Search
Close this search box.

Σχολείο στη Λάρνακα: Δασκάλα “υποδέχθηκε” τα παιδιά με απειλές

Το πιο κάτω περιστατικό συνέβη σε δημοτικό σχολείο της πόλη μας και επιβεβαιώνει πως το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αρχίσει να αξιολογεί πιο σοβαρά και πιο αυστηρά τους ανθρώπους που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά αυτού του τόπου, τους εκπαιδευτικούς.

Το SkalaTimes δέχθηκε την πιο κάτω καταγγελία και αφού την διερεύνησε την δημοσιοποιεί.

Πρέπει και οφείλουμε να τονίσουμε πως σε όλες τις μεγάλες κοινωνίες επαγγελμάτων υπάρχουν οι άριστοι, οι εξαιρετικοί, οι καλοί, οι μέτριοι, αλλά και οι ενδεχομένως ανίκανοι να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους. Όταν όμως ένα επάγγελμα έχει να κάνει με την καθημερινότητα των παιδιών, οφείλουν όλοι να είναι προσεκτικοί και το Υπουργείο να αξιολογεί αυτούς τους ανθρώπους, εκπαιδευτικούς, κατάλληλα. Ακόμη και την ψυχολογική τους κατάσταση, δηλαδή αν κάποιος δεν είναι σε θέση να έρχεται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά, για τον οποιοδήποτε ψυχολογικό δικό του λόγο, τότε μπορεί να υπηρετεί την εκπαίδευση από άλλα μετερίζια, πχ μέσα στο Υπουργείο και όχι να έρχεται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά.
Κανένας γονιός δεν δέχεται και δεν ανέχεται να στέλνει το παιδί του στο σχολείο για να αποκτά φοβίες ή άλλα τραύματα και μάλιστα λόγω του εκπαιδευτικού του.
Ίσως οι περιπτώσεις αυτές να είναι μεμονωμένες, αλλά και ένα παιδί να τραυματιστεί, είναι μέγα θέμα!

Το πιο κάτω περιστατικό λοιπόν έγινε σε σχολείο της Λάρνακας
την δεύτερη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς:

Εκπαιδευτικός, (Ελληνίδα, με πολύχρονη πείρα στο επάγγελμα της δασκάλας δημοτικής εκπαίδευσης), άκουσε ένα σφύριγμα μέσα στην τάξη στην οποία δίδασκε (σε Τετάρτη Δημοτικού) την ώρα του μαθήματος. Ρώτησε τα παιδιά ποιος σφύριξε και κανένα παιδάκι δεν απάντησε. Τότε έγινε έξω φρενών, φώναζε και απείλησε τα παιδιά ότι την επομένη κανένα παιδάκι από την τάξη δεν θα έβγαινε έξω για διάλειμμα.
Το παιδάκι που σφύριξε πήγε στην τουαλέτα και έκλαιγε με λυγμούς, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν ήθελαν να πάνε σχολείο την επομένη.
Στο σκηνικό την ώρα της απειλής («Δεν θα βγει κανένας για διάλειμμα αύριο») ήταν παρούσα και η Διευθύντρια η οποία κλήθηκε στη τάξη για να παρακινήσει τα παιδιά να μαρτυρήσουν ποιος……σφύριξε! (Επαναλαμβάνεται: μιλάμε για ένα σφύριγμα σε Τετάρτη τάξη δημοτικού). Τότε ένα παιδάκι ρώτησε: «Δεν είναι άδικο να τιμωρηθούμε όλοι για ένα σφύριγμα κάποιου συμμαθητή ή συμμαθήτριας μας;» και η δασκάλα απάντησε πως αυτό θα γίνει για να μάθουν να απαντούν όταν τα ρωτά.
Επειδή λοιπόν οι μαθητές δεν έγιναν χαφιές θα πλήρωναν με το να μείνουν στη τάξη κατά τη διάρκεια των δύο διαλειμμάτων.
Οι πηγές που ανέφεραν το περιστατικό στο SkalaTimes τόνισαν πως αυτοί οι τρόποι θυμίζουν ξεπερασμένες εποχές και πως ίσως το Υπουργείο Παιδείας να πρέπει να αρχίσει να αξιολογεί πιο αυστηρά τους ανθρώπους που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των παιδιών, ειδικά των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων που η ψυχολογία τους είναι πιο εύθραυστη.
Πόσο φυσιολογικό θα ήταν να χάσουν τα παιδιά και τα δυο διαλείμματα τους και να παραμείνουν στην τάξη, επειδή δεν έγιναν χαφιές να πουν ποιος συμμαθητής τους έχει…. σφυρίξει!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης «Εκείνη»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στη Πλατεία Ζουχούρι στις 7:30 μ.μ φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης με τίτλο «Εκείνη» από τη ΠΟΓΟ.-Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΡΜΗΣ

error: Content is protected !!