Search
Close this search box.

O Μάνος Ελευθερίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, μέσα από τις φωνές του Νταλάρα, Θηβαίου και Πασχαλίδη

Ο Μάνος Ελευθερίου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στιχουρχούς στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ήταν ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος. Είχε γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα εργάστηκε ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Γεννήθηκε το 1938 και πέθανε πέρσι, 22 Ιουλίου 2018.

Φέτος, οι καλοί του φίλοι και συνεργάτες, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Χρίστος Θηβαίος ετοίμασαν ένα αφιέρωμα, συναυλίες, με τραγούδια του Μάνου (και ποιο να πρωτοπούν και ποιο να αφήσουν πίσω!) Σε μια συναυλία που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, ψες στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο οι Λαρνακείς και όχι μόνο, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου.

«Στα χρόνια της υπομονής», «θα σε ξαναβρω στους μπαξέδες», «Παραπονεμένα λόγια», «τώρα που φεύγεις», «ο Άμλετ της σελήνης», «Δεν είμαι άλλος», «Μαλαματένια λόγια», «ο χάρος βγήκε παγανιά», «οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «ποιος τη ζωή μου ποιος την κυνηγά», «στων αγγέλων τα μπουζούκια» και άλλα πολλά, τραγουδήσαμε ψες στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, με τις φωτογραφίες του Μάνου Ελευθερίου να προβάλλονται καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας και να μας υπενθυμίζουν πως οι σπουδαίοι καλλιτέχνες μένουν αθάνατοι μέσα από το έργο τους.

Στη συναυλία συμμετείχε και η τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, η συναυλία έγινε με τη στήριξη του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!