Search
Close this search box.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

O γνωστός μουσικός της πόλης μας Ανδρέας Γερολέμου, ιδιοκτήτης του Ωδείου Γερολέμου στη Λάρνακα και Μαέστρος του Φωνητικού Συνόλου του Δήμου Λάρνακας, μας μιλά για τις μέρες Καραντίνας, τις δύο μεγάλες παραγωγές που είχε προγραμματισμένες για τo 2020 και στέλνει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα.

SkalaTimes

Αντρέα Γερολέμου που σε βρίσκουν αυτές οι μέρες καραντίνας;
Αυτές οι μέρες με βρίσκουν φυσικά στο σπίτι μου, όπως θα πρέπει να βρίσκουν και τον καθένα. Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση έτσι ώστε να περιορίσουμε τον κορωνοϊο.

Δημιουργικά που βρίσκεσαι αυτό το διάστημα;
Μπορώ να πω ότι δημιουργικά βρίσκομαι σε άριστη κατάσταση. Για μένα αυτές οι μέρες απομόνωσης είναι μία καλή ευκαιρία να γράψω μουσική, να μελετήσω, να διαβάσω βιβλία και γενικά να ασχοληθώ με εναρμονίσεις κάποιων τραγουδιών που ήθελα πάντα να εναρμονίσω για το ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ του Δήμου Λάρνακας. Είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία εκτός από τα άλλα πολλά που κάνω αυτές τις μέρες…

Τι άλλα;
Όπως κηπουρική, μπογιατίσματα στο σπίτι , μαγειρική κλπ

Ετοιμάζεις κάτι με το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας, του οποίου είσαι Μαέστρος;
Με το ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ετοιμάζω διάφορα όμορφα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι προς το παρόν. Υπάρχουν επιπλέον και κάποια άλλα σχέδια για τον χειμώνα τα οποία θα μου επιτρέψεις να ανακοινώσω εν ευθέτω χρόνω. Αυτά που προγραμματίζαμε για το παρόν στάδιο έχουν ακυρωθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Με τους μαθητές του Ωδείου σας τι γίνεται τώρα λόγω καραντίνας;
Με τους μαθητές του Ωδείου μας υπάρχει μία πολύ καλή επικοινωνία. Μπορεί το ωδείο να είναι κλειστό, αλλά εμείς ενημερώνουμε συνεχώς τους μαθητές μας, τους στέλνουμε νέο υλικό για μελέτη στο σπίτι και ομολογώ πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά καλά, ίσως επειδή τώρα έχουν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με τη μουσική, αφού είναι στο σπίτι. Βλέπετε λοιπόν ότι κανένας «πόλεμος» ή καραντίνα δεν μπορεί να σταματήσει την τέχνη και την δημιουργία. Καμία τέχνη εν καιρώ πολέμου δεν παύει να υπάρχει!

Είναι αλήθεια ότι πριν την πανδημία ετοίμαζες κάποιες μεγάλες παραγωγές;
Ναι, είναι γεγονός ότι ετοίμαζα δύο μεγάλες παραγωγές φέτος για το 2020 που έχουν σχέση με την μουσική φυσικά.

Με την χορωδία;
Όχι με τη χορωδία. Με ένα άλλο σχήμα, με τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ίσως το καλοκαίρι αλλάξουν τα πράγματα και τα καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί φέτος όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλιώς θα γίνουν του χρόνου οι δύο αυτές παραγωγές.

Με ευκαιρία αυτή τη σύντομη κουβέντα μας θα θέλαμε το δικό σου μήνυμα για τους αναγνώστες μας και τον κόσμο της Λάρνακας μας.
Το δικό μου μήνυμα είναι ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΡΟΣΟΧΗ. Προσοχή όχι μόνο από τον ιό αλλά και από άλλα πράγματα (πχ τι ακούμε, τι διαβάζουμε κτλ). Πραγματικά εγώ πιστεύω ότι από όλο αυτό που ζούμε (που μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας), θα βγούμε νικητές και ίσως πιο σοφοί.
Επίσης, μη ξεχνάμε πως, (επιστημονικά αποδεδειγμένα), η μουσική έχει πολλά οφέλη στη ψυχολογία μας. Αυτές τις μέρες λοιπόν που είμαστε σπίτι ακούμε μπόλικη μουσική. Και ναι, μένουμε σπίτι γιατί είναι επιτακτική ανάγκη, για την υγεία και τις ζωές όλων μας.
Το θέμα είναι να κρατηθούμε «ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα…..κι αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!