Search
Close this search box.

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας όταν….

SkalaTimes Team

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν θα έχουμε εξασφαλίσει πως τα δημόσια σχολεία της Λάρνακας μας λειτουργούν όπως πρέπει, σε όλα τα επίπεδα και όχι με χίλια δυο προβλήματα και εγκαταστάσεις έτοιμες να πέσουν πάνω στα παιδιά, σε κάποιες περιπτώσεις, ή να βρίσκεται με οποιοδήποτε τρόπο σε κίνδυνο η ασφάλεια τους.
(Από την περσινή σχολική χρονιά στο γυμνάσιο δροσιάς: https://www.skalatimes.com/2019/05/20/%ce%ba%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%82/ )

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν οι κάτοικοι της πόλης και οι αρχές θα καταλάβουν πως είναι απαράδεκτο να συναντάμε εικόνες ντροπής μέσα στη πόλη μας και όταν αντιληφθούμε όλοι, (αρχές και πολίτες), πόσο σημαντικό είναι το θέμα της καθαριότητας.
Πολύ σωστά έχει λεχθεί πως «η βιτρίνα ενός Δήμου είναι η καθαριότητα».
Εντάξει, μπορεί να μην καταφέρουμε να διεκδικήσουμε μία θέση μέσα στην δεκάδα με τις πιο καθαρές πόλεις της Ευρώπης, αλλά τουλάχιστον ας μην μπούμε ούτε στην ομάδα με τις πιο βρώμικες.
Τις πιο κάτω φώτο μας τις έστειλε φίλος του SkalaTimes χθες, Σάββατο και είναι δίπλα από την εκκλησία Αγίου Λαζάρου.

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου και όταν το πράσινο μέσα στη πόλη γίνει μια βασική προτεραιότητα για τους κατοίκους και προπάντων για τις αρχές (Δημοτικό Συμβούλιο). Όταν το όραμα είναι για μια πόλη Clean and Green! (Καθαρή και Πράσινη). 

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν κάποιος ασχοληθεί δυναμικά με το παλιό νοσοκομείο Λάρνακας και αξιοποιηθούν όπως πρέπει οι εγκαταστάσεις εκεί.
Όταν μετακινηθεί το Δημαρχείο πάνω από το γνωστό αμερικανικο Fast food και πάει σε χώρους που θα αρμόζουν σε ένα Δημαρχείο.

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν τα κέρδη σταματήσουν να καταπατούν αρχές και αυτονόητα (βλέπε Διανέλλειος Σχολή και Μητρόπολη).

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν μάθουμε να σεβόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, για το καλύτερο και ευρύτερο καλό της πόλης αυτής, που έτυχε να είναι η πόλη μας.

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν σταματήσουμε να κατεδαφίζουμε κτήρια με ιστορία, για χάριν του κέρδους του ενός ή των δύο ατόμων και δούμε το καλό και την εικόνα της πόλης μας ολόκληρης.

Θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη μέσα στη πόλη μας, όταν καταλάβουμε πως όταν ευδοκιμούν οι τέχνες και ο πολιτισμός μπορούν να σημαίνουν πραγματική πρόοδο για μια πόλη. Η οδός Δημητρίου και Καραολή, στο κέντρο της Λάρνακας, έχει γεμίσει με στούντιο ζωγράφων, διαθέτει ένα μουσείο και άλλα καταστήματα σχετικά με τις τέχνες. Γιατί δεν γίνεται κάτι σε αυτό το δρόμο (πλακώστρωτο, κτλ) έτσι ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους; Και επιτέλους, πότε θα αρχίσουμε να αξιοποιούμε όπως πρέπει τους τόσους πολλούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες αυτής της πόλης;
Δώστε τους ένα δρόμο να κάνουν γλυπτά, δώστε τους τοίχους να κάνουν γκράφιτι, δώστε τους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το όποιο ταλέντο τους για να ομορφύνουν την πόλη τους, την πόλη μας και όχι να είναι αναγκασμένοι να δημιουργούν όπως να ναι και όπου βρουν (πχ σε κτήρια έτοιμα να πέσουν πάνω μας).

Μέχρι τη μέρα που θα δούμε τα πιο πάνω με σοβαρότητα, ας μιλάμε για ψηλά κτήρια και πύργους, αλλά όχι για ανάπτυξη! Την τελευταία φορά που κοίταξα στο λεξικό η ανάπτυξη ήταν συνώνυμη της βελτίωσης.

Υ.Γ Πιστεύουμε πως η Λάρνακα διαθέτει έναν αξιόλογο δυναμικό Δήμαρχο, με αρχές και όραμα και ένα (στην πλειοψηφία) πολύ καλό Δημοτικό Συμβούλιο. Ας τεθούν τα πιο πάνω ως προτεραιότητες για αυτούς, για εμάς, για όλους μας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!