Search
Close this search box.

Καλπάζει η διάβρωση στα Περβόλια, τονίζει ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Τίγγης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό συνάντηση με τον Εθνικό Κριτή παραλιών. Τα Περβόλια συμμετείχαν στην συνάντηση με τον Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Χριστόφορο Παντελή. Στη γενική σύσκεψη παρόν ήταν και εκπρόσωποι του Υφυπουργειου Τουρισμού και άλλων οργανώσεων.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών έστειλε μηνύματα sos πως “μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κύπρου καταστρέφεται με γοργούς ρυθμούς και, δυστυχώς, οι αργοί ρυθμοί που ακολουθεί μέχρι τώρα η κρατική μηχανή για αναχαίτιση της κατάστασης είναι ευδιάκριτα ανεπαρκείς. Πρόκειται για τη νότια και νοτιοανατολική παραλία της κοινότητας Περβολιών, συνολικού μήκους που ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα, στην οποία εδώ και 30-35 χρόνια καλπάζει η διάβρωση”.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κώστα Τίγγη, ο όρος καλπάζει δεν είναι υπερβολικός, αφού σε αυτή την περίοδο η θάλασσα κατάπιε από 150 μέτρα μέχρι και 200 σε κάποια σημεία ακτογραμμής. Εξαφανίζοντας τμήματα ή και ολόκληρα αγροτεμάχια, πολυβολεία της Εθνικής Φρουράς, αυλές σπιτιών, περιτοιχίσματα και άλλες μορφές υποδομής. Τα τελευταία 2-3 χρόνια, σημείωσε ο κ. Τίγγης, «χάθηκαν τα 30 τουλάχιστον μέτρα γης από το σύνολο της έκτασης που καταποντίστηκε, γεγονός που ανησυχεί τους κατοίκους και τους γαιοκτήμονες, καθώς φαίνεται ότι το φαινόμενο επιταχύνεται».

Ο κοινοτάρχης Περβολιών κλήθηκε από τον «Φ» να σχολιάσει το περιεχόμενο προχθεσινής ανακοίνωσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, στην οποία εκφράζονταν έντονες ανησυχίες του οργανωτικού τουριστικού φορέα της Λάρνακας, για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει πλέον το φαινόμενο της διάβρωσης στις παραλίες των κοινοτήτων Περβόλια και Ορόκλινη. Υιοθετώντας το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΤΑΠ, ο κ. Τίγγης είπε ότι η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη και πιο ανησυχητική για όσους ζουν καθημερινά στα Περβόλια, αλλά και για τους γηραιότερους, που θυμούνται πώς ήταν η ακτογραμμή των Περβολιών στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πριν αρχίσει να εμφανίζεται το πρόβλημα της διάβρωσης. Ξεναγώντας μας στην περιοχή, ο κ. Τίγγης μας υπέδειξε ένα σημείο κοντά στον Φάρο των Περβολιών όπου τα περσινά Θεοφάνια, τελέστηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων. Φέτος, ανέφερε, αναγκαστήκαμε να τελέσουμε αλλού τον καθαγιασμό, καθώς το σημείο, δηλαδή μια έκταση 30-40 μέτρων καταποντίστηκε και έπρεπε να αναζητήσουμε κάπου αλλού χώρο που να προσφέρεται για τον σκοπό αυτό.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του «Φ»:
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/856791/kravg-apogosis-sta-perbolia-ga-ti-diabrosi

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Χιλιάδες έξω από το Προεδρικό!  «Φωνή λαού οργή Θεού» φώναξαν κατά της παύσης του Γενικού Ελεγκτή που ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

«Μπορεί η παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη την περασμένη Τετάρτη να μην ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους πολλούς υποψιασμένους από τα όσα απαράδεχτα βιώσαμε τα

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!