Search
Close this search box.

Στη Ρωσία το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ με το «Το Αστρογεννητο παιδι» του Όσκαρ Ουάιλντ

Το Θέατρο ΣΚAΛΑ με την παιδική παράσταση «Το Αστρογεννητο παιδι» του Όσκαρ Ουάιλντ  αναχώρησε χθες Πέμπτη για την Ρωσία στην μακρινή Πόλη Τομσκ (9 ώρες ταξίδι) για να συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και νέους. Μια παράσταση που επιλέχτηκε ανάμεσα σε 56 προτάσεις.
Το Θέατρο ΣΚΑΛΑ θα είναι μαζί με άλλες 15 παραστάσεις, από αλλά θέατρα της Ρωσίας και του εξωτερικού.  Λίγο πριν την αναχώρηση το SkalaTimes μίλησε με την σκηνοθέτη της παράστασης Μόνικα Μελέκη, αλλά και με τον μουσικό του έργου, Ανδρέα Γερολέμου.

SkalaTimes
(Oι φωτογραφίες είναι από το χιονισμένο Τομσκ, όπου έφτασε χθες η αποστολή του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ)

 

ΜΟΝΙΚΑ ΜΕΛΕΚΗ
Μόνικα τι σημαίνει μια τέτοια συμμετοχή για το θέατρο ΣΚΑΛΑ αλλά και τι σημαίνει για σένα ως σκηνοθέτη της παράστασης;
Πάνω από όλα Τιμή.Τιμή για το Θέατρο, αλλά και την Πόλη μας. Και εδώ θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με την αγάπη τους μας βοήθησαν να γίνει εφικτό το ταξίδι μας. Ένα Θεατρικό Φεστιβάλ σε εμπνέει και σου δίνει φτερά. Το να αξιολογηθεί η δουλειά σου είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν καλλιτέχνη. Φέτος είναι η δεύτερη μας συμμετοχή σε φεστιβάλ στο εξωτερικό.Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι με την παράσταση “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή” του Μάικλ Γκάτσο στην πόλη Ριαζάν της Ρωσίας. Στιγμές μοναδικές με το κοινό να χειροκροτεί δέκα ολόκληρα λεπτα με πολλά “μπράβο”.Ευχομαι να κερδίσουμε και αυτό το κοινό που είναι ακόμα πιο απαιτητικό.

Από πέρσι μέχρι φέτος έχουν αλλάξει οι συντελεστές της παράστασης;
Έχει αλλάξει ένας ηθοποιός.Στην θέση του Χρίστο Χρυσάνθου έχει μπει ο  έος και υποσχόμενος Στέφανος Κασάπης.

Όταν επιστρέψετε Κύπρο από Ρωσία, οι παραστάσεις θα συνεχιστούν;
Βεβαια. Θα συνεχιστούν σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα. Είναι ένα έργο που πρέπει να το δουν όλοι.

Το να σκηνοθετείς ένα κλασικό συγγραφέα όπως ο Οσκαρ Ουάϊλτ είναι κάτι που εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό της επιτυχία μιας παράστασης;
Σίγουρα το να έχεις ένα αξιόλογο έργο στα χέρια σου είναι πολύ σημαντικό. Όμως από κει και πέρα είναι στα χέρια των συντελεστών. Το Θέατρο είναι ομαδική δουλειά. Ο σκηνοθέτης είναι ο Καπετάνιος.
Χωρίς τους συνεργάτες του όμως δεν μπορεί να κάνει πραγματικότητα το ταξίδι του.Και εγώ είχα την τύχη να έχω σπουδαίους και ταλαντούχους συνοδοιπόρους…Ανδρέας Γερολεμου μουσική,Βαλεντινος Βαλιαντη και Τασος Πρωτοπαπάς ενορχήστρωση,Γιώργος Αχιλλέως σκηνικά και κοστούμια,Ροζα Μαρια Παντζη χορογραφίες και στους ρολους οι ηθοποιοί Μαρια Μεσαριτη,Δημήτρης Χαδζηπαυλου,Γιώτα Ηλία,Μαρία Ζορλη και Στέφανος Κασάπης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ
Ανδρέα Γερολέμου μία από τις δύο παιδικές παραστάσεις που ανεβαίνουν φέτος στο νησί μας είναι σε μουσική και στίχους δικούς σου. Τι σημαίνει για σένα που η μία απ’ τις δύο αυτές παραστάσεις, «Το Αστρογεννητο παιδι» ταξιδεύει για το εξωτερικό;
Κάθε καλλιτέχνης πιστεύω, δημιουργεί για να «ταξιδέψει» με το όποιο δημιούργημα του, είτε αυτό είναι μουσική, είτε άλλο είδος τέχνης. Μπορεί κανείς να ταξιδεύει νοερά στις καρδιές και στο μυαλό των ανθρώπων μέσα από τη τέχνη του, μπορεί και να ταξιδεύει κυριολεκτικά. Όταν συμβαίνουν και τα δύο, είναι χαρά. Σίγουρα το να παρουσιάσουμε την παράσταση αυτή σε ένα ξένο κοινό, στην όμορφη και μακρινή Ρωσία είναι τιμή αλλά και ευθύνη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι αυτή την ευκαιρία και σίγουρα τα συγχαρητήρια αξίζουν στο θέατρο της πόλης μας, στο Θέατρο ΣΚΑΛΑ και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!