Search
Close this search box.

Οι εγγραφές στη Σχολή Ζωγραφικής Πτωχοπουλου ξεκίνησαν

Η Σχολή Ζωγραφικής Πτωχοπούλου ξεκινάει στις 2 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα για παιδιά και ενήλικες, για όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις σε Σχολές Καλών Τεχνών, αλλά και για όσους θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με την τέχνη της ζωγραφικής.
Στη Σχολή διδάσκει και επιβλέπει ο γνωστός και βραβευμένος ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος και διδάσκουν οι Νεφέλη και Νένα Πτωχοπούλου.
Οι επιτυχίες των μαθητών της Σχολής σε Πανεπιστήμια στο εξωτερικό αποδεικνύουν την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στη Σχολή Πτωχοπούλου.

Aλήθεια, γιατί να ασχοληθεί ένα παιδί με τη ζωγραφική; σύμφωνα με τους ειδικούς, για πολλούς λόγους! Εμείς βρήκαμε οκτώ λόγους και σας τους παρουσιάζουμε:

Βελτίωση της κινητικότητας των παιδιών

Η πράξη της ζωγραφικής μπορεί να βοηθήσει την κινητικότητα των νέων παιδιών. Οι κινήσεις, τα συναισθήματα και η ακριβής πρόσφυση που απαιτείται βοηθά τους μύες των δακτύλων, των χεριών και των καρπών. Η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων βοηθά τα παιδιά να γίνουν επιδέξια και να μπορούν να χειριστούν μικρά αντικείμενα με σταθερότητα. Κάπως έτσι μπορεί να γίνουν εξαιρετικοί δακτυλογράφοι, έμπειροι αθλητές ή να ασχοληθούν με αντίστοιχες δραστηριότητες.

Προετοιμασία για το σχολείο

Η μόρφωση των παιδιών μέσα στην τάξη βασίζεται στη δομή. Σχεδόν όλα τα μαθήματα εξετάζονται ή διδάσκονται γραπτά με τεστ, εργασίες κ.λπ. Η ζωγραφική σε μπλοκ με σχέδια μπορεί να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην σωστή προετοιμασία των παιδιών για την δομημένη δουλειά που απαιτείται στο σχολείο.

Διέγερση της δημιουργίας

Είτε μένουν στις γραμμές είτε όχι, η ζωγραφική προωθεί ένα δημιουργικό πνεύμα και μια εκτίμηση για οπτικές διαφορές. Μέσα από αυτή τη διαδικασία  ανατροφοδοτείται η φαντασία και η έμπνευση των παιδιών καθώς τα ωθεί να σκεφτούν και να «γεννήσουν» νέες ιδέες.

Πιο ευανάγνωστος γραφικός χαρακτήρας

Η επιδεξιότητα, η δύναμη στο χέρι και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι βασικές προϋποθέσεις για να γράψει το παιδί (ή πολλές φορές να καταφέρει και να καλλιγραφήσει). Όσο πιο συχνά ζωγραφίζει σε μπλοκ με πλαίσια τόσο πιο εύκολα θα καταφέρει να γράψει όταν έρθει η ώρα.

Αναγνώριση και διάκριση των χρωμάτων

Τα ονόματα και οι αποχρώσεις του κάθε χρώματος είναι δύσκολο να απομνημονευθούν, ακόμη και οι γονείς δυσκολεύονται. Κάθε διαφορετικός μαρκαδόρος (ενδεικτική αναφορά) προωθεί την πρακτική αναγνώρισης κοινών και λιγότερων κοινών χρωμάτων.

Συγκέντρωση και συγχρονισμός ματιού με το χέρι

Ο συγχρονισμός και η δυνατότητα εστίασης αναπτύσσεται στα μικρά παιδιά και οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν άσκηση των δεξιοτήτων αυτών βοηθούν στην αποτελεσματική και υγιή εξέλιξη των παιδιών. Όταν τα παιδιά κρατούν τα εργαλεία ζωγραφικής, επιλέγουν τα χρώματα, βάφουν με προσοχή στο σημείο που θέλουν με το χρώμα που επιλέγουν, ακόμη και όταν ακονίζουν τις μύτες των χρωμάτων παράλληλα εξασκούν τη δεξιότητα του συντονισμού και της συγκέντρωσης.

Όρια, δομή και χωρική συνειδητοποίηση

Τα όρια είναι ένα σημαντικό μάθημα που καλείται κάθε γονέας να διδάξει στα παιδιά του. Ό,τι κι αν επιλέξει να «γίνει» το παιδί σας μεγαλώνοντας οφείλει να ξέρει να διαχωρίζει τα όρια που το ίδιο ή οι οικείοι του θα του θέτουν. Με τη ζωγραφική σε μπλοκ με πλαίσια ένα παιδί μαθαίνει να σέβεται τα όρια προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που θέλει. Επίσης, ακόμη κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, μαθαίνουν τα σχήματα, την προοπτική, τα σχέδια και τις μορφές των απεικονίσεων.

Έκφραση των συναισθημάτων

Κάθε ανθρώπινο ον εκφράζει τον εαυτό του με διαφορετικό τρόπο. Η ζωγραφική λειτουργεί ως ένα «όχημα» έκφρασης καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να βγαίνουν εκτός «ορίων» να δίνουν δικά τους σχήματα στις σκέψεις, να επιλέγουν χρώματα κ.ο.κ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αμερικανός αναλυτής: Αν δεν κερδίσει η Χάρις θα οφείλεται στο ότι δεν την ψήφισαν όσες γυναίκες αναμενόταν

Ο αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς, Τιμ Μαλόι, παραχώρησε συνέντευξη στο ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα των αμερικανικών εκλογών. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου

error: Content is protected !!