Search
Close this search box.

Στη Κύπρο και στη Λάρνακα η γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρνακα, στο Βιβλιοπωλείο «Πάργα», η παρουσίαση του βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη «Στην άκρη του βράχου».

Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του SkalaTimes Γιώτα Δημητρίου, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις και να συνομιλήσει με την γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα των best sellers, η οποία έφτασε στη Λάρνακα το μεσημέρι της Τετάρτης για τρεις παρουσιάσεις σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία και αναχωρεί το Σάββατο το απόγευμα.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους στην παρουσίαση του βιβλίου στη Λάρνακα ήταν και η γνωστή ηθοποιός Βαλεντίνα Σοφοκλέους, η οποία συναντήθηκε με την συγγραφέα την Τετάρτη το μεσημέρι για γεύμα στο ξενοδοχείο LeBay.

H Αλκυόνη διαμένει στη Λάρνακα και σήμερα το πρωί της Παρασκευής ήταν καλεσμένη από το Λύκειο Αραδίππου για μια εκδήλωση όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη συγγραφέα, αλλά και να μιλήσουν για λογοτεχνία. Την εκδήλωση διοργάνωσαν καθηγητές του Λυκείου Αραδίππου, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Πάργα».

Απόψε Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της στο κοινό της Λευκωσίας, στο βιβλιοπωλείο «Πάργα».

Η συγγραφέας των best sellers με την ποιητικότητα των μυθιστορημάτων της και τα μηνύματα που δίνει στους αναγνώστες της, καταφέρνει για χρόνια τώρα να παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής συγγραφείς στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία της για την παρουσίαση, η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου είπε: «Στην άκρη του βράχου λοιπόν, ένα βιβλίο γεμάτο πλοκή, με τόσο απίστευτο σενάριο και συνάμα τόσο αληθινό. Σάμπως και οι μοιχείες, οι απάτες, τα ψέματα και η υποκρισία δεν είναι κομμάτι της ζωής; Είναι. Όπως και η απελπισία και ο πόνος. Αλλά, η Αλκυόνη επιλέγει να ρίχνει πινελιές αισιοδοξίας και ελπίδας ακόμη και στις πιο σκοτεινές της αφηγήσεις. «Πάντα υπάρχει λύση όσο είμαστε ακόμη ζωντανοί, δεν είπαμε;» γράφει (ή μάλλον τονίζει, στη σελίδα 153).
Η Τόνια που εγκαταλείπει τον Αμβρόσιο και δύο παιδιά για να φύγει με το πάθος της τον Ηρακλή, ο Αμβρόσιος που την συγχωρεί και την ξανασπιτώνει.
Δύο παιδικές ψυχές που πληρώνουν τις ανομίες της μάνας τους, ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες που ενδέχεται να μας θυμίζουν κάτι από αυτά που ακούσαμε ή είδαμε, όλα όσα αποτελούν κομμάτι της ζωής γίνονται καλή λογοτεχνία και αποτείνονται σε όλους. Η Αλκυόνη δεν γράφει μόνο για διανοούμενους ή μόνο για λαϊκούς και απλούς ανθρώπους, δεν την ενδιαφέρουν οι τάξεις και τα πλαίσια, γράφει για όλους για να μας κοινωνήσει λίγα από τα μαθήματα που της έχει διδάξει η ζωή.
Και ξέρετε, εξακολουθεί να γράφει με πινελιές ποίησης με λυρικότητα λες και οι λέξεις της χορεύουν μουσικά στα αυτιά μας μπας και εμπεδώσουμε καλύτερα αυτά που θέλουν να μας πουν.
Το τελευταίο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Στην άκρη του βράχου» θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για μια καταπληκτική κινηματογραφική ταινία ή σειρά γιατί είναι γεμάτο εικόνες και ζωή. Γεμάτο μηνύματα.
Ήρωες και πρωταγωνιστές σαν την μάνα του Στρατή που μοιάζει σαν Παναγιά έτοιμη για ένα εισιτήριο στο παράδεισο.
Η Αλκυόνη πιστεύει στο Θεό, στην ανώτερη δύναμη, στην άλλη ζωή, και ακόμη και αν ο αναγνώστης της δεν πιστεύει, αυτή του δίνει την δική της οπτική με ένα παραμυθένιο ωραίο τρόπο έτσι όπως μόνο η καλή λογοτεχνία ξέρει.
Οι ιστορίες μέσα από το βιβλίο αυτό της Αλκυόνης επιδιώκουν έμμεσα και άμεσα να μας ξαναχτίσουν την πίστη μας στην ανθρωπότητα και στο καλό και αν με ρωτάτε αυτός ήταν ανέκαθεν ο σκοπός της καλής λογοτεχνίας, από τα χρόνια του Ντίκενς και της Γουλφ μέχρι τις πιο σύγχρονες εποχές.
Από τον Αμβρόσιο και την Τονια μέχρι τον Παύλο και την Σμαράγδα και μέχρι τον Στρατή, τρεις γενιές περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και καταφέρνουν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!