Search
Close this search box.

Βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης στο SkalaTimes: “Εννοείται ότι θα επαναδιεκδικήσω τη θέση μου στις βουλευτικές 2026, ξεκίνησα μια πορεία στην οποία έβαλα στόχους, κάποια πράγματα θεωρώ ότι τα πέτυχα, κάποια άλλα τα προσπαθώ, τα διεκδικώ”

Σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, ο Βουλευτής Λάρνακας ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης, μιλά στο SkalaTimes για τα προβλήματα της Επαρχίας Λάρνακας, για τις βουλευτικές του ’26 και για άλλα επίκαιρα και σοβαρά ζητήματα όπως είναι οι εκποιήσεις, το Παλαιστινιακό, το μεταναστευτικό και άλλα.
Ο Βουλευτής ξεκαθαρίζει πως θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του στις Βουλευτικές του ’26.
“Θα συνεχίσω, εννοείται ότι θα επαναδιεκδικήσω τη θέση μου στις βουλευτικές 2026, ξεκίνησα μια πορεία στην οποία έβαλα στόχους, κάποια πράγματα θεωρώ ότι τα πέτυχα, κάποια άλλα τα προσπαθώ, τα διεκδικώ. Για μένα σκοπός είναι να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Έχουμε ενάμιση χρόνο (Μάιο 2026) μέχρι τις Βουλευτικές. Μπορούν να γίνουν πράγματα, αλλά θεωρώ ότι, ναι, έχω να προσφέρω και μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησα στην πρώτη θητεία μπορώ να έχω μια δεύτερη πιο παραγωγική θητεία”, αναφέρει.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κύριε Αλαμπρίτη στη θητεία σας μέχρι στιγμής, ποια θεωρείτε ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της Λάρνακας, είτε διαχρονικά, είτε σήμερα που μιλούμε;
Ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης τη Λάρνακας είναι η ανάπτυξη της περιοχής του Λιμανιού και της Μαρίνας, το οποίο μας απασχόλησε εδώ και δεκαετίες. Στην αρχή είχαμε την επένδυση που παρουσιάστηκε και την οποία παρακολουθούσαμε. Να αναφέρω ότι είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου πριν από ένα περίπου χρόνο και εν τέλει ναυάγησε το συγκεκριμένο ζήτημα και βρεθήκαμε στο σημείο μηδέν. Βλέπουμε ότι, τα πράγματα δυστυχώς πήγαν πίσω και θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε κάποια πράγματα να υλοποιούνται. Υπάρχει μια πρόθεση από την κυβέρνηση να γίνουν κάποια έργα, όπως το yacht club ή κάποια άλλα έργα που αφορούν τη Μαρίνα. Αλλά είναι κρίμα. Η όλη κατάσταση με το συγκεκριμένο έργο και το πισωγύρισμα που έγινε θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Κυρίως, όμως, προβληματίζει το γεγονός ότι ο κόσμος είναι πλέον απαισιόδοξος. Συζητάμε για αυτό το έργο εδώ και 30 χρόνια, αλλά δεν φαίνεται φως στο τούνελ, ότι θα γίνει κάτι το οποίο θα αρμόζει της Λάρνακας, όπως της αξίζει. Έγινε Μαρίνα στην Αγία Νάπα, στη Λεμεσό, στον Πρωταρά. Θα κάνει και η Πάφος…Εμείς ακόμη συζητάμε. 

Ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης των βουλευτών της Λάρνακας στο θέμα Μαρίνας Λιμάνι Λάρνακας; Έχουμε έξι βουλευτές.
Έχουμε μερίδιο όλοι μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, άλλοι μεγαλύτερο άλλοι μικρότερο. Κάποιοι προειδοποιούσαν ότι τα έργα δεν είχαν ξεκινήσει. Ωστόσο, δεν είναι η Βουλή που αποφασίζει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ευθύνη έχει η εκτελεστική εξουσία και βεβαίως οι αρχές της πόλης να παρακολουθούν. 

Ναι, βεβαίως. Αλλά δεν μπορούσατε εσείς ως βουλευτές να ασκήσετε πιέσεις;
Όταν παρουσιάστηκε το προηγούμενο πρότζεκτ, της “Κίτιον” με το 1,2 δισ. διαβεβαίωσαν όλους τους βουλευτές και στην Βουλή και κατ’ ιδίαν σε συναντήσεις με την ίδια την εταιρεία, αλλά και υπουργούς, ότι όλα πήγαιναν καλά, ότι είναι μελετημένα, κοστολογημένα, υλοποιήσιμα. Ο Δήμος διαβεβαίωνε ότι προχωρούσαν και οι άδειες οικοδομής και άλλα… ‘Οταν τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν έθεσα ερώτημα γραπτώς στον υπουργό μεταφορών, ο οποίος -έχω και την απάντηση- διαβεβαίωνε ότι “όλα πάνε καλά, απλά πήραμε κάποια παράταση.”
Αλλά κάποιοι βλέπαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το θέμα ήταν να παρακολουθούσαμε ότι αυτά τα πράγματα γίνονταν…
Στη συνέχεια προέκυψε και ο λάθος χειρισμός με την εγγυητική, που ακόμα δεν ξέρουμε γιατί η εγγυητική αφέθηκε να λήξει! Όλα αυτά εκτιμώ ότι ίσως μπορούσαμε να τα προλάβουμε και να κινητοποιούμασταν όταν αρχικά φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Αλλά, όταν παρουσιάστηκε το πρότζεκτ, τι μπορούσαμε να κάνουμε; Από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον Υπουργό Μεταφορών, από τον Δήμο, όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Τι να κάναμε σαν βουλευτές; Πίεζε όλη η πόλη για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού. Μπορεί να έχει 20 χρόνια που αποφασίστηκε ότι θέλουμε την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας, αλλά αυτή τη φορά είχαν παρουσιαστεί και σχέδια και υπογράφτηκαν και συμφωνίες. 

Η πρώτη μας ερώτηση λοιπόν ήταν ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα… Άρα Μαρίνα Λιμάνι; Άλλα;
Έχουμε ζητήματα και σε θέματα υποδομών, οδικού δικτύου, σχολείων. Έχουμε παράπονα του κόσμου για παιδιά που άλλαξαν σχολείο, λόγω του ότι άλλαξαν οι περιφέρειες. Να πούμε επίσης ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στα σχολεία, Γυμνάσιο Αραδίππου, Γυμνάσιο Λιβαδιών και λύκεια. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα και πρέπει να παρθούν αποφάσεις σύντομα, αποφάσεις για σχολικές μονάδες στη Λάρνακα και στην περιφέρεια, όπως Λύκειο στην περιοχή Ορμήδειας που θα εξυπηρετεί τους μαθητές Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου και θα αποσυμφορήσει Λύκειο Λειβαδιών και Αραδίππου. Δεν γίνεται να έχουμε σχολεία μαμούθ και μαθητές που μετακινούνται σε άλλες περιφέρειες. 

Επίσης, έχουμε σχολεία στη Λάρνακα τα οποία κτιριακά έχουν πάρα πολλά προβλήματα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.
Είναι τα θέματα των υποδομών που δυστυχώς θέλουν πάρα πολλή βελτίωση. Ο Άγιος Γεώργιος για παράδειγμα, από τον καιρό που ήμασταν εμείς μαθητές, μέχρι σήμερα, βλέπεις ότι λίγα πράγματα άλλαξαν. Προβλήματα σοβαρά σε θέματα υποδομών έχουμε και στο κτίριο στο Λύκειο Βεργίνας.  Έχουμε πολλά γυμνάσια και λύκεια με μετακινούμενα τμήματα, μαθητές σε λυόμενα. Είναι κρίμα. 

Μέσα στα προβλήματα που έχει η Λάρνακα, είναι και αυτό που λένε κάποια κόμματα, το μεταναστευτικό, κατά την άποψη σας;
Το μεταναστευτικό είναι ευρύτερο ζήτημα το οποίο χρήζει μίας πιο ουσιαστικής αντιμετώπισης. Έγιναν κάποια βήματα τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι άρχισαν να μειώνονται οι αριθμοί, αλλά ναι, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί βλέπουμε περιοχές να γκετοποιούνται, βλέπουμε εστίες οι οποίες φιλοξενούν ανήλικους οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Όπως ήταν το θέμα που δημοσίευσε και το skalatimes πριν λίγο καιρό με την στέγη ηλικιωμένων, που μεταφέρθηκε το πρόβλημα από τον ένα τόπο στον άλλο. Πρέπει να δοθεί μια ολοκληρωτική λύση, γιατί ταλαιπωρούνται περιοχές και άλλα χωριά της επαρχίας μας, με διάφορα προβλήματα. Προσπαθούμε μέσω της αστυνομίας και μέσω του Τμήματος Ασύλου και Μετανάστευσης να δούμε το ζήτημα αυτό, αλλά πρέπει να πούμε ότι είναι ένα θέμα που χρήζει μιας πιο συγκροτημένης πολιτικής. Έγιναν κάποια βήματα, τώρα έχουμε και τη δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και πρέπει θεωρώ να του δώσουμε λίγο χρόνο, αλλά πρέπει αυτό το πράγμα να μαζευτεί. Η γκετοποίηση περιοχών δημιουργεί πρόβλημα και στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες, είτε είναι διεθνούς προστασίας, είτε ακόμα αν είναι αιτητές ασύλου, διότι σίγουρα όταν μια περιοχή είναι γκετοποιημένη έχουν και αυτοί προβλήματα. 

Ως κράτος έχουμε τις κατάλληλες πολιτικές έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά το μεταναστευτικό;
Όχι. Τα τελευταία χρόνια ξεκινήσαμε να τις δημιουργούμε… Για παράδειγμα ένα ζήτημα: χώρος για όσους απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου. Και δημιουργείται πλέον το Προαναχωρησιακό Κέντρο με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλειστές δομές; 
Δομές οι οποίες θα φιλοξενούν προσωρινά τον μετανάστη, αιτητή ασύλου. Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι δικαιούνται την διεθνή προστασία, είτε είναι νόμιμοι μετανάστες, είτε αυτοί οι οποίοι εργάζονται, για αυτούς πρέπει να δημιουργηθούν και να εφαρμόζονται πολιτικές και προγράμματα όπως π.χ. να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Ο όρος δυστυχώς μετανάστευση παρεξηγείται. Ειδικά στην Κύπρο, θέλουμε εργατικό δυναμικό. Θέλουμε τους μετανάστες οι οποίοι εργάζονται, είναι σωστοί, εντάσσονται στην κοινωνία και μάλιστα αρκετοί από αυτούς βοηθούν τον τόπο να προχωρήσει. Αν πατήσουμε ένα κουμπί και φύγουν οι μετανάστες από την Κύπρο δεν ξέρω τι θα γίνει… 

Είναι γεγονός ότι πολλές δουλειές δεν τις κάνουν Κύπριοι, το γιατί είναι βέβαια άλλο θέμα…  Σωστά. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, ποιος θα τους φροντίζει, ποιος θα εργάζεται στις φάρμες μας. Άρα, είναι θέματα για τα οποία πρέπει να έχουμε μια συγκροτημένη πολιτική.   Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι νόμιμα στην Κύπρο έχουν δικαιώματα, δεν συζητώ για τους παράνομους, είναι λάθη τα οποία κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται, πέρασαν τα χρόνια. Άρα, πρέπει να γίνουν πρώτα σωστές πολιτικές, για όσους έχουν δικαίωμα να είναι στην Κύπρο, είτε είναι διεθνούς προστασίας, είτε είναι εργαζόμενοι.
Για όσους δεν δικαιούνται και έρχονται παράνομα ή ακόμη και αυτοί που έρχονται για να εκμεταλλευτούν τον τόπο, πρέπει να έχουμε νόμιμες διαδικασίες για να τους στέλνουμε πίσω στις χώρες τους.
Γιώτα, να στείλουμε ένα μήνυμα αφού μιλάμε για το μεταναστευτικό: Υπάρχει μια τάση, όπως αντιλαμβάνεστε, προς τον ρατσισμό, υπάρχει μια τάση στην κοινωνία, δεν είναι κρυφό. Αυτό το πράγμα μεγαλώνει όσο δεν παίρνεις σωστές πολιτικές, όσο δεν χειρίζεσαι σωστά το θέμα, όσο υπάρχει ζήτημα ασυνόδευτων ανηλίκων τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε. 

Μια μεγάλη μερίδα αυτών των ρατσιστών λένε “έρχονται και μας τρώνε τα λεφτά μας οι ξένοι.” Είναι καλό να στείλουμε το μήνυμα, ότι υπάρχουν κονδύλια από την ΕΕ για τους μετανάστες. Σωστά;
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα επιδόματα τα οποία λαμβάνουν, είναι συγκεκριμένα. Τα οποία ναι, κάποια, μας τα στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά διαθέτει κονδύλι και η Κύπρος. Είναι δεδομένο αυτό. Χρησιμοποιούμε και ιδίους πόρους για το μεταναστευτικό. Δεν αρκούν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για παράδειγμα, πάνε στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει κάπου αυτό το κονδύλι ότι τους εξυπηρετούν τα νοσοκομεία. Στα σχολεία δεν καταγράφονται κάπου, ότι π.χ 10 δάσκαλοι απασχολούνται για τους μετανάστες στο τάδε σχολείο και πολλά άλλα. 

Άρα, δίνει και ένα κονδύλι η Κυπριακή Κυβέρνηση. 
Σίγουρα δίνει. Αλλά αυτό που λένε κάποιοι ότι “παίρνουν επιδόματα και τρώνε και πίνουν”, αυτό είναι ψέμα. Τα επιδόματα είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν μπορεί άτομο που πιάνει εκείνο το επίδομα, να ζήσει στην Κύπρο. Δεν μπορεί. Μειώθηκαν πάρα πολύ τα επιδόματα, έτσι ώστε να μην είναι ελκυστικά. Αυτός ήταν ο στόχος. Να μην έρχεται ο άλλος και να λέει “δίνονται αυτά τα επιδόματα, ελάτε στην Κύπρο”, όπως γινόταν παλιά, “φάτε, πιείτε…”.
Μειώθηκαν σε βαθμό που δεν μπορεί άνθρωπος να ζήσει στην Κύπρο. Αν δεις τα επιδόματα, είναι πολύ συγκεκριμένα ποσά. Για ένα άτομο 186 +75 για διάφορα έξοδα + 100 για επίδομα ενοικίου, Μα μιλάμε για 300 ευρώ! Μπορεί να ζήσει άνθρωπος στην Κύπρο; Δεν μπορεί.
Άρα, θέλει σωστή διαχείριση γιατί υπάρχουν περιοχές και στη Λάρνακα, οι οποίες γκετοποιήθηκαν, στις οποίες δημιουργούνται προβλήματα. Το θέμα είναι ότι, πρέπει με αυτούς τους μετανάστες, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα, να βρεθεί τρόπος η Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει κάτι. Κάνεις πρόβλημα κύριε, δεν σέβεσαι τον τόπο εδώ, να απελαύνεσαι και να πηγαίνεις πίσω στη χώρα σου. Δεν γίνεται για πέντε, δέκα, εκατόν, που εκμεταλλεύονται τον τόπο, να υπάρχει αυτή η ρατσιστική αντιμετώπιση. Υπάρχει ρατσισμός, είναι δεδομένο. Αλλά, όσο δεν ελέγχεται το πράγμα και όσο η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου θα συμβαίνει αυτό!
Έχω τα στοιχεία του 2022, ήρθαν σχεδόν 20 χιλιάδες αιτητές ασύλου σε ένα τόπο τόσο μικρό, όπως η Κύπρος! Το ποσοστό ήταν τεράστιο. Το 2023 μειώθηκαν στις 11 χιλιάδες,. Θέλω να πω, ότι μειώνονται οι αριθμοί. Ήταν ανεξέλεγκτο σε κάποια φάση το πράγμα και δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Θυμάσαι και στο Πουρνάρα τι γινόταν. Άρα, πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξουν οι σωστές πολιτικές, για να ελεγχθεί το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει και αυξητική τάση στις επιστροφές και πλέον είναι περισσότεροι όσοι επιστρέφουν στις χώρες τους από αυτούς που έρχονται παράνομα στην Κύπρο.

Είπαμε δύο-τρία προβλήματα που θεωρούμε ότι υπάρχουν στη Λάρνακα. Σήμερα ως βουλευτής, ποια προβλήματα θεωρείς ότι είναι τα δύο-τρία βασικότερα που αντιμετωπίζουμε ως τόπος;
Ως τόπος, βάζω πρώτο ζήτημα το Κυπριακό, το οποίο Κυπριακό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Το ζήτημα με την Τουρκία και τη θέση που έχουν για δύο κράτη είναι το πρόβλημα. Είναι το εθνικό θέμα που το διαχειρίζεται η εκτελεστική εξουσία. Ελπίζουμε να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για να βρεθεί λύση για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας. 
Εκείνο που θεωρώ ως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι το θέμα του δημογραφικού και της στήριξης οικογενειών. Για να το συνδέσω και με το προηγούμενο, λένε κάποιοι “θα μας φάνε οι μετανάστες”. Δεν χρειάζεται να μας φάνε οι μετανάστες, μειωνόμαστε από μόνοι μας και αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς οι γεννήσεις, σε κάποια στιγμή ο Ελληνισμός στην Κύπρο θα είναι μειονότητα. Ο δείκτης γεννήσεων είναι στο 1,39 όταν για αναπλήρωση του πληθυσμού πρέπει να είναι 2,1. Πρέπει να εφαρμοστεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για αύξηση των γεννήσεων και στήριξη των νέων οικογενειών που θα περιλαμβάνει ουσιαστική επέκταση των εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα τέκνου και φοιτητικής χορηγίας, εφάπαξ ποσό με κάθε νέα γέννηση, φορολόγηση ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας, επέκταση του ολοήμερου σχολείου και πολλά άλλα. 

Δεν είναι αλληλένδετο με την ακρίβεια; 
Μα γι’ αυτό σας λέω, η στήριξη των οικογενειών έρχεται και σε σύνδεση και την ακρίβεια. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι στο να κάνει κάποιος οικογένεια, στο να αποκτήσει στέγη. Το στεγαστικό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σήμερα και πρέπει να βρούμε τους τρόπους να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια με πολιτικές. Χρειάζεται επέκταση των στεγαστικών προγραμμάτων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δεν είναι αλληλένδετο όμως; Η ακρίβεια, το ότι ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να αγοράσει σπίτι και οικόπεδο με ευκολία. Δεν είναι αλληλένδετο με το πόσο στηρίζουν κάποια κόμματα τις τράπεζες και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η τράπεζα απέναντι στα νοικοκυριά, στους εργαζόμενους; 
Γιατί η τράπεζα; Τι εννοείς με την τράπεζα; Για να δουλέψει η οικονομία χρειάζονται οι τράπεζες αρκεί να λειτουργούν σε σωστά πλαίσια.  

Οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια, έχει φανεί ότι με τις πολιτικές που ακολουθούν με την στήριξη του κρατους, επιβαρύνουν ακόμα χειρότερα τα νοικοκυριά. Με τα επιτόκια… 
Υπάρχει ζήτημα με το θέμα των επιτοκίων και πόσο έγκαιρα ανταποκρίνονται με τις αυξομειώσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Εννοώ ότι οι πολιτικές που ακολουθούν οι τράπεζες στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, κάνουν ακόμη χειρότερο το πρόβλημα της οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουν τα νοικοκυριά. Εσύ πιστεύεις ότι οι τράπεζες ακολουθούν σωστή γραμμή; 
Υπάρχει θέμα με τις τράπεζες στη διαφορά που υπάρχει στο περιθώριο καταθετικού και δανειστικού επιτοκίου. Εκείνο είναι το μεγάλο ζήτημα. 

Δεν θα μπορούσε το κράτος να πιέσει με κάποιο τρόπο; 
Δεν μπορεί το κράτος να παρέμβει και να καθορίσει τα επιτόκια; Δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να τα δουλέψουν, καθορισμός επιτοκίων. Ο εποπτικός έλεγχος είναι από την Κεντρική Τράπεζα. 
Αλλά τώρα, το ότι οι τράπεζες έκαναν σφάλματα στο παρελθόν ή ακόμα και σήμερα, όντως κάνουν. Δεν είναι απλή ανάγνωση με τις τράπεζες, γιατί τώρα κάνουν ακριβώς το αντίθετο πράγμα. Πριν 20 χρόνια περνούσες έξω από την τράπεζα και σου έδινε λεφτά. Σήμερα, ουσιαστικά πρέπει να αποδείξεις ότι δεν πολυχρειάζεσαι το δάνειο για να σου το δώσουν. Έφτασαν στο άλλο σημείο, κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους. Αλλά από την άλλη, πήγαινες πριν και τους έλεγε “θέλω 300 χιλιάδες για να αγοράσω σπίτι” και σου τις έδιναν. Οι δυνάμεις σου για να πάρεις ένα δάνειο ήταν για 120 χιλιάδες. Σε βοηθούσαν που σου έδιναν τις 300 χιλιάδες για να πάρεις ένα σπίτι ή σε κρέμαζαν; Σε κρέμαζαν. Θέλω να σου πω, γι’ αυτό τώρα πρέπει να τους αποδείξεις μάλλον ότι δεν το χρειάζεσαι. Φτάσαμε στο άλλο σημείο, αλλά πάλι αν ήταν έτσι αυστηρά τα πράγματα και πριν, τότε ίσως δεν θα φτάναμε στο σημείο ο κόσμος να βγαίνει έξω από τα σπίτια του σήμερα με εκποιήσεις. Γιατί ο κόσμος έπαιρνε δάνεια τα οποία δεν μπορούσε να πληρώσει και έτσι βρέθηκε εκτεθειμένος πάρα πολύς κόσμος. 

Πώς κρίνεις το γεγονός, ότι κάποια κόμματα και κάποιες κυβερνήσεις, η προηγούμενη και η νυν, αφήνουν κόσμο ο οποίος πέρασε ένα ξεσπίτωμα το 1974, να αναβιώνει ένα άλλο ξεσπίτωμα τώρα, με τις εκποιήσεις.
Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εννοείται ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος με επιπλέον στήριξη σε άτομα που αντιμετώπισαν δυσκολίες (σχέδιο στήριξης όπως: Εστία και Ενοίκιο έναντι Δόσης). Όμως, ποιά τράπεζα θα έρθει να σου δώσει δάνειο για να χτίσεις σπίτι αν δεν υπάρχουν εκποιήσεις; Για παράδειγμα, εγώ πιάνω 200 χιλιάδες από την τράπεζα για να χτίσω το σπιτι μου. Αφού δεν μπορεί να μου πάρει με εκποιήσεις, χτίζω το σπίτι, μου με τις 200 χιλιάδες της τράπεζας και σταματώ να δίνω δόσεις. Αφού δεν θα υπάρχουν εκποιήσεις.

Άρα, θεωρείς ότι είναι καλό πράγμα οι εκποιήσεις. 
Όχι, σίγουρα δεν είναι καλό πράγμα. Είναι όμως βασικό συστατικό της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Αν αύριο πούμε μια καλή ημέρα, ότι δεν υπάρχουν εκποιήσεις, ποιά τράπεζα θα δίνει οικιστικό δάνειο; 

Μιλάμε για έναν λαό που δέχτηκε κούρεμα, οικονομική κρίση, μειώσεις μισθών και τώρα χάνει τα σπίτια του!
Συμφωνούμε. Δεν διαφωνώ. Αλλά σε ρωτώ, αν αύριο βγάλει η κυβέρνηση, η βουλή, μια ανακοίνωση ότι “Δεν υπάρχουν εκποιήσεις πρώτης κατοικίας”, τότε γιατί εγώ να πληρώνω το δάνειο μου; Εσύ γιατί πληρώνεις το σπίτι σου; Κανένας δεν θα πληρώνει. Είναι πολύ απλό. Δεν είναι δικά μου τα λεφτά. Είναι τα λεφτά των καταθετών.

Άρα, γίνεται για παραδειγματισμό για να πληρώνουν όλοι. 
Όχι για παραδειγματισμό. Για να δουλεύει το τραπεζικό σύστημα πρέπει να υπάρχουν εκποιήσεις. Σκέψου αυτό το πράγμα που σου λεω. Εγώ έχω οικιστικό δάνειο στη τράπεζα. Γιατί πληρώνω δάνειο; Αφού είναι η πρώτη μου κατοικία, γιατί να έρθει να μου το πάρει η τράπεζα; 

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. 
Γιατί να πληρώνω δάνειο αν ξέρω πως δεν μπορεί η τράπεζα να το εκποιήσει να πάρει πίσω τα λεφτά της να τα επιστρέψει στον καταθέτη; 

Άρα δεν θα πληρώνει κανένας, λες. 
Δεν θα πληρώνει κανένας. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Γι’ αυτό ψηφίσαμε το σχέδιο “Εστία”, για τους φτωχούς, τους μεροκαματιάρηδες, τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους. 

Ή μπορεί να είναι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν λεφτά, αλλά τους κούρεψε ο Αναστασιάδης. 
Έγινε συμψηφισμός δανείων με καταθέσεις.  Ο Αναστασιάδης έφερε λύση να πληρώσουν όλοι από λίγο. Άλλοι οδήγησαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της πενταετία της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, αλλά να μην πηγαίνουμε πίσω. Γι ́αυτό υπάρχει σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, που έχει συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά δεν μπορεί να βγει ότι, η πρώτη κατοικία δεν εκποιείται. Σου λέω, αύριο βγήκε ανακοίνωση ότι η πρώτη κατοικία δεν εκποιείται, τότε δεν θα πληρώνει κανένας το δάνειο του. Σκέψου λίγο αυτό το πράγμα. 
Σου λέω, είναι δομικό στοιχείο της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος γιατί έρχομαι σου δίνω δάνειο 150 χιλιάδες. Κάθε κατηγορία πρέπει να εξετάζεται. Έχει ανθρώπους οι οποίοι πράγματι δυσκολεύτηκαν, έχασαν τις δουλειές τους στην περίοδο της κρίσης. Πέρασαν και 10 χρόνια από την περίοδο της κρίσης. Έχει άλλη κρίση τώρα. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν εκποιήσεις σε ένα τραπεζικό σύστημα. 

Λιμάνι – Μαρίνα. Πριν λίγους μήνες ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αρχή Λιμένων Κύπρου να περάσει σε αυτούς το λιμάνι μας. Συμφωνείς;
Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην Αρχή Λιμένων, αλλά πρέπει να γίνει μελέτη από ειδικούς, να μπουν εμπειρογνώμονες να μας πουν τι είναι το συμφερον, να κάνουν μελέτες, να δουν κάποιες πρακτικές από άλλες χώρες που έχουν δίπλα-δίπλα, λιμάνι – μαρίνα, να μας φέρουν κάποια εισήγηση ή πολλαπλές εισηγήσεις να δούμε και εμείς και να αποφασίσουμε. Δεν είμαι αρμόδιος να αποφασίσω ως άτομο, αλλά να ακούσουμε ειδικούς, να ακούσουμε την πόλη, να ακούσουμε τους πολίτες, να ακούσουμε τον δήμο, τους επιχειρηματίες και να αποφασίσουμε τι είναι το καλύτερο. 

Το ίδιο ισχύει και για το ενιαία ή όχι; 
Ναι, αποδείχτηκε ότι, ενιαία που συζητάμε 20 χρόνια, δεν δούλεψε. Μπορεί να έρθει μια πρόταση άλλη, η οποία ενιαία ανάπτυξη λιμάνι – μαρίνα να δουλέψει. Πρέπει να γίνουν σωστές μελέτες, εμπεριστατωμένη από συγκεκριμένους ειδικούς. Δεν μπορεί να αποφασίσει ο Πρόδρομος ή η Γιώτα. Πρέπει να αποφασίσουμε συλλογικά ως πόλη και να έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα δεδομένα που πρέπει για να αποφασίσουμε. 

Ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα είναι το Παλαιστινιακό. Έχω δύο ερωτήσεις για αυτό. Το πρώτο είναι, στην Παλαιστίνη γίνεται μια γενοκτονία σήμερα ή δεν γίνεται; Τι νομίζετε εσείς; To δεύτερο, η πρόεδρος του κόμματος σας είπε ότι, “Ανήκουμε στη Δύση”. Ανήκουμε στη Δύση ακόμα και όταν αυτή σκοτώνει άμαχο πληθυσμό; 
Συμφωνώ κι εγώ ότι ανήκουμε στη Δύση. Εννοείται, ότι ανήκουμε στη Δύση. Η Δύση δεν σκοτώνει άμαχο πληθυσμό. Τον άμαχο πληθυσμό τον σκοτώνει η Χαμάς που ακόμη κρατά ομήρους. Τον άμαχο πληθυσμό τον σκοτώνει η Χαμάς που έκανε την επίθεση. Τον άμαχο πληθυσμό τον σκοτώνει και η Ρωσία στην Ουκρανία καθημερινά και δεν βλέπω την ίδια αντιμετώπιση, εκεί γιατί δεν μιλάμε για γενοκτονία; Σίγουρα, αυτό που γίνεται στην Παλαιστίνη είναι τραγικό και η απάντηση του Ισραήλ είναι άνευ προηγουμένου και πρέπει να σταματήσει. Αλλά αυτό, το ότι, στη Παλαιστίνη δεν υπάρχει Χαμάς, δεν ισχύει. Υπάρχει Χαμάς. 

Γίνεται γενοκτονία ή δεν γίνεται από το Ισραήλ προς την Παλαιστίνη; Σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι;
Ναι, σκοτώνονται. Είναι τραγικό.

Είναι γενοκτονία;
Είναι γενοκτονία που προκαλεί η Χαμάς. Ο λαός της Παλαιστίνης υποφέρει εξαιτίας της Χαμάς. Κοίταξε, η απάντηση του Ισραήλ, είναι ακραία, ναι. Να σταματήσει χθες. Αλλά, η αντίδραση του Ισραήλ ξεκίνησε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα και τουσ σφαγιασμούς αθώων πολιτών. Έχει ομήρους ακόμα. Έχει ομήρους ακόμα ή δεν έχει; 

Δεν ξέρω. 
Εχει ή μπορεί να τους σκότωσαν. 

Δεν θα ήμασταν πιο ασφαλείς αν αποστασιόμασταν από όλο αυτό που γίνεται; 
Όχι. Αφού ο στόχος αυτών είναι να εξαφανίσουν το Ισραήλ, και της Χαμάς, και της Χεζμπολάχ και του Ιράν. Αυτός είναι ο στόχος τους. Ο στόχος της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν, είναι να εξαφανίσουν το Ισραήλ. Εξαφανίστηκε το Ισραήλ, οι επόμενοι είμαστε εμείς που θα εξαφανιστούν. Είναι στρατηγικό να υπάρχει το Ισραήλ εκεί. Έφυγε το Ισραήλ από εκεί, οι επόμενοι που θα χτυπηθούν είναι η Κύπρος. Οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές της Χαμάς, της Χεζμπολάχ. Όχι οι Παλαιστίνιοι, προσοχή. Όπως έγινε, με τις αραβικές επιδρομές πριν χρόνια, το ίδιο θα γίνει και τώρα, αν φύγει το Ισραήλ από εκεί. 

Άρα είναι θρησκευτικό το πρόβλημα; 
Είναι καθαρά εξτρεμιστικό το πρόβλημα. Δεν αποδέχτηκαν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ εκεί. Δες τις δηλώσεις του Ιράν, τις δηλώσεις της Χεζμπολάχ, τις δηλώσεις της Χαμάς. Τι είναι η Χαμάς; Είναι μια ακραία εξτρεμιστική οργάνωση. 

Και όχι το Ισραήλ, που θέλει να πιάσει την Παλαιστίνη, γιατί δεν την αναγνώρισε ποτέ. 
Να βρεθεί μια συμφωνία εκεί. Και η Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν σε εκείνη την περιοχή, με το δικό τους κράτος. Δεν λέω τι δέχεται το Ισραήλ. Λέω ότι και οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να έχουν το κράτος τους εκεί, σε ένα μέρος, με μια συμφωνία. Έφτασαν κοντά κάποτε, αλλά οι εξτρεμιστές της Χαμάς δεν το δέχτηκαν. Το Ισραήλ έχει ακραία στοιχεία που θέλουν να καθαρίσουν εκείνο το πράγμα, και ο λόγος τώρα είναι ότι κάποιοι εξτρεμιστές του Ισραήλ βρήκαν την ευκαιρία, όταν τους έκαναν την επίθεση, να τους καθαρίσουν. Θέλουν να τους διώξουν. Αλλά η τοποθέτηση μου είναι ότι ξεκάθαρα δεν πρέπει το Ισραήλ να φύγει από εκεί. Αν φύγει από εκεί, κινδυνεύει η Κυπρος. 

Μάλιστα. Να πούμε κάποια πράγματα για την παιδεία πριν κλείσουμε. Εκτός από τα κλιματιστικά, έχουμε αναφέρει προηγουμένως κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά την παιδεία στη Λάρνακα.
Κάτι σημαντικό είναι τα ολοήμερα σχολεία που πρέπει να δημιουργηθούν χθες. Στην επαρχία μας έχει σχολεία που αιτήθηκαν να γίνουν ολοήμερα και δεν εγκρίθηκε το αίτημα και δυσκολεύουμε τις οικογένειες, δυσκολεύουμε γενικά τους γονείς, αλλά είναι και ένα παιδαγωγικό μέτρο το ολοήμερο σχολείο για ενίσχυση των μωρών. Πρέπει όσο πιο γρήγορα να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα των συνδέσμων γονέων, γενικά των γονιών και επιτέλους να εγκριθούν και να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία. 
Το άλλο θέμα είναι αυτό του υπερπληθυσμού σε αρκετά σχολεία στη Λάρνακα και στην επαρχία και έχουμε άμεση ανάγκη για δημιουργία γυμνασίων, λυκείων, στην περιοχή Ξυλοφάγου, Ορμήδεια, Ξυλοτύμπου και γυμνάσιο μεταξύ Λιβαδιών, Αραδίππου. Κάπου εκεί πρέπει να γίνει ένα νέο γυμνάσιο, γιατί το Γυμνάσιο Λιβαδιών και το Γυμνάσιο Αραδίππου είναι υπερπλήρη.  Είναι γεγονός πως έχει αρκετά ζητήματα η παιδεία. Τα κλιματιστικά είναι επίσης ένα σοβαρό θέμα. Πρέπει επιτέλους να καταφέρουμε να εκσυγχρονίσουμε τα σχολεία μας, να ανταποκρίνονται στο σχολείο του 2024. Έχει αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν στην παιδεία και είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, έχουμε θέμα ασφαλείς με τα περιστατικά με το σπάσιμο των γυαλιών. Έθεσα και ένα θέμα πρόσφατα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με την παροχή υγιεινού και δροσερού νερού στα σχολεία. Θέματα παραβατικότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς και θέμα βανδαλισμών σε κτίρια αλλά και λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Εκσυχρονισμός αναλυτικών προγραμμάτων. Επίσης ζητήματα στήριξης παιδιών με αναπηρίες, ζητήματα με τους σχολικούς συνοδούς αλλά και της δημιουργίας ενός νέου και σύγχρονου Ειδικού Σχολείου για τις ανάγκες της επαρχίας Λάρνακας. Η παιδεία είναι στις προτεραιότητες μου και θα προσπαθώ με κάθε τρόπο, να βελτιώσουμε την ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Δεν γίνεται τα μωρά 12 χρονών, να κουβαλούν μια βαλίτσα 80 κιλά. Να γίνει ψηφιακή η ύλη.
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.
Μπορεί να γίνουν και ντουλαπάκια στο σχολείο για κάθε παιδί να αφήνει τα βιβλία στο σχολείο μέχρι να κάνουμε όλες τις αλλαγές και να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή. Ηλεκτρονικά εγχειρίδια και χρήσεις των τεχνολογιών πληροφορικής στη μαθησιακή διαδικασία.

Οι χειρισμοί του Ανδρέα Βύρα όσον αφορά την Λάρνακα; Θα ήθελα ένα σχόλιο, πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
Εκτιμώ ότι στη Λάρνακα έγιναν κάποια βήματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά υστερούμε σε πάρα πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια. 

Όπως είναι; 
Όπως είναι οι υποδομές. Λέμε ότι άλλαξε η Λάρνακα. Άλλαξε η Πάφος. Η Λάρνακα δεν άλλαξε στο βαθμό που θέλαμε και δικαιούμαστε, Αν πας στην Πάφο βλέπεις ότι έγινε μια τρομακτική αλλαγή. Στη Λάρνακα ήταν να γίνει το λιμάνι – μαρίνα. Προσδοκούμε, δεν έγινε. Το πιο σημαντικό που έγινε, ήταν η μετακίνηση τον δεξαμενών που έγινε και με ενέργειες όλων και των βουλευτών, της κυβέρνησης και των αρχών της πόλης. Αλλά έχει πράγματα που ακόμη υστερούμε. Το εμπορικό κέντρο το οποίο αφέθηκε και μαραζώνει. Οι δρόμοι με τις λακούβες, τα πεζοδρόμια, Για παράδειγμα, ήμουν προχθές στο Μακένζι, έπεσε κάτω η κόρη μου γιατί κρατούσε το σκούτερ και ο πεζόδρομος ήταν σπασμένος σε ένα σημείο. Είναι από τις ομορφότερες μας περιοχή το Μακένζι, δεν γίνεται να είναι έτσι. Προσπαθείς να περάσεις από την Ζήνωνος με παιδικό καροτσάκι προς τις Φοινικουδες, δεν μπορείς. 
Αυτά δεν γίνονται. Θέλουμε έργα, υποδομές, καθαριότητα, μικρά έργα που φαίνονται στην καθημερινότητα μας να πούμε “ορίστε, άλλαξε η πόλη”. και θέλουμε και δικαιούμαστε Πανεπιστημιακή Σχολή. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να υλοποίησε τη δέσμευση του προς την πόλη της Λάρνακας και να πάρει σάρκα και οστά η σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιωσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα.  

Βουλευτικές 2026. Είμαστε πολύ κοντά, θεωρώ ότι με τον Γενάρη του 2025 μπαίνουμε σε προεκλογική. Η ερώτηση είναι η εξής: ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, βρίσκεται στη πρώτη του θητεία. Για κάποιους, είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει. Εσύ σήμερα τι δηλώνεις;
Θα συνεχίσω, εννοείται ότι θα επαναδιεκδικήσω τη θέση μου στις βουλευτικές 2026, ξεκίνησα μια πορεία στην οποία έβαλα στόχους, κάποια πράγματα θεωρώ ότι τα πέτυχα, κάποια άλλα τα προσπαθώ, τα διεκδικώ. Για μένα σκοπός είναι να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Έχουμε ενάμιση χρόνο (Μάιο 2026) μέχρι τις Βουλευτικές. Μπορούν να γίνουν πράγματα, αλλά θεωρώ ότι, ναι, έχω να προσφέρω και μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησα στην πρώτη θητεία μπορώ να έχω μια δεύτερη πιο παραγωγική θητεία. 

Το όραμα του Πρόδρομου Αλαμπρίτη σήμερα, ποιό είναι για την Λάρνακα; Όταν λέω, Λάρνακα εννοώ βεβαίως και την επαρχία.
Η Λάρνακα μας δικαιούται περισσότερα, τα διεκδικούμε και τα απαιτούμε. Μέσα από την κοινοβουλευτική μου δράση και τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής αλλά και συναντήσεις με την εκτελεστική εξουσία και αρμόδιους φορείς. Με συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τις τοπικές αρχές της πόλης μας αλλά και της επαρχίας. Εστιαζόμαστε στην πόλη συχνά, αλλά και η επαρχία Λάρνακας είναι σημαντικό, έχουμε μια επαρχία η οποία έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Η επαρχία για παράδειγμα μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά, έχουμε κοινότητες πανέμορφες, ορεινές κοινότητες, παραθαλάσσιες κοινότητες. Πρέπει να δούμε πώς αξιοποιούμε τουριστικά την γραμμή Περβόλια μέχρι Ζύγι, μια πανέμορφη περιοχή της Λάρνακας, να θέσουμε και να διεκδικήσουμε την σύνδεση της περιοχής Μακένζι με τη Παραλία του Μενεού αλλά και την ανάπτυξη γενικότερα, της  ανατολικής περιοχής Ξυλοφάγου, Ορμήδεια, Ξυλοτύμπου. Έχει πολλή προοπτική η πόλη και επαρχία μας, μέσα από τις δικές μας ενέργειες και σε συνεργασία με τη εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης που κάνει εξαιρετική δουλειά, που έδωσε πνοή στα χωριά και έγιναν πράγματα και εκτελέστηκαν έργα στα χωριά. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να αγαπήσουμε τη Λάρνακα και να το μεταδώσουμε αυτό, να γίνουμε πιο διεκδικητικοί στην εκτελεστική εξουσία και να απαιτήσουμε πράγματα για να μπορούμε να πούμε ότι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Έχει πολλά πράγματα να διεκδικήσουμε. Έχει ευρωπαϊκά κονδύλια, οι νέοι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν, οι νέοι δήμοι που δημιουργήθηκαν, να προσελκύσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για να αναπτυχθεί και η πόλη και η επαρχία. 

Το “Λάρνακα 2030” πώς το βλέπεις; 
Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να κερδίσουμε το τίτλο γιατί θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη Λάρνακα. Να έρθει και εκείνο να δέσει, να αγκαλιαστεί πολιτιστικά αυτή η προσπάθεια που γίνεται, να δεθεί και πολιτιστικά. Ενεργοποίησαν νέους, ενεργοποίησαν καλλιτέχνες της πόλης και επαρχίας και ζωντάνεψε η πόλη. 

Κλείνουμε με το μήνυμα σου στους αναγνώστες του “SkalaTimes.” 
Να συγχαρούμε το “SkalaTimes” για τη δουλειά που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, ευχαριστούμε και εσένα προσωπικά για την συνεργασία και για τη δουλειά που κάνεις και αναδεικνύεις θέματα και προβλήματα, αλλά και έργα και δράσεις που γίνονται στη πόλη και επαρχία Λάρνακας. Είμαστε στη διάθεσή σας για το καλό της πόλης μας και της επαρχίας μας. Στους αναγνώστες στέλνω το μήνυμα να αγκαλιάσουν το “SkalaTimes”… 

Μπορούν να ελπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Λάρνακας σε κάτι καλύτερο; 
Μέσα από τη δουλειά μας, την δράση μας και την ενεργοποίησή μας, πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και να είναι συμμέτοχοι. Τα πράγματα πρέπει να βελτιωθούν, βελτιώνονται μέσα από δουλειά! Ο κόσμος δεν άλλαξε με προσευχές. Αλλάζει μέσα από δουλειά! 

Το λέει και το άσμα, “ο κόσμος δεν αλλάζει με κουβέντες, δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές” (γέλια). Μπορούν οι πολίτες να επικοινωνήσουν μαζί σου για προβλήματα ή εισηγήσεις; 
Οι πολίτες εννοείται ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Το έχω δηλώσει και δημόσια, το κάνω εδώ και δύο-τρία χρόνια, έκανα πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα μία έκκληση ότι, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να με δει στο γραφείο μου. Κάθε Δευτέρα είμαι στο γραφείο, 09:00 – 14:00, διαθέσιμος όποιος επιθυμεί να συζητήσουμε οτιδήποτε. Ακόμα και γνωριμία ή ακόμα και συζήτηση για άσχετο θέμα να κουβεντιάσουμε με οποιονδήποτε πολίτη. Και στο τηλέφωνο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή μπορεί να βρεθούμε και εδώ ή οπουδήποτε στην πόλη ή στην επαρχία. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης στο SkalaTimes: “Εννοείται ότι θα επαναδιεκδικήσω τη θέση μου στις βουλευτικές 2026, ξεκίνησα μια πορεία στην οποία έβαλα στόχους, κάποια πράγματα θεωρώ ότι τα πέτυχα, κάποια άλλα τα προσπαθώ, τα διεκδικώ”

Σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, ο Βουλευτής Λάρνακας ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης, μιλά στο SkalaTimes για τα προβλήματα της Επαρχίας Λάρνακας, για τις βουλευτικές του

error: Content is protected !!