασία της ταχύτητας στην προώθηση των έργων, υπογραμμίζοντας ότι «είναι κρίσιμο να μην χάνουμε χρόνο στις διαδικασίες, ειδικά όταν πρόκειται για έργα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και την παιδεία».

Σχόλια Δημάρχου Λάρνακας:

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων και την άριστη συνεργασία με την Υπουργό και τους συνεργάτες της.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας φιλοξενεί το Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας Δελτίο Τύπου ΔιεθνέςΠρωτάθλημα Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024 Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, σε συνεργασία με την Tennis

Ο Δήμος Λάρνακας και ο ΕΟΑ Λάρνακας, προβαίνουν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων

Ο Δήμος Λάρνακας και ο ΕΟΑ Λάρνακας, σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων

error: Content is protected !!