Search
Close this search box.

Ο DiCabrio δεν είναι μόνο κούκλος, είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Αυτή τη βδομάδα, ο διάσημος ηθοποιός Leonardo DiCaprio o οποίος τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί αρκετές φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ανακοίνωσε ότι η περιβαλλοντική φιλανθρωπική του οργάνωση που ονομάζεται Earth Alliance, θα δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Η οργάνωση συνεργάζεται με τοπικούς εταίρους και ιθαγενείς κοινότητες για την προστασία του οικοσυστήματος του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση, τα χρήματα θα δοθούν απευθείας σε πέντε τοπικές οργανώσεις.

Η φιλανθρωπική οργάνωση “Earth Alliance” μόλις πρόσφατα ιδρύθηκε από τον DiCaprio, τον Laurene Powell Jobs και τον Brian Sheth, τον Ιούλιο 2019. Η οργάνωση ιδρύθηκε με σκοπό τη διατήρηση της φύσης, την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία των ιθαγενών δικαιωμάτων.

Ο DiCaprio συμμετέχει επίσης σε διάφορες άλλες φιλανθρωπικές προσπάθειες και είναι πάντοτε έτοιμος να χαρίσει μεγάλο ή μικρό χρηματικό ποσό οποτεδήποτε υπάρχει μεγάλη φυσική καταστροφή ή άλλη κρίση.

Το 1998, ο DiCaprio και η μητέρα του δώρισαν 35.000 δολάρια για το “Computer Center Leonardo DiCaprio” στο υποκατάστημα Los Feliz της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Λος Άντζελες.

Το 2010, έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης στην Αϊτή μετά τον σεισμό. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2013, ο DiCaprio έδωσε $ 61,000 στο GLAAD. Μετά τον τυφώνα Harvey το 2017, ο DiCaprio έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Ταμείο Ανακούφιση της United Way Harvey.

Αν όλοι οι εκατομμυριούχοι της Γης ακολουθούσαν το παράδειγμα του και βοηθούσαν στα μεγάλα και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα, τότε ο κόσμος θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι σήμερα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

error: Content is protected !!