Search
Close this search box.

Στα 162 τα κρούσματα στη Κύπρο

Τα κρούσματα κορωνοϊου στη Κύπρο έχουν φτάσει τα 162 αφού σήμερα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 16.
Το σύνολο νεκρών έχει φτάσει τους 4. Δύο θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα, πρόκειται για μία 76χρονη Ελληνοκύπρια γυναίκα και έναν 47χρονο Ελλαδίτη.
Σε δηλώσεις του ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 18 άτομα σε θάλαμο και δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού νοσηλεύονται σε θάλαμο τρία άτομα, ένα σε κάθε νοσοκομείο. Εφτά άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών είναι κρίσιμη αλλά μέχρι στιγμής σταθερή. Επίσης, ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λεμεσού χωρίς να είναι διασωληνωμένο.

Σχετικά με το μήνυμα που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο για να βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια και στις βεράντες απόψε η ώρα 8 για να χειροκροτήσει γιατρούς και νοσηλευτές, o πολιτικός, γενετιστής και ακαδημαϊκός του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου κ. Σταύρος Μαλάς, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
“Γίνεται έκκληση να βγούμε όλοι στα μπαλκόνια μας σήμερα στις 20:00 για να χειροκροτήσουμε τους λειτουργούς υγείας των δημοσιών νοσηλευτηρίων, οι οποίοι αυτές τις δύσκολες ώρες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες.
Ωραία σκέψη, αλλά την ώρα που θα χειροκροτούμε ας σκεφτόμαστε τα εξής:
1. Πολλοί συμπολίτες μας με το πρώτο πρόβλημα υγείας τηλεφωνούν στον γνωστό τους πολιτικό να τους κανονίσει να πάνε σε «έξω γιατρό» μήπως και πέσουν στα χέρια των γιατρών του δημοσίου. Αυτών που σήμερα θα χειροκροτούν.
2. Στα μπαλκόνια (και στα facebook) θα χειροκροτούν μαζί με τους απλούς πολίτες και δεκάδες λαοπλάνοι πολιτικοί οι οποίοι έκτισαν καριέρες, απαξιώνοντας γιατρούς και νοσηλευτές των δημόσιων νοσηλευτηρίων και «κανονίζοντας» πολλούς να αποφύγουν την περίθαλψη στα δημόσια μας νοσοκομεία.
Πολλοί από εμάς θα τους χειροκροτήσουμε με βαθύ σεβασμό αλλά και θα τους σεβόμαστε και στο μέλλον όταν περάσει αυτή η πανδημία.
Θα συνεχίσουμε επίσης την προσπάθεια όπως τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελέσουν την πραγματική ραχοκοκκαλιά του ΓΕΣΥ και όχι τον φτωχό και απαξιωμένο συγγενή.
Εύχομαι πως όλοι αυτό θα πράξουμε”.

Eνώ η Διευθύντρια του Χημείου του νοσοκομείου Λάρνακας η Γιατρός Μικροβιολόγος Δρ Μαρία Αλεξάνδρου έγραψε απόψε στον δικό της προσωπικό λογαριασμό στο Facebook:
Σας παρακαλώ
Μην εφησυχάζετε!!
Τα κρούσματα θα αυξάνουν δραματικά τις επόμενες μέρες!
ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ!!!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!