Search
Close this search box.

Κυκλοφορούν σε λίγες μέρες οι “Εσπερινές Βιολογίες” του Κώστα Μαννούρη

«Πίστευα πως θα με παίδευε ο τίτλος του βιβλίου. Απεναντίας. Τον βρήκα εύκολα, σχεδόν άκοπα. Εσπερινές βιολογίες. Μια οφειλόμενη παραδοχή του αναπόδραστου βιολογισμού των κειμένων μου. Μετά από χρόνια σπουδών η βιολογία είναι για μένα ένα επίκτητο βλέμμα απέναντι στα πράγματα. Συγγραφικά δε, απέκτησε την αρχέγονη διάσταση, έγινε ο λόγος περί τη ζωή των ανθρώπων. Των ανθρώπων που με ενδιαφέρουν, εκείνων που είναι στη σκιά και το περιθώριο, εκείνων που δεν αξιώθηκαν μια θέση στο τραπέζι του κυρίου. Το θέατρο με το εσπερινό του φως –το ιλαρόν φως- έρχεται να ιστορήσει αυτούς τους βίους, δίδοντάς τους το εύρος και τη φωνή που τους στέρησε αναίσχυντα ο κόσμος».
-Κώστας Μαννούρης για «Εσπερινές βιολογίες».

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Hippasus το πρώτο βιβλίο του Βραβευμένου συγγραφέα Κώστα Μαννούρη με τίτλο «Εσπερινές βιολογίες». Ένα βιβλίο 274 σελίδων που περιέχει 4 θεατρικούς θησαυρούς
Τα εν λόγω θεατρικά έργα ανέβηκαν στο σανίδι κατά την πρώτη πενταετία της παρουσίας του Κώστα Μαννούρη στα θεατρικά δρώμενα. (2014-2019)
Πρόκειται για τα έργα:
– Απόψε θα πετάξω τη τέφρα σου (βραβείο συγγραφής ΘΟΚ για 2015)
– Της οικίας ημών εμπιπραμένης  (βραβείο συγγραφής ΘΟΚ για 2017)
– Χλωροφύλλη
– Ύπερος

Σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes οι παρουσιάσεις του βιβλίου (σε Λάρνακα και Λευκωσία) θα γίνουν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Αναμένουμε τις Εσπερινές Βιολογίες και ευχόμαστε στον συγγραφέα με την μαγική πένα, κάθε επιτυχία και να ακολουθήσουν πολλά άλλα βιβλία και επιτυχίες.

Ο Κώστας Μαννούρης σπούδασε, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, βιολογία, εξελικτική οικολογία και ιστορία-φιλοσοφία των επιστημών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία και τη φιλοσοφία της βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές, ιστορικές και φιλοσοφικές μελέτες και έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και έχει συνεργαστεί και με Πανεπιστήμια της Κύπρου.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στον Δαρβίνο και τον Δαρβινισμό, καθώς και στη φιλοσοφική ανάλυση της έννοιας της βιολογικής μεταβλητότητας στην ιστορική της προοπτική.
Ο επιστήμονας αυτός με τα τόσα ακαδημαϊκά προσόντα αφιερώθηκε εδώ και χρόνια στη συγγραφή που του βγαίνει σαν κάτι αυθόρμητο, σαν προέκταση του εαυτού του, λες και οι λέξεις και όλες οι τέχνες και μυστικά της καλής συγγραφής έχουν μια σχέση μαζί του εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Κώστας Μαννούρης γράφει με ένα ολόδικο του τρόπο τόσο μοναδικό και εντυπωσιακό που μια μέρα ίσως να μιλάμε για «Σχολή Κώστα Μαννούρη».
Η αυθεντικότητα του αλλά και το βάθος του λόγου του, θυμίζει σπουδαίους αγαπημένους κλασικούς λογοτέχνες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης «Εκείνη»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στη Πλατεία Ζουχούρι στις 7:30 μ.μ φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης με τίτλο «Εκείνη» από τη ΠΟΓΟ.-Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΡΜΗΣ

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα γραφεία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας

Σε πνεύμα πλήρους συναντίληψης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη και του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας κ.

error: Content is protected !!