Search
Close this search box.

Πολλά τα οφέλη από τη μουσική / Οι εγγραφές στο Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου άρχισαν και συνεχίζονται

Tα οφέλη της μουσικής είναι πλέον αποδεδειγμένα από τους ίδιους τους επιστήμονες. Η μουσικής σε όλες τις μορφές της (τραγούδι, μουσικό όργανο, κτλ) μπορεί να βοηθήσει στην ψυχική, πνευματική και σωματική μας υγεία.

Τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες μπορούν να βοηθηθούν από τη μουσική σε πολλά θέματα ακόμη και στην πνευματική εγγρήγορση.

«Eπιστήμονες μελέτησαν την επίδραση στον εγκέφαλο, των κονσέρτων του Βιβάλντι γνωστών με το συλλογικό όνομα, Τέσσερις Εποχές.
Στη μελέτη συμμετείχαν νέοι εθελοντές οι οποίοι άκουσαν τα περίφημα κοντσέρτα για βιολί του Ιταλού συνθέτη, ενώ εκτελούσαν παράλληλα μια δύσκολη πνευματικά εργασία. Παράλληλα, οι επιστήμονες μετρούσαν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου των συμμετεχόντων.
Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν την εργασία που τους υπέδειξαν οι ειδικοί πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια ακούγοντας Βιβάλντι, φτάνει τα σχετικά κομμάτια που άκουγαν να προέρχονταν από ζωντανή ηχογράφηση.
Πάντως, στην περίπτωση που δεν σας αρέσει η κλασσική μουσική μην ανησυχείτε. Ευεργετικές επιδράσεις στην πνευματική και σωματική υγεία μας, έχουν και τα υπόλοιπα είδη μουσικής».

Επίσης σύμφωνα με μελέτη η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγα χρόνια στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, «διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 9 με 10 ετών που είχαν διδαχτεί μουσική, είχαν καλύτερες επιδόσεις στο διάβασμα σε σχέση με όσα δεν είχαν παρακολουθήσει μουσικά μαθήματα».

Θα μπορούσε κανείς να γράφει για ώρες για τα πολλά οφέλη της μουσικής, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Το Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου στη Λάρνακα για περισσότερα από 25 χρόνια υπηρετεί με αγάπη, μεράκι και επαγγελματισμό τη μουσική και από αυτό το Ωδείο έχουν βγει μερικοί σπουδαίοι μουσικοί που κατάφεραν να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά και να πετύχουν μουσικά εντός και εκτός Ευρώπης.

Οι εγγραφές στο Ωδείο έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται.

«Για εμάς η μουσική είναι ζωή, είναι ένα παράθυρο με θέα τον πολιτισμό, είναι πολλά πράγματα τα οποία με αγάπη μεταλαμπαδεύουμε στους μαθητές μας, γιατί ακόμη και αν δεν γίνει επαγγελματίας μουσικός ένας μαθητής μας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κερδίσει πολλά από τη μουσική, άλλωστε τα οφέλη της μουσικής είναι πλέον γνωστά και τα έχει επιβεβαιώσει και η επιστημονική κοινότητα. Eπισης η μουσικη δεν ειναι μονο για παιδια αλλά και για ενήλικες και θα πρέπει να τονίσουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να μάθει κανείς ένα μουσικό όργανο ή γενικότερα να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά» δήλωσε στο SkalaTimes o Διευθυντής του Ωδείου, κ. Ανδρέας Γερολέμου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ:
Διεύθυνση: Χρυσοπολιτίσσης 75 Λάρνακα 6015, Κύπρος

Τηλέφωνο: (00357) 24652964
Κινητό: (00357) 99634319
Φαξ: (00357) 24652964 & (00357) 24654822
Email: gerolemou@cytanet.com.cy

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης «Εκείνη»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στη Πλατεία Ζουχούρι στις 7:30 μ.μ φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης με τίτλο «Εκείνη» από τη ΠΟΓΟ.-Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΡΜΗΣ

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα γραφεία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας

Σε πνεύμα πλήρους συναντίληψης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη και του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας κ.

error: Content is protected !!