Search
Close this search box.

Hey Bishop leave the kids alone….Aνάμεσα στα άλλα συνθήματα της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας

Της Γιώτας Δημητρίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία οργάνωσαν σήμερα το πρωί μερίδα εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών, με αφορμή τις αποκαλύψεις για εμπλοκή του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου στην πολιτογράφηση του καταζητούμενου Μαλαισιανού Jho Low, o οποίος έδωσε στον Μακαριότατο δύο επιταγές ύψους 310.000 ευρώ.

Με πανό στα χέρια όπως «Τι 30, τι 300000 αργύρια», «Βίτσα, Βίζα, Μίζα, δεν έχετε τσίπα» και «Όχι στον εκκλησιαστικό δεσποτισμό» οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα τους.

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου γιορτάζει τα ονομαστήρια του και η ημέρα είναι επίσημη αργία για τα σχολεία. Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν από την Αρχιεπισκοπή στην Βουλή κρατώντας πανό με συνθήματα, βίτσες και…διαβατήρια.
Η βίτσα σχετίζεται με πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος είχε πει ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται βίτσα για να συμμορφωθούν.
(Υπενθυμίζουμε πως η εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου στα σχολεία και στο κράτος είναι έντονη).

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μίλησε στο ΡΙΚ για την πορεία-διαμαρτυρία και ανέφερε πως «έχω ακούσει από τις δηλώσεις τους ότι θα έρθουν με μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Ναι είπα θέλουν βίτσα γιατί δεν θέλουν να εργάζονται. Είναι οκνηροί. Αν είχαν σεβασμό στην Εκκλησία δεν θα το έκαναν. Είναι ντροπή τους. Είναι πολύ μικροί για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους απέναντι στην Εκκλησία».
Βέβαια στον Αρχιεπίσκοπο διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια, πως αρκετοί Χριστιανοί (ανάμεσα τους και η υποφαινόμενη που γράφει το κείμενο αυτό) δεν τον θεωρούν ούτε «εκπρόσωπο του Θεού», ούτε τον ταυτίζουν με την εκκλησία, διότι απλούστατα οι μπίζνες και η ρητορική μίσους (ιδιαίτερα η ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί συχνά και με έπαρση) δεν έχουν σχέση ούτε με τον Χριστό, ούτε με την Παναγία και φυσικά ουδεμία σχέση με όλα όσα διδάσκει ο Χριστιανισμός.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών με στόχο ο Γενικός Εισαγγελέας να ερευνήσει τα χρήματα που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο και να ερευνήσει την όλη υπόθεση με σκοπό να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το κείμενο που συνοδεύει την εκστρατεία αναφέρει:

«Οι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης.

Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης.

Οι υπογράφοντες αυτό το ψήφισμα, καλούμε το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Κώστα Κληρίδη, να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».

Για υπογραφές:

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_O_Genikos_Eisaggeleas_na_ereynisei_energeies_toy_Arhiepiskopoy_gia_ithageneia_ston_Jho_Low/?aPyCobb

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!